Günün fıkrası :)

Başlatan esrama, 23 Aralık 2008 - 21:01:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exodus

sdn suX! (Aciklama yapmak zorunda degildim aslinda ama ben yine de yapayim; daha once de Ubuntu donanim yakiyor (!) seklinde reklamsal icerikli davranislar gosteren sdnden tiksiniyorum.)
Arch Linux FTW!

Eren

Nereden beslendiği belli olan bir yapının aykırı haber yapması zaten düşünülemez. :)

OKAN

Gül gül öldüm yahu. Kimi kandırıyor bunlar. :D :D :D

ironic

Bu siteyi bende sevmiyorum. Sayfa dolusu reklam ,saçma sapan resimler , ve daha da kötüsü haber niteliği taşımayan çöp karalamalar. ...

Gerçi diğer teknoloji siteleri çok da farklı değil. Pclabs'ı tek geçerim. Sade ,dürüst, tarafsız testler yayınlıyorlar. Editörleri de eleştirilere açık ve yanıt veriyorlar. Kısacası ne istiyorsam o sitede mevcut. Reklam yaptıık ama hak edenin de hakkını vermek lazım.  :)

bytan

Alıntı Yap
Tüm bunlara bir de son zamanlarda çıkan Linux netbook'ların Windows XP sürümlerine nazaran çok daha yüksek iade oranı olduğu haberleri eklenince, Linux'un netbook'lardaki altın çağının Windows 7 ile birlikte kapanacağını tahmin etmek güç değil. Unutmamak lazım ki, Windows XP ve Vista, netbook'lardan çok daha önce çıkarılmış işletim sistemleri. Şimdi tamamen netbook'ların varlığı düşünülerek, Microsoft tarafından tasarlanmış bir işletim sistemine karşı Linux dağıtımlarının ne ölçüde tutunabileceğini ise zaman ve son kullanıcıların tercihleri gösterecek.

Ben Linux ile satılan makine bulmakta zorlanırken, millet bulup bir de geri iade ediyormuş. Bu makineler XP ve Vista çalıştıramadığı için MS suçlanamazmış, zira bu işletim sistemleri bu makinelerden daha önce çıkarılmış.

Ama Linux suçlanabilir tabi..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

esrama

windows istediği kadar iyi olsun, devamlı şişme prensibi ile çalışan sistem32 regedit gibi kavramlar oldukça windows gözümde sıfır ! Mac'te windows gibi aynı mantıkta mı çalışıyor ? Mac genelde program yükleme greksinimi olmadığı içn format atılmıyor diyorlar ?! Bunu merak ettim şimdi ...
Ama haber çok komik ya :) ! Her zman işletim sistemlerinin kapıştırıldığını okudum ama bu baya komik ! :)

Bedreddin

SDN genel olarak sevilmiyor anladığım kadarıyla, ben internetten bilişim sitesi takip etmediğim için o konuda * bir şey diyemeyeceğim, daha önce de taraflı haber yaptıklarını duymuştum. Ama haklı oldukları bir nokta var bence bu haberde, netbooklar için tam uyumlu ve verimli bir Windows sürümü gelirse, ve bu Windows sürümü yüklüler ile Linux yüklü netbooklar arasında aşırı fiyat farkları olmazsa -hatta belki de olsa bile- netbooklarda Linux tarih olmazsa da, başlangıçta olduğu gibi yine Linux "kullanıcıları" Linux kullanmaya devam edecektir, geri kalanı Windows'a dönecektir. Bu öngörülebilir bir şey bence.

Ayrıca iade oranları hakkında bilgi verdikleri "cümle" de doğru, aynı konu FCM'nin 18.sayısında da işlenmişti bir haberde, kimdi tam hatırlamıyorum ama sanırım pazarlamak ekibinden birisine bunu doğrulatmışlardı.

esrama, ufak bir not, Mac OS X'te program yükleme gereksinimi olmadığını nereden duyduysan yanlış duymuşsun. Ama neden şişmediği hakkında yorum yapamayacağım çünkü Windows'un neden şiştiğini de bilmiyorum, onu başka bir arkadaş açıklayacaktır, ama Mac OS X hakkında tek bir şey söyleyebilirim, insan kullanırken gerçekten tatmin oluyor :)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

bytan

Yaşanan geri dönüşler ile ilgili açıklama aşağıda:

Alıntı Yap
"Unclear selling is happening, typically online.The customer will get their netbook sent to their home, and they expect to find something like a Microsoft desktop, but they see a brown Ubuntu version."

Carr stressed that, in these cases, it doesn't matter how good or bad the Linux OS is. These customers just don't want to try something new.

Gerry Carr, Marketing Manager, at Canonical

Bu konu hem Ubuntu haftalık yayınında hem de FCM 18 nolu sayıda yer aldı.

Bu ifadenin bir kısmını okuyup, bir kısmını okumadan, sanki işletim sisteminden dolayı geri dönüşler oluyor diye yansıtmak hiç etik bir davranış değil ve doğru da değil.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Exodus

Alıntı yapılan: bytan - 23 Aralık 2008 - 22:41:10
Yaşanan geri dönüşler ile ilgili açıklama aşağıda:

Alıntı Yap
"Unclear selling is happening, typically online.The customer will get their netbook sent to their home, and they expect to find something like a Microsoft desktop, but they see a brown Ubuntu version."

Carr stressed that, in these cases, it doesn't matter how good or bad the Linux OS is. These customers just don't want to try something new.

