Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Başlatan heartsmagic, 26 Aralık 2008 - 00:12:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Evet, bir tane.
124 (19.6%)
Evet, birden çok.
118 (18.6%)
Hayır yok.
392 (61.8%)

Toplam Oy Verenler: 394

ceylandag

Benim eşim benim ubuntu 9.04 kurulu bilgisayarımı gayet güzel kullanıyor.
Bugüne kadar bişey sormadı kendisi endüstriyel mutfak projeleri çiziyor kendi kendine qcad i buldu ve iş yapabildi.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

canosayan

Alıntı yapılan: POLAT - 16 Nisan 2009 - 11:45:41
Benimde çevremde linux kullanan bayan yok..Aslında windows kullanan bayan da yok..Çevremdeki bayanların en iyi yaptıkları şey MSN, Facebook, İnternette gezinmek, Winamp veya Media Playerda müzik dinlemek..Windows'un yeni versiyonu çıkmış desen o ne derler.. Yani bayanların bilgisayardan anladıkları bu 3-4 tane şey.. Değil linuxu, windowsun bile ne olduğundan habersizler :D .. Kullandıkları platformun ne olduğu onlar için hiç de önemli değil...

ciddi bir farkındalık...
Chmod bizim işimiz.

btermeli

Forumda bir zamanlar konusu gecmisti, "Bayanlara Özel Linux" diye. Amsn kararli sekilde görüntülü görüsmeyi sagladi anda, tüm bayanlari linuxcu yapabiliriz.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

canosayan

Alıntı yapılan: btermeli - 16 Nisan 2009 - 14:12:08
Forumda bir zamanlar konusu gecmisti, "Bayanlara Özel Linux" diye. Amsn kararli sekilde görüntülü görüsmeyi sagladi anda, tüm bayanlari linuxcu yapabiliriz.

bu büyük bir erkek grubunuda içeriyor. fakat onların mevcut duruma pek faydası dokunmaz.
Chmod bizim işimiz.

suskun

Bilgisayar okuyan 1 tane kız arkadaşım var kullanıyor:) Kendi isteğiyle kullanmasada alışcaktır zamanla sevmeye başlıcaktır.İzmir de okuyor.Hocaları muhendis olcaksınız daha windowsumu kullnıyorsunuz demiş:)

ihtiyar said

Alıntı yapılan: suskun - 16 Nisan 2009 - 22:27:28
Bilgisayar okuyan 1 tane kız arkadaşım var kullanıyor:) Kendi isteğiyle kullanmasada alışcaktır zamanla sevmeye başlıcaktır.İzmir de okuyor.Hocaları muhendis olcaksınız daha windowsumu kullnıyorsunuz demiş:)

Yorumsuz. :)

NuCLeuS

Alıntı yapılan: suskun - 16 Nisan 2009 - 22:27:28

Vay be, ne hocalar varmış da haberimiz yokmuş =D

suskun

Sen bide onlara sor :) linüx kurulumunu falan ünv. yapıomuş isteyene ücretsiz bilgisayarı goturyosun linüx yüklenmiş bir şekilde alıyorsun:)

NuCLeuS

Valla hiç yoktan iyi..Bütün hocalar böyle yapsa, linuxu tanıtsa, biraz daha kullanıcı sayısı artar..
Bazen insanlarla konuşmak istiyorsun..Bilen yok..İnsanın konuşası bile gelmiyor hal böyle olunca..

command

Cevremde linux kullanan bayanı bırakın erkek bile yok :( yalnızlık zor birşey

Tilki

Sevgili eşim canavar gibi Pardus kullanıyor. Bizde Windows hiç açılmıyor. Kopete, Kmail, Akregator, Amarok vb. gündelik işlerimizi gördüğümüz programlarda gayet iyi. Dahası Linux'un dosya yapısına alıştı. Müziklerimizi, videolarımızı, /mnt/sdb1 dizininde bulacağını biliyor. Linux'un görsel yeteneklerine hayran. Evimize gelen konuklarımıza Compiz gösterisi yapıyor. En sevdiği de masaüstüne karlı bir fotoğraf koyup Compiz'in kar efektini çalıştırmak. Jaunty ile U/K/Xubuntu'yu da öğrenecek inşallah.

