Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Başlatan heartsmagic, 26 Aralık 2008 - 00:12:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Evet, bir tane.
124 (19.6%)
Evet, birden çok.
118 (18.6%)
Hayır yok.
392 (61.8%)

Toplam Oy Verenler: 394

canosayan

Alıntı yapılan: ubuntuki - 14 Haziran 2009 - 02:30:55
kendim kullanıyorum bir bayan olarak ve azimliyim bu konuda eskiden de kurup pes etmiştim ancak şimdi belki de ubuntu tayfası olurum kim bilir

her zaman bekleriz
Chmod bizim işimiz.

FeNDeR

:D Yazılanların hemen hemen hepsini okudum. Özellikle ubuntu'yu xp altında çalışan bir program sananlara çok güldüm. Bırakın bayanı, etrafımda kullanan hiç kimse yok. Eski kız arkadaşım mac kullanıyordu, o kadar. Burada bazı arkadaşların da değindiği üzere bir yalnızlık durumu var gerçekten. Lakap takmalar, "ne işin var ubuntu mubuntu, bırak bu işleri" demeler, "virüstür o" filan diye takılmalar, daha neler neler... Hepsini yaşıyoruz:) Aylar önce bir mesaj atmıştım foruma. Etrafımdakilere aşılamaya çalışıyorum diye ama nafile... Yalnızca bir ara pardus kurmuş bir arkadaşım var, o hevesli ubuntu kurmaya. Görüştük geçenlerde. İnsan bazen messenger'ı açıp da yakın arkadaşlarla linux muhabbeti yapmak istiyor ama kısmet olmadı bugüne kadar. Ne yapalım :)   

xwes

Alıntı yapılan: FeNDeR - 21 Haziran 2009 - 01:16:00
:D Yazılanların hemen hemen hepsini okudum. Özellikle ubuntu'yu xp altında çalışan bir program sananlara çok güldüm. Bırakın bayanı, etrafımda kullanan hiç kimse yok. Eski kız arkadaşım mac kullanıyordu, o kadar. Burada bazı arkadaşların da değindiği üzere bir yalnızlık durumu var gerçekten. Lakap takmalar, "ne işin var ubuntu mubuntu, bırak bu işleri" demeler, "virüstür o" filan diye takılmalar, daha neler neler... Hepsini yaşıyoruz:) Aylar önce bir mesaj atmıştım foruma. Etrafımdakilere aşılamaya çalışıyorum diye ama nafile... Yalnızca bir ara pardus kurmuş bir arkadaşım var, o hevesli ubuntu kurmaya. Görüştük geçenlerde. İnsan bazen messenger'ı açıp da yakın arkadaşlarla linux muhabbeti yapmak istiyor ama kısmet olmadı bugüne kadar. Ne yapalım :)   
ekleyin beni muhabbet ederim sizinle :)

XRumer

çevremdeki bazı bayanları linuxle tanıştırdım onun dışında da bol miktarda arkadaşımı linuxle tanıştırdım. hatta ilginçtir ubuntu ücretsiz olmasına rağmen bana windowstan daha pahalıya patladı. nasıl mı boyuna ubuntu cd'si oluşturmak için boş cd satın alıyorum boş cd'lere dünyanın parasını akıttım siz düşünün yani çevremde kaç kişinin linuxle tanıştığını.

neoberg

Kız arkadaşım bize geldiğinde arada müzik falan açar ama kullandığının windows olmadığın farkında bile olduğunu sanmıyorum :) Söyleme ihtiyacı da duymadım. Ama bir keresinde ben uyurken annemle beraber internetten pasta tarifi ararken uyanıp yanlarına geldiğimde çok şaşırmıştım :)

Ama bir erkeği Ubuntu'ya geçirdim. Bir kaç tanesi de yolda. Sohbet arasında aşılıyorum. Tek problemim Pes 2009. Onu çalıştırabilsek 10 küsur kişi garanti.

command

Aslında çevremizde linux kullanan bayan ve erkek çok ama bunun farkında bile değildir bir çoğu çünkü kullandıkları modemlerin neredeyse hepsinde gömülü linux dağıtımları mevcut

btermeli

Kız arkadaşım kullanıyor hatta msn'de görünmediğim zamanlarda beni kontrol etmek için forumdaki durumuma bakıyor :)
Onun dışında en iyi arkadaşım ve dolayısıyla onun kız arkadaşı da ubuntu kullanıyor.