Gerry Carr, Marketing Manager, at Canonical
Bu konu hem Ubuntu haftalık yayınında hem de FCM 18 nolu sayıda yer aldı.

Bu ifadenin bir kısmını okuyup, bir kısmını okumadan, sanki işletim sisteminden dolayı geri dönüşler oluyor diye yansıtmak hiç etik bir davranış değil ve doğru da değil.
Merak etme @bytan, onlar bunu hep yapiyor ve etik olup olmamasi degil asparagaslarinin ilgi cekip cekmedigi reklamlarin ne kadar tiklandigi onemli.
Arch Linux FTW!

bytan

Alıntı yapılan: Exodus - 23 Aralık 2008 - 22:49:23
....

Merak etme @bytan, onlar bunu hep yapiyor ve etik olup olmamasi degil asparagaslarinin ilgi cekip cekmedigi reklamlarin ne kadar tiklandigi onemli.

O halde fıkramız daha bir eğlenceli hale geldi.  ;)

PF @ ST

Bedreddin

Ya ben çok masum yaklaşıyorum ya da siz biraz ön yargılı yaklaşıyorsunuz olaya :) Ben yazıda bu iade oranlarıyla ilgili olarak "Linux kötü o yüzden böyle oluyor." anlamı çıkacak bir yer göremiyorum açıkçası. Belki net bir şekilde, bu geri dönüşlerin sebebi satıcıların tutumu dememiş, ama bunu dediğinde kaynak olarak Ubuntu çevrelerini gösterecek, bu sefer de Windows tarafından "Ubuntu tutuluyor!" sesleri yükselecek. Sonuçta Canonical Pazarlama Müdürü'nün de çıkıp "Ubuntu hala yeterince iyi değil, ondan olmuyor." diyecek hali yok.  SDN'nin hitap ettiği kullanıcı kitlesi de göz önüne alındığında, bu haberi ben hazırlasam ben de böyle hazırlardım sanırım diyorum kendi kendime.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

Çağlar

SDN çok magazinsel bir ortam ilgi çekmek için bunu yaptıkları belli :) Zaten SDN'in gazeteden farkı arkasayfa güzeli yok :)
We got a badass over here!

Exodus

Kernel cekirdeginden kaynaklanan sorunu Ubuntu donanim yakti diye haber yapan bir siteden soz edince bence pekde on yargili yaklastigim soylenemez.
Arch Linux FTW!

esrama

Verbatim ; ben orda fazla program yüklemeye gerek yok anlamında kullanmıştım (yanlış şekilde belirtmişim). Bir apple aldığınızda eve gidip direk çoğu işinizi görebilirsiniz. Ama windowsta yükle babam yükle , sadece gerekli programar ve driverler bile windowsu kastırmaya yetiyor. Oysa mac te genel olarak çoğu şey yüklü oluyor. İnsanlar fazla üstünde uğraşmıyor, program yükleyip silmiyor, doğal olarak şişmiyor (diye biliyorum...) . Ama her geçen gün ağırlaşmamasının sebebi bu mudur (?) yoksa program yüklensede yavaşlamayacak bir mantığa mı sahiptir (linxuta olduğu gibi) onu sormak istemiştim ...

matafleur

O değil de ben forumlarına göz gezdirdim biraz.Asıl şaka gibi olan yer orası.Bayıldım adamlara.  (:

heartsmagic

Yazıdan alıntı:
Alıntı YapZira Microsoft'un en son Profesyonel Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan Windows 7'nin, Lenovo S10 netbook ile çalışırken, 1 GB belleğin yarısından daha azını kullandığı görüldü.

:D

Haber taraflı mıdır tarafsız mı bilemem ancak o habere yapılan bazı bilinçli yorumlar da buradaki arkadaşların düşündüklerini aksettirmiş.

Ara ara böyle tartışmalar yaşanır ve bizler de şahit oluruz. Linux Windows'u silecek mi, silmeyecek mi? Windows atak yapıp Linux'a gol attı mı, yoksa atacak mı? ... Uzar gider başlıklar, netice?

Netice şudur ki, Linux bundan 10 sene önceki Linux değil. Gün geçtikçe son kullanıcıların da başvurduğu ve seve seve kullandığı bir işletim sistemi haline geliyor. Windows da eski Windows değil fakat bazı kötü özellikleri habire atalarından kendisine miras kalıyor. En yetkin bilgisayar kullanıcıları bile (çevremdeki bilgisayarla içli dışlı olan Windows kullanıcılarından dolayı bu yorumu rahatlıkla yapıyorum) Windows kurdukdan sonra ilk iş olarak tüm programları kurup bir "imaj" aldıkları ve "ne de olsa 3 ay sonra tekrar kuracağız, imajı basmak için alıyoruz" dediklerine göre Windows kullanıcılarının biz Linux kullanıcılarını yermeden veya çamur atmadan önce şapkalarını önlerine alıp düşünmeleri gerekir.

Linux'un alması gereken çok uzun bir yol olduğu doğru. Olaya tarafsız yaklaştığımızda özellikle yeni kullanıcılar için zorlu bir süreç olduğunu kabul etmeliyiz. Ara ara baş gösteren problemleri de inkar etmiyoruz. Fakat tüm bu olanlara rağmen Linux yolunda kararlı ve tavizsiz bir şekilde gidiyor ve gitmeye devam edecek. Windows ise MS'ye "partner" olarak Symantec, McAfee gibi şirketleri her zaman yanında görmek zorunda!
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.