canosayan

Alıntı yapılan: Tilki - 18 Nisan 2009 - 14:49:10
Sevgili eşim canavar gibi Pardus kullanıyor. Bizde Windows hiç açılmıyor. Kopete, Kmail, Akregator, Amarok vb. gündelik işlerimizi gördüğümüz programlarda gayet iyi. Dahası Linux'un dosya yapısına alıştı. Müziklerimizi, videolarımızı, /mnt/sdb1 dizininde bulacağını biliyor. Linux'un görsel yeteneklerine hayran. Evimize gelen konuklarımıza Compiz gösterisi yapıyor. En sevdiği de masaüstüne karlı bir fotoğraf koyup Compiz'in kar efektini çalıştırmak. Jaunty ile U/K/Xubuntu'yu da öğrenecek inşallah.

Forumun tüm bekar erkeklerinin sizinki gibi bir eş bulması dileğiyle...
eşinizede tebrikler
Chmod bizim işimiz.

Onoktake

Benim de eşim artık ubuntu kullanıyor. Winzort'da yaptığı her işi artık ubuntu kulanarak hallediyor ve ilk hafta yaptığı baskılar tamamen bitti ve ben ubuntu reklamı yaparken komşulara eskiden o da winzort taraftarı idi ama şimdi bana destek oluyo. tek bahanesi webcam'di o da 9. sürümle halloldu.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

1hat

bırakın bayanı erkek bile yok :D
lakabım artık "ubuntu" oldu herkes bana ubuntu diyor :D :D

command

Alıntı yapılan: 1hat - 19 Nisan 2009 - 01:54:21
bırakın bayanı erkek bile yok :D
lakabım artık "ubuntu" oldu herkes bana ubuntu diyor :D :D

aynı şeyleri yaşıyoruz :)

tugrull_gazi

şuan itibariyle yok ama ubuntunun janjanlı görüntüsü ile kandırdıgım bi kaç arkadaşım var, onlara yüklicem insallah...:)

maxxblade

kadın hiç yok erkek
dark_memo ve 2 kişi var bilen ama 1'i
"windows'tan başka sistem tanımam"
1'i ise:
"annem izin vermedi ubuntu yükleyince bilgisayar bozulcakmış"
diyor.

ogrsh

1kişi tanıyorum oda şirketinde ubuntu kullanılıyormuş.
ama onun dışında ubuntunun ne olduğunu bildiklerini sanmıyorum.
xp altında çalişcan bir program sanıyorlar
"Tüm insanlarda özgürlük sevgisi doğuştan vardır."

patalojik

Asus eee pc üzerinde kurulu bir linux versiyonunu benim yengem kullanıyor. Şikayet etse de kullanmak zorunda kalıyor. yavaş yavaş linux kullanımına alışıyor :)

kozanibo

çevremde bayan kullanıcı şöyle dursun benden başka kullanan yok linux u :) :D  >:(

önüme gelen bilgisayara ubuntu yüklemek istiyorum ama. burda interneti olmayan ev ve bilgisayar çok. bir de tasvsiye ettiğimde çok korkuyorlar  :(

FıratikUS

Benim bilgisayar programcılığını bitiren bir kız arkadaşım var.Ama hayatında hiç program yazmamış.Zaten babasının zoruyla okudu.Okul bitince felsefe okudu üzerine,şimdi istanbuldaki ünüversitelerin birinde öğretim görevlisi.Msn'de otomatik oturum açmak nasıl iptal edilir onu bile bilmiyor.Linux ve root gibi kavramlarıda benden duydu.Okulda linux bahsi geçmişse bile bir kulağından girmiş diğerinden çıkmış:D
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

delphinone

çevremde şahit olmadım ama bir tanıdğım istanbulda çalıştığı firmadaki pclerde linux kullanıldığını söylüyor.adını vermeyeyim ama finansal bir kurum

Yusuff

Abimin bilgisayarın Ubuntu kurdum eşi "ölsem bile bunu kullanamam" dedi. :)
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

canosayan

kardeşim. mecburiyetten. artıkn windows yok
Chmod bizim işimiz.

ubuntuki lilith

kendim kullanıyorum bir bayan olarak ve azimliyim bu konuda eskiden de kurup pes etmiştim ancak şimdi belki de ubuntu tayfası olurum kim bilir