Benim gibi oyun oynamayan çok kişiye linux sevgisi bulaştırdım. Geceleri bazen teknik destek hattı gibi oluyor msnim :):)
Ama hiçbiri bırakamıyor şuanda.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

ByCoder

sabian

Benim de sevgilim kullanıyor, biraz zorladım ama sonuçta ikna ettim. Bilgisayarı sadece msn ve facebook kullanan birçok kişiye de ubuntu yükledim. Kız arkadaşımı da bu sayede kandırdım ama şimdi memnun. Gnome üzerinde kde programlarını kullanıyoruz :D kde görsellikten olsa gerek bilgisayarı kasıyor biraz...

Ama hepsi compize hayran kaldılar, zaten oyun oynayan insanlar da değil o yüzden ben bayanların erkeklere göre Linux'a daha erken alışabileceğini düşünüyorum. Bir sıkıntı var karizmayı çizdiren o da film izlerken programlarda bazı aksaklıklar meydana geliyor, eee bizim insanlar sıkıntıya gelemez ya hemen böbürlenmeler başlıyor. Tabi ben devreye girip gerekli düzeltmeleri yapınca hepsi susuyor. demek ki dermansız dert yokmuş deyince de kızarıyorlar :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

andydufy

Yok ama evlendikten sonra olacak inşallah.
Ne zaman yalnızlık sonsuza giderken hayatın limitini alsam hep sensizlik çıkıyor :(

bilge

Ben kullanıyorum =).Staj yaptığım yerde Linux kurulu olduğu için oradaki birçok bayan da Linux kullanıyor.

Çevremdekileri de Linux'a geçiriyorum.Şimdiden 2-3 arkadaşım,eniştem Linux kullanmak ve öğrenmek istiyor :).

sabian

Alıntı yapılan: bilge - 02 Ağustos 2009 - 15:29:37
Ben kullanıyorum =).Staj yaptığım yerde Linux kurulu olduğu için oradaki birçok bayan da Linux kullanıyor.

Çevremdekileri de Linux'a geçiriyorum.Şimdiden 2-3 arkadaşım,eniştem Linux kullanmak ve öğrenmek istiyor :).

Hemen Ubuntu'yla tanıştırın, hiç olmazsa hayır dualarını alırsınız :D 

Not: Bu arada hoşgeldiniz, bayan arkadaşlarımızı buralarda görmek çok güzel. Belki ilerde "Ubuntu women" tayfasına katılırsınız. :)
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

Xenophobia

Linux kullanan bayanları hedef alan 'Bayanlar ile Linux Konuşuyoruz' projesi için de, etrafınızda Linux kullanıcısı olan arkadaşlarınızı söyleşi için bize yönlendirebilirsiniz.

Habertux.com iletişim kısmından veya erdal@habertux.com adresinden, söyleşi yapmak isteyen arkadaşlarınız ile bizleri buluşturabilirsiniz.

mozakca

Evet var. Eşim benim sayemde linux kullanıyor. Hatta windows kullanırken yaşadığı korkulardan kurtuldu. Ubuntu kullanmaya başladıktan sonra daha özgür ve korkusuzca bütün sitelere girebiliyor. Bir şey daha söyleyeyim: 6 yaşındaki oğlum da linuxçu. Anlayacağınız biz ailece linux kullanıyoruz.
sevgi, emek ister.

sarisakall

Kardeşim kullanıyor ama genelde söylenen "oyun için windows kullanıyorum" diyenler gibi o da oyun oynamak için ubuntu kullanıyor.her ne kadar solitaire windows'un hayatımıza soktuğu bir oyun olsa da ubuntu'da aisleriot altında daha fazla seçenek olması onu cezbediyor herhalde. Tabi ubuntu açıkken ıvır zıvır işlemlerini de burada yapmak zorunda kalıyor.

s7e7v7e7n

bir kaç bayan ve erkek arkadaşıma tavsiye ettim ama bazısının evinde neti olmadığından bazısıda benden kaynaklanarak ubuntu kuramadık sadece msn facebook + oyun oynuyorlar sistemleri iyi aslında biraz daha geliştirebilirsem linux da kendimi bir çok arkadaşım kullanmak istiyor hele compiz olayını video ile gösteriyorum ağızları acık öyle bakıyorlar :P linux altında virtualbox kurup proğram veya oyun vb birşeyler çalıştırmayı öğrenirsem hepsini, arkadaşlarımın hepsini linux a yavaş yavaş geçiricem :)
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

canosayan

aslına bakarsanız soliterie ubuntu altında çalışırsa bir çok devlet bilgisayarını ubuntuya geçirebiliriz.
Chmod bizim işimiz.

