[Çözüldü] Ubuntu yerine Windows kullanmaya dönmek

Başlatan aykq, 01 Mayıs 2017 - 20:42:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aykq

Üzgünüm forumda yeniyim ne yapacağımı bilemedim.
Daha önce Windows kurdum sıkıntım kurmakta değil, kurulum için gereken diski hazırlamakta. Elimde başka cihaz olmadığından dolayı Ubuntu üzerinde yapmam gerekiyor.
Dün çoğu şeyi tamamladım. Windows ISO dosyasını WinUSb ile yazdırırken daha önce yazdığım hatayı verdi. Ne yapacağım hakkında bir fikrim yok.

Barlow

gksu winusbgui

Terminalde bunu yaz ve şifreni gir. Sonra birdaha kalıp ve USB diski seç.
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

aykq

Eve geçeyim deneyeceğim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Barlow

Eğer yine yazdırılamazsa... Terminal'i Windows kalıbınızın bulunduğu yerde açın ve aşağıdaki komutu deneyin..

sudo winusb --install WİndowsX.iso /dev/sdX

Kendinize göre bu komutu  düzenleyip denersiniz. USB'de arıza olmadığı sürece yazdırılacaktır.
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

aykq

Alıntı yapılan: Barlow - 02 Mayıs 2017 - 08:39:22

gksu winusbgui

Terminalde bunu yaz ve şifreni gir. Sonra birdaha kalıp ve USB diski seç.

Sanırım USB belleğim programda gözükmüyor.

Barlow

sudo mkfs.ntfs /dev/sdX
sudo winusb -v --install Win_7_Pro.iso /dev/sdX

Terminal üzerinden bu şekilde deneyelim. Terminal'i Windows kalıbının bulunduğu yerde açın.

-Dostoyevski-

aykq

Alıntı yapılan: Barlow - 02 Mayıs 2017 - 14:36:42

sudo mkfs.ntfs /dev/sdX

Terminal üzerinden bu şekilde deneyelim. Terminal'i Windows kalıbının bulunduğu yerde açın.

--install Win_7_Pro.iso
yazan yere elimde bulunan ISO kalıbının adını mı yazacağım?

sudo mkfs.ntfs /dev/sdX
Burdaki gibi sdX olan yerde X yerine ne yazacağım?

ata1

Basit ama etkili bir öneri yapayım sana başka win pc ile flash'a iso yazdır ve kur. :))

aykq

Teşekkür ederim aklıma geldi ancak çevremde başka bilgisayar yok bunun için başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2017 - 16:30:03

Alıntı yapılan: ata1 - 02 Mayıs 2017 - 15:47:53
Basit ama etkili bir öneri yapayım sana başka win pc ile flash'a iso yazdır ve kur. :))
Şimdi 500 GB HDD'nin hepsinde Ubuntu kurulu. Ben bu HDD'nin 400 GB'ını Windows kurulumu sırasında ayırıp sadece o ayırdığım bölüme Ubuntuyu silmeden Windows kurabilir miyim?

ata1

isoyu yazdırabilirsen tabi ki diski böler windows kurarsın ama daha sonra ubuntu açılması için grub onarımı yapman gerekir.

aykq

Alıntı yapılan: ata1 - 02 Mayıs 2017 - 16:47:47
isoyu yazdırabilirsen tabi ki diski böler windows kurarsın ama daha sonra ubuntu açılması için grub onarımı yapman gerekir.
Ne yapıp edip ISO dosyasını USB belleğe yazdırdım fakat BIOS ekranından USB'yi ilk sıraya getirdikten sonra save and exit dediğimde USB'yi görmeyip tekrar ubuntuyu açıyor.

Barlow

[mention=624548]@aykq[/mention]

Kalıp yazdırması başarılı bir şekilde olduysa eğer hata vermemesi ve doğrudan boot edilmesi gerekir. Acaba yazdırdığınız kalıpta bir hata mı var?

