çöp kutusundakini hemen geri almak

Başlatan ilksumat, 06 Mayıs 2017 - 00:14:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilksumat

Merhabalar

Usbdeki bir dosya bir klasörümü yalnışlıkla çöp kutusuna gitti nasıl oldu bende anlayamadım. Acil yardım nasıl alabilirim.

Teşekkürler peşinen.

ata1

ilksumat

Yukarda restore ve emptiy yazıyordu, bir tanesini siz demeden deneme usülü kurtardım ama klasörümü aynı şey yapmak isteyince aslı gitti ve yeni bir tane oluşturdu mesela adı tuzluk olsun klasörümün tuzluk2 diye bir klasör oluşturdu ama içinde 0 bayt var ve asıl klasor yok gitti. Nasıl geri alırım, klasör yok??

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2017 - 00:38:58

Hızlı resim epey hızlı yakalayamadım ekstradan bir işlem varmıydı onuda bilemedim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2017 - 00:46:57

Klasör çöp kutusunda görünüyor ama içinde 0 bayt görünüyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2017 - 01:05:56

Normalinde windows olsa yalnışlıkla silinmiş dosyayı alır masaüstüne atar kurtarırdık. Ubuntu bu kadar çefrefil olmak zorundamı?dedirtti bana.

lrnyrd

[mention=624801]@ilksumat[/mention]
Arkadaşım birkere şunu birteyim windows ile linux ı karşılaştırmayın. Bir zorluk görünve windoes şöyleydi windowa böyleydi demeyin diyecekseniz kullanmanın bir mantığı yok. Diğer bir konu [mention=624800]@ata1[/mention] in yaptığı işlemin bir zorluğu yok geri dönüşüme giden dosyanın üzerine sağ tıklıyor geri al diyor bu silinen dosyanın silindiği konuma geri dönmesini sağlar sen bunu böylede yapabilirsin yada çöp kutusundan al8p istediğin konumada sürükle bırak yapabilirsin.
Sometimes even good memories can kill you!

ilksumat

Merhabalar bir dosya birde klasör çöpe gitmişti, dosyayı geri aldım fakat klasörü geri alamadım o klasör her seferinde herbiri 0 bayt olacak şekilde çoğaldı ve klasörün kendide 0 bayt haline geldi. Şu anda üç veya dört tane aynı klasörden 0 baytlık var ayrıca klasörün kendiside 0 bayt şeklinde duruyor. Korkumdan çöpüde boşaltmıyorum :)

Forumda epeydir birçok sorunu yardımla çözüyoruz, zorluk oluncada yardım alıyoruz, zorlukla birlikte kullanıyoruz ve bunun bir mantığıda var. Bazan çözüm hemende olmuyor ama sonunda çözülüyor bir şekilde. Sorunun olduğu hale dair çözüm önere bilirseniz sevinirim, yoksa zaten linux windows farklıdır onu zaten biliyorum. Teşekkürler peşinen.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2017 - 13:17:49

Ha birde dün çöpteki klasörü (esas olan, yani yanında .2 yazmayan) sağ tıkladım şöyle yazdı:

Could not determime original location of DOSYA.
The item cannot be restored from trash.

lrnyrd

[mention=624805]@ilksumat[/mention]
Verdiğiniz hatada klasörün orjinal yerini belileyemediği için kurtarılamıyor diyor. Bu dosya bir usb harici harddisk gibi yerden mi silindi yada bir klasörün içindeydide o klasörüdemi sildiniz eğer öyleyse problem ondan kaynaklanıyor.

ata1

Daha basit nasıl anlatılır görsel anlattım çöpe gidip sağ tık ile geri al diyeceksin dosya bulunduğu konuma geri döner.

ilksumat

Yok hocam o söylediğinizi yaptım, o etabı geçtik , bir dosyayı öyle kurtardım fakat birde klasör vardı (bunlar hep usb içindeydi) onu kaybettik.

Kaybettik derken geri al yapınca bir tane daha oluştu, anlatmıştım aldım masa üstüne koydum masa üstünde açayım dedim 0 bayt. Bir daha yaptım aynı şeyi hadi bir daha oluştu, aynı şey oldu. Bu arada yanlışlıkla çöpe giden klasör yani asıl klasör aynen çöpte duruyor. Ama aynı şekilde oda 0 bayt. Bunlar hep usb içinde oluyor. Şimdi mesela hani bir dosya kaybolunca falan ara diyoruz dosyanın adını yazıyoruz, peki klasör kayıp olunca aynı şeyimi yapıyoruz? Sonuç olarak yani klasörü bulsam valla çok sevinirim.

ata1

0 kb yazıyorsa ana dosya silinmiş hasarlı yada boş anlamına gelmekte geri almak için veri kurtarma programı denemelisin.

lrnyrd

Dostum sanırım usbden dolayı giriş çıkış almışsın bencede usbyi onar ve veri kurtarma ile dene.

edge35

Benim bildiğim hiç bir şey yapmadan usb yi takıp, çöp kutusundan geri al dediğin zaman gelir. Ama eğer usb takılı değilse olmaz. Benim bildiğim böyle işliyor. Yanlış biliyorsam biri düzeltirse sevinirim.