Ertan ERBEK

Alıntı yapılan: canosayan - 05 Ekim 2009 - 23:17:44
aslına bakarsanız soliterie ubuntu altında çalışırsa bir çok devlet bilgisayarını ubuntuya geçirebiliriz.

Aslında memur arkadaşlar hakkında atıp tutmuyacağım diyorum ama buna +1 diyorum :D
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

huseyin.tekinay

Çevremde Linux kullanmaya ikna ettiğim kadın sayısı erkek sayısından fazladır.

Toplamları ise iki basamaklı :-)

Kişisel deneyimlerime göre kadınlar bir kez ikna olduktan sonra Linux kullanımına daha çabuk uyum sağlıyorlar.
İki compiz efekti, güzel bir masaüstü resmi, pembeli morlu bir kaç ikon seti Linux'un daha iyi olduğuna ikna için yeterli geliyor.

Aralarında bu foruma üye olup yazdıklarımı okuyanlar bile olabilir.
Sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın,
en büyük ustalığımız,
en ince hünerimizsin.
Sen aklımız, yüreğimiz ve yumruğumuzsun.  N.Hikmet

kozanibo

virüslerden bıkmış usanmış bir bayan tanıdığımın laptobuna ubuntu kurdum. kendisi öğrenci :)

sabian

Son 1,5 ayda toplam 3 bayan arkadaşın (kardeşim, kız arkadaşım, bir arkadaş :) bilgisayarlarına Ubuntu kurdum, ikisinde windowsun yanına, kızarkadaşımın bilgisayarına ise komple kurulum yaptım. Kendi idteği üzerine, bir arkadaş olanı hep Ubuntu kullanıyor, windows'a uğramıyor neredeyse. Çok alıştı. Kardeşim biraz arızalıo bir kişilik olduğundan ubuntu'yu nadir kullanıyor. Hatta windows hata vermeden kullanmıyor. :D :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ekim 2009 - 12:14:52

Alıntı yapılan: huseyin.tekinay - 07 Ekim 2009 - 07:43:43
Çevremde Linux kullanmaya ikna ettiğim kadın sayısı erkek sayısından fazladır.

Toplamları ise iki basamaklı :-)

Kişisel deneyimlerime göre kadınlar bir kez ikna olduktan sonra Linux kullanımına daha çabuk uyum sağlıyorlar.
İki compiz efekti, güzel bir masaüstü resmi, pembeli morlu bir kaç ikon seti Linux'un daha iyi olduğuna ikna için yeterli geliyor.

Aralarında bu foruma üye olup yazdıklarımı okuyanlar bile olabilir.

Katılmamak elde değil. :D

Debian Sosyal Sözleşme

komoL

ablamıda alıştırdım. artık oda bir linux ailesin den. :)

Xenophobia

Sizlerden ricam onları erdal@habertux.com adresine yönlendirmeniz. Yukarıda da bahsetmiş oluğum 'Bayanlar ile Linux Konuşuyoruz' projesi kapsamında, kendileri ile söyleşi yapmak istiyorum.

Söyleşiler http://www.habertux.com/kategori/soylesi/bayanlar/ adresinde yayınlanıyor.

Ozmo

annemin ortopedi doktorunun sekreteri kullanıyor :)

icedheart

Antakya'nın meşhur Kitaplı Kahve'si diğer adıyla Hayyam'ın müşteriler için ayırdığı bilgisayara ubuntu 9.04 kurdum, ilk önce olumsuz eleştiriler aldım. Daha sonra merak edenler "bu ne yaaa interneti yok mu" "bunun emeseni eski sürüm galiba" diyerek bilgisayara yakınlaşmaya başladılar. Böylelikle ısınma turlarını gözlemledim. Sonraki günlerde ubuntumuzu 9.10'a yükseltip daha hızlı, kasma yaşamayan, firefoxunda video izlenebilen bir bilgisayara dönüştürdüm temalar ve kişiselleştirilebilirliği ile ayarladığım efektlerle aramızda çalışan bayan arkadaşla beraber müşteriler ve tanıdık çevremiz linuxumuzu severek kullanmaya başladılar.