-Dostoyevski-

aykq

Alıntı yapılan: Barlow - 02 Mayıs 2017 - 18:36:17
[mention=624548]@aykq[/mention]

Kalıp yazdırması başarılı bir şekilde olduysa eğer hata vermemesi ve doğrudan boot edilmesi gerekir. Acaba yazdırdığınız kalıpta bir hata mı var?
DVD ile yapmayı deneyeceğim olmaz ise farklı kalıp bulmam gerekecek.

Barlow

Alıntı yapılan: Barlow - 02 Mayıs 2017 - 14:36:42

sudo mkfs.ntfs /dev/sdX

Win_7_Pro.iso yerine kendi kalıbının ismini..
/dev/sdX kısmına ise kendi USB'nin görüldüğü alanı yazmalısın.

sudo fdisk -l

Çıktısıyla USB'nin görüldüğü alanı alabilirsiniz..

Disk /dev/sdb: 7,5 GiB, 8004304896 bytes, 15633408 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 72CCA9D9-601D-48FF-8130-D23FCDFC5B6A

Aygıt      Start      Son   Sektör  Size Türü
/dev/sdb1   1953 15633374 15631422  7,5G Linux filesystem

Örnek benim çıktım bu şekilde..

Yukarıdaki şekilde verdiğim komutlarla da Windows kalıbını yazdırabilirsin.

-Dostoyevski-

fsutil

Alıntı yapılan: fsutil - 01 Mayıs 2017 - 22:31:28
Öncelikle konudaki tüm cevapları okumadığımı belirteyim, aşağıdaki videodaki gibi uygularsan muhtemelen sorun çıkmayacaktır.

Önemli Not: /dev/sdX e dikkat edin

https://youtube.com/watch?v=uKbGta4a8t4

dün bir video atmıştım, denediniz mi ? @aykq

aykq

Alıntı yapılan: fsutil - 02 Mayıs 2017 - 18:55:54
Alıntı yapılan: fsutil - 01 Mayıs 2017 - 22:31:28
Öncelikle konudaki tüm cevapları okumadığımı belirteyim, aşağıdaki videodaki gibi uygularsan muhtemelen sorun çıkmayacaktır.

Önemli Not: /dev/sdX e dikkat edin

https://youtube.com/watch?v=uKbGta4a8t4

dün bir video atmıştım, denediniz mi ? @aykq
Bugün eve geçince deneyip bir bir sonucunu bildireceğim. Yanılmıyorsam attığınız video ISO dosyasını yazdırmak içindi. O kısımı geçmiştim yine olmazsa videodaki gibi denerim.

osmanpavraz

https://etcher.io/ İsoları bununla yazıyorum. Bunu dene birde istersen.

aykq

ISO dosyasını hallettim bilgisayardan da ubuntuyu silmeden Windowsu yüklemeyi denediğimde bu diske kurulamaz dediği için diski silip Ubuntuyu tamamen kaldırdım. Windowsu da kurdum umarım sürücüleri tanır sıkıntı çıkarmaz. Ama öğrenmek için tekrardan diski bölerek Ubuntu kuracağım.

aykq

Evet diski tamamen silerek Windows'u başarılı bir şekilde kurdum. Yardım eden, bildiklerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi forumlar. Saygılarımla...

ata1

BU şekilde yeni ubutu kurduğunda grubu onarman da gerekmeyecektir ekleyeyim

aykq

Alıntı yapılan: ata1 - 03 Mayıs 2017 - 19:19:27
BU şekilde yeni ubutu kurduğunda grubu onarman da gerekmeyecektir ekleyeyim
Müsait bir zamanınızda diskimin bir kısımını bölüp o kısıma ubuntu kurmama yardımcı olur musunuz?

ata1

Tabi ki yeni konu açarsanız tüm arkadaşlarımız elinden geleni yaparlar.

aykq

Alıntı yapılan: ata1 - 03 Mayıs 2017 - 19:22:44
Tabi ki yeni konu açarsanız tüm arkadaşlarımız elinden geleni yaparlar.
Anladım. Tekrardan teşekkürler herkese. İyi akşamlar. İyi forumlar.