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)

mhmtkrktr

Harici medya cihazlarının içinden silinen dosya/dizin ler, sistemin geri dönüşümüne gitmez. Her medya cihazının kendi içerisinde .Trash dizini oluşur ve oraya düşer. Geri almak için, gizli dosyaları görüntüle seçeneği işaretli iken usb medya cihazı açılır ve içerisinde bulunan .Trash dizini içinden silinen dosya geri alınır.

freeman

Harici cihazı tekrar takıp geri almayı deneyin. Ve yukarda söylendiği gibi cihaz içerisinde .Trash klasörüne bakın. Bu klasör gizlidir. Ctrl+h ile gizli dosyaları açıp kapatabilirsiniz.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ilksumat

usbnin kendi trash açtım evet orda duruyor ama 0 bayt?  :-\

lrnyrd

[mention=624845]@ilksumat[/mention] dostum diyorum ya dosya usbden dolayı giriş çıkış hatası olmuş yani kısaca dosya bozulmuş kurtarma yazılımı ile dene bir ihtimal geri elde edebilirsin.
[mention=624840]@mhmtkrktr[/mention] benim 2 tblık harici harddiskim var içinde 400 gb yakın (torrent sağolsun) yabancı dizi var geçenlerde laptop klavyesi sıkıntılıydı onunla uğraşırken del tuşuna bastım 400 gblık dizi sistemin geridönüşüm kutusuna düştü usb 3.0 girişi olmadığı için geri almam 12 saati buldu. Sizin dediğinizde doğru hariciler içinde gi,li klasör olarak gözüküyor ancak benim bildiğim linuxtan windowsa yada windowstan linuxa hariciyi bağladığımızda geridönüşümde bulunan dosyanın aynısı gizli klasörde görünüyor.

ilksumat

Gizli dosyalar seçeneği zaten her ihtimale karşı tıklamıştım ama dediğim gibi klasör duruyor içindede 0 bayt.

Kurtarma yazılımı nedir onu nerden yapabilirim?

mhmtkrktr

Alıntı Yap@mhmtkrktr benim 2 tblık harici harddiskim var içinde 400 gb yakın (torrent sağolsun) yabancı dizi var geçenlerde laptop klavyesi sıkıntılıydı onunla uğraşırken del tuşuna bastım 400 gblık dizi sistemin geridönüşüm kutusuna düştü usb 3.0 girişi olmadığı için geri almam 12 saati buldu. Sizin dediğinizde doğru hariciler içinde gi,li klasör olarak gözüküyor ancak benim bildiğim linuxtan windowsa yada windowstan linuxa hariciyi bağladığımızda geridönüşümde bulunan dosyanın aynısı gizli klasörde görünüyor.

Windows içinde durum aynı şekilde diye hatırlıyorum. ( recycle bin )
Ubuntu kullanıcıların işini kolaylaştırmak adına, tüm Trash dizinlerini (veya içeriğini) ~/.local/Trash altına bağlıyor, daha doğrusu link dosyası atıyor olabilir. Bu konuda bilgim yok.
"linuxtan windowsa yada windowstan linuxa hariciyi bağladığımızda" burasını anlayamadım.

@ilksumat; senin durumun dosyanın sadece silinmesinden öte bir durum anlaşılan. Windows için active-file-recovery veya birçok alternatifi var, Linux için PhotoRec konusuna bakabilirsin.

lrnyrd

[mention=624907]@mhmtkrktr[/mention] sizin dediğiniz gibi sanırım link atıyor. Benim hariciden sildiğim her dosya sistem geridönüşümüne düşüyor. Harici windowsta bağlıyken birşeyler sileyim sonra bu harddiski alıp ubuntuya bağladığımda .trash diye bir dodya oluşturuyor bundan bahsetmiştim.

ilksumat

Dosyayı halledebildim ama klasör olmadı. Hatta şöyle diyeyim dosya hiç 0 bayt olmadı ama klasör hep 0 bayt oldu. Biliyorum konu biraz sündü ama anlatıyorum çünkü burda çözülen mevzular herkese faydalı oluyor.

Bahsettiniz yazılım direk indirip yüklüyorum öylemi?

lrnyrd

[mention=624910]@ilksumat[/mention] Linuxta herşeyi buraya sorarak birşey öğrenemezsiniz. Biraz araştırmanız gerek. Eğer araştırma sonucu bulamazsanız ki neredeyse imkansız bu buraya konu açarsınız. Yada yüklerken bir problem oluşursa konu açarsınız. Lütfen buna dikkat edin. https://askubuntu.com/questions/676242/how-to-recover-deleted-files-in-ubuntu-using-live-usb-based-on-filetype burada bulunuyor.