[Çözüldü] Ubuntu 16,04 Kaldırıp Windows 10 Kurma Yardım

Başlatan ugur822, 01 Mayıs 2017 - 12:41:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugur822

Burada ve google saatlerdir arama yapmama rağmen bir sonuca ulaşamadım. bir çok şey var ama hiç birini uygulayamadım. burda tabi benim bilgisizliğimde ön planda.
Elimde windows 10 iso dosyası var ancak bunu bir turlu bootable yapamadım. Virtual Box ile sanal windows 10 kurdum orda da usb yi görmüyor. Gparted le ilgili çözümler sunulmuş hiç birini uygulayamadım.
Ubuntu hiç bana göre değil. Acilen Windows'a geçmem gerekiyor.
Rica ediyorum bana öncelikle usb boot windows diski oluşturmadan başlayarak sıralı olarak anlatabilecek olan var mı?

Barlow

Wİndows kurulumu için gerekli yardımı Windows forumlarında aramalısınız. Bu forumda yeterli desteği alacağınızı zannetmiyorum. ISO kalıbı boot etmek için dd komutu kullanabilirsiniz. Tabi Windows kalıbı için çalışır mı bilemeyeceğim. Eğer kurabiliyorsanız Winusb kurup o şekilde bootabla kalıp kurun.

Wİndows kurulumu sırasında Ubuntu bölümünü biçimlendirip, başarıyla windows kurduğunuzda UBuntu  ve GRUB kalkmış olacak..
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

ugur822

Alıntı yapılan: Barlow - 01 Mayıs 2017 - 12:44:27
Wİndows kurulumu için gerekli yardımı Windows forumlarında aramalısınız. Bu forumda yeterli desteği alacağınızı zannetmiyorum. ISO kalıbı boot etmek için dd komutu kullanabilirsiniz. Tabi Windows kalıbı için çalışır mı bilemeyeceğim. Eğer kurabiliyorsanız Winusb kurup o şekilde bootabla kalıp kurun.

Wİndows kurulumu sırasında Ubuntu bölümünü biçimlendirip, başarıyla windows kurduğunuzda UBuntu  ve GRUB kalkmış olacak..

teşekkür ediyorum cevabınız için.

winusb kuramıyorum bir turlu. yeterince bilgili de değilim bu konuda zaten

Barlow

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 12:48:36
Alıntı yapılan: Barlow - 01 Mayıs 2017 - 12:44:27

teşekkür ediyorum cevabınız için.

winusb kuramıyorum bir turlu. yeterince bilgili de değilim bu konuda zaten

Ubuntu'da işler nasıl bilemiyorum ama Github üzerinden Winusb arşivini indirip kaynak koddan derleme yapabilirsiniz..
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

ugur822

Barlow size teşekkür ediyorum. Ama "github uzerinden arşiv derlemek" dediğinizde inanın ne demek istedğinizi anlayamıyorum. bunun benim cahilliğim oldugunu bilin ve hoş görün.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:06:17

Yardımcı olabilecek biri yokmu?

elimdeki windows 10 iso dosyasını usb ye bootable yapmaya çalışıyorum 2 gundur yapamadım

Barlow

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 12:54:42
Barlow size teşekkür ediyorum. Ama "github uzerinden arşiv derlemek" dediğinizde inanın ne demek istedğinizi anlayamıyorum. bunun benim cahilliğim oldugunu bilin ve hoş görün.

sudo apt-get install wget
wget ftp://ftp.ru.debian.org/gentoo-distfiles/distfiles/winusb-1.0.11.tar.gz

Arşivi indirelim..

tar zxvf winusb-1.0.11.tar.gz
cd winusb-1.0.11
./configure
make
sudo make install

Derleme işlemi başarıyla gerçekleştirilmeli..
Herhangi bir hata durumunda hata çıktısını Kod Etiketi içerisinde gönderin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

-Dostoyevski-

ugur822

ugur@ugur-Lenovo-Z580:~/winusb-1.0.11$ make
make: *** Hedef belirtilmemiş ve makefile dosyası bulunamadı. Durdu.
ugur@ugur-Lenovo-Z580:~/winusb-1.0.11$ sudo make install

bu yazıyor sonunda. sanırım derleme başrıyla gerçeklştirlemedi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:14:20

verdiğiniz kodları seç diyip uç birime yapıştırdım. doğru mu uygulamam?

Barlow

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 13:13:29
ugur@ugur-Lenovo-Z580:~/winusb-1.0.11$ make
make: *** Hedef belirtilmemiş ve makefile dosyası bulunamadı. Durdu.
ugur@ugur-Lenovo-Z580:~/winusb-1.0.11$ sudo make install

bu yazıyor sonunda. sanırım derleme başrıyla gerçeklştirlemedi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:14:20

İndirdiğin arşivi başarılı bir şekilde açtın mı? Makefile dosyası içerisinde olmalıydı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:18:13

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 13:13:29

Elle yazsan daha sağlıklı olur. Herhangi bir hata olmuş olabilir.. Makefile dosyası arşiv içinde zaten var ama bulunduğunuz klasörde make komutu makefile dosyasını görmüyor.

-Dostoyevski-

ugur822

checking dynamic linker characteristics... (cached) GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking whether make sets $(MAKE)... (cached) yes
checking if debug is enabled... no
checking for main in -lstdc++... yes
checking for wx-config... no
configure: error:
                  wxWidgets must be installed on your system.

Please check that wx-config is in path, the directory
                  where wxWidgets libraries are installed (returned by
                  'wx-config --libs' or 'wx-config --static --libs' command)
                  is in LD_LIBRARY_PATH or equivalent variable and
                  wxWidgets version is 2.8.4 or above.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:18:48

bir bölümü bu şeklde. başarılı açmış oluyor mu?

Barlow

sudo apt-get install libwxgtk3.0-0v5

Yükledikten sonra tekrar configure komutunu uygulayın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 13:31:34

https://www.ubuntuupdates.org/package/webupd8/xenial/main/base/winusb
Şöyle * bir şey buldum. Mimarine uygun 32bit yada 64bit olan .deb paketini indir ve;

sudo dpkg -i paket_ismi.deb

Bu şekilde kurulumu yap. Derlemeye gerek kalmayacak..

-Dostoyevski-

ugur822

Barlow

Wİnusb kurabildiyseniz ve sorununuz çözülmüşse  konuya Çözüldü etiketi ekler misiniz?

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

-Dostoyevski-

ugur822

Alıntı yapılan: Barlow - 01 Mayıs 2017 - 13:42:55
Wİnusb kurabildiyseniz ve sorununuz çözülmüşse  konuya Çözüldü etiketi ekler misiniz?

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

windows'u kurduktan sonra etiketlesem olur mu?

Barlow

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 13:43:56
Alıntı yapılan: Barlow - 01 Mayıs 2017 - 13:42:55

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

windows'u kurduktan sonra etiketlesem olur mu?

Siz bilirsiniz.. ::)

Wİnusb  ile başarılı bir şekilde Windows kalıbını yazdırdığınızda bootable etmesi gerekecektir.

-Dostoyevski-

ugur822

[mention=624449]@Barlow[/mention] eyvallah çok teşekkür ederim. :)

Barlow

Alıntı yapılan: ugur822 - 01 Mayıs 2017 - 13:48:06
[mention=624449]@Barlow[/mention] eyvallah çok teşekkür ederim. :)

Rica ederim .. İyi günler..

-Dostoyevski-