Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Başlatan heartsmagic, 26 Aralık 2008 - 00:12:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Evet, bir tane.
124 (19.6%)
Evet, birden çok.
118 (18.6%)
Hayır yok.
392 (61.8%)

Toplam Oy Verenler: 394

SMv66

bizzat kendim yükledim iki tanesine zorla sevdirdim. beğendiler kullanıyolar  :D

ırmak

var.
bilgisayarımın ekranının hemen arkasındaki aynaya baktığımda görünebiliyor kendisi ;)

bsod1

öğretmen olan teyzem ve öğrenci olan kız kardeşim kullanıyorlar, memnunlar(güncellemeden sonra sistemleri göçmüş olsa da(9.04ten 9.10'a))

kira

garafatma

Yeni bir arkadaş edindim, kendinden ubuntu kullanıyor hemde. Hatta bana iki tane CD bile gönderdi :)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

GAREZ

Ablamda eğitimleri için internet kullanması gerekiyordu... ondan ben ne istesem onu kullanıyor... Pardus ve UBUNTU kullanıyor

eriki

kız arkadaşıma aşılamaya çalışıyorum. bir an önce kuracağız

heartsmagic

Alıntı yapılan: eriki - 20 Aralık 2009 - 02:59:50

Forumdaki ilk iletini buraya geçtiğine göre azimli olmalısın :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kozanibo

Alıntı yapılan: eriki - 20 Aralık 2009 - 02:59:50

hayırlı olsun bakalım.

sema

Sistem Programlama sağolsun, sınıfın bütün kızları kullanıyor. İki kişiye daha Ubuntu kurayım dedim, birinde ekran kartı sorunu, diğerinde wireless sorunu çıktı. Onun da çözümleri var burada tabi ki.
susema

emrerd

XRumer

Alıntı yapılan: canosayan - 05 Ekim 2009 - 23:17:44
aslına bakarsanız soliterie ubuntu altında çalışırsa bir çok devlet bilgisayarını ubuntuya geçirebiliriz.

Ubuntu'da zaten hazır kurulu gelen bir Solitare oyunu var.

screenshot

Malesef şimdiye kadar çevremde Linux kullanan bayan görmedim.
"Zihin Fukara Olunca , Fikir Ukala Olur"

barış

Bizim ekip kaptanı @Irmak en büyük örnek :D

Bir de kız arakdaş(lar)ım kullanıyor(du) :D devam ediyor(lar) mı/mu bilemiyorum :D

omergex

Alıntı yapılan: hellsing - 19 Nisan 2010 - 16:15:14
Bizim ekip kaptanı @Irmak en büyük örnek :D

Bir de kız arakdaş(lar)ım kullanıyor(du) :D devam ediyor(lar) mı/mu bilemiyorum :D

@hellsing hemen empoze ettin desene :D
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

agunZagun

Var var. Annem mesela, sırf Tux için kullanıyor diyebilirim. :D

İstanbul'daki çevremde de bayağı bayan vardı Linux kullanan.

kozanibo

çok var... fizik okuyan herkes corsika programını linux altında kullanmak zorunda :)

Xenophobia

Linux kullanıcısı bayanları hedef alan 'Bayanlar ile Linux Konuşuyoruz' ( http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11303.0.html ) projesi kapsamında, etrafınızda Linux kullanıcısı olan arkadaşlarınızı söyleşi için bize yönlendirebilirsiniz.

Habertux.com iletişim kısmından veya erdal@habertux.com adresinden, söyleşi yapmak isteyen arkadaşlarınız ile bizleri buluşturabilirsiniz.

asicok

Neden böyle bir anket yapıldı anlamadım ama ubuntu kullananların eğitim veya kullanma nedenleri gibi anket yapılabilirdi.
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.

sema

Alıntı yapılan: asicok - 19 Nisan 2010 - 19:12:34
Neden böyle bir anket yapıldı anlamadım ama ubuntu kullananların eğitim veya kullanma nedenleri gibi anket yapılabilirdi.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Aralık 2008 - 00:12:58
Not: Bu anketin açılma amacı tamamen merak gidermektir. Bayan arkadaşlarımızın bu konuda bizi yanlış anlamamalarını şimdiden rica ediyorum. Zira, üzülerek söylüyorum ki ülkemizde bayanların bilgisayarla ilgilenen kesimi bile bir hayli azken, Linux ile olan ilgilileri merak etmemiz son derece doğaldır diye düşünüyorum :) Konunun bayan olma/olmama ile ilgisi yoktur.
susema

hamdi

bayanlar daha windosta gezinmekten bile korkuyorlar linux ü anlatıyorsun tedirgin oluyorlar velhasıl linux kullnan bayana rastlamadım.

sema

Alıntı yapılan: hamdi - 26 Nisan 2010 - 14:58:16
bayanlar daha windosta gezinmekten bile korkuyorlar linux ü anlatıyorsun tedirgin oluyorlar velhasıl linux kullnan bayana rastlamadım.
Selam.. Ben varım :)
susema

hamdi

Alıntı yapılan: semagkyz - 26 Nisan 2010 - 15:10:39
Alıntı yapılan: hamdi - 26 Nisan 2010 - 14:58:16
Selam.. Ben varım :)
tebrik ediyorum sizi

sema

Teşekkür ederim ama yalnız değilim :)
susema

Fidel

Nişanlım kulanıyor. İlk kurulumdan bir kaç hafta sonra hiçbir şekilde müzik dinleyemediği için zor anlar yaşamıştım. Sonra işi çözünce sorunsuz kullanmaya başladı. Sonra teyzesine "gel senin bilgisayara da kuralım ubuntu" dedi. "Öyle ilkel şeyler kullanamam ben" cevabını aldı. O gün bu gündür bazen arayıp "ya bu internet yine gitti nerden onarıyorduk bunu" diye sorar teyzesi. ;)