Programlamada Kararsızlık

Başlatan rhoaides, 21 Nisan 2017 - 20:35:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhoaides

Merhaba arkadaşlar python konusunda baya ilerledim. Çok kararlıyım öğrenmek konusunda bir yandan da linux ile uğraşıyorum. Yalnız şöyle bir sorunum var bazen diyorum ki python'u çok iyi bilen insanlar tanıyorum ancak elle tutulur birşeyler yapmış değiller onlar yapamazken ben nasıl yapayım. Bazende diyorum önemli olan farklı düşünebilmek bizi bu zaman getir tüm insanlar farklı düşünenler olmuştur.

Hep böyle ikilemde kalıyorum ve bu benim ilerlememi engelliyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yani diyelim python'u gerçekten çok iyi derecede bilip yanında javascript css html ile farklı düşünüp güzel şeyler çıkarılabilinirmi? Gerçekten yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Barlow

Imkansiz diye birsey yoktur. Sen gerekli bilgileri edindikten sonra kendi projelerini gerceklestirmeye baslayabilirsin. Bahsettigin kisilerin de kendine has bazi sebepleri vardir mutlaka ornegin zaman.. Ogrenip de zaman konusunda sikinti yasayan insanlar kendi projelerini ilerletemiyorlar malesef..
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

ekremsenturk

Python'u çok iyi bilen tanıdıkların kimler ? Neyi ne kadar iyi biliyorlar ? ( Bu ülkede herkes her şeyi çok iyi bilir. )

Neof07

Tabii burada benden daha tecrübeli insanlar var onlar geleceği daha iyi görüyor ancak benimde bir görüşüm var ve bunu paylaşmak isterim. Dil öğrenirken hepimiz elbette farklı farklı kaynakların yardımıyla öğreniriz. Ve bu kaynaklar ne kadar tecrübeli ve işinde iyi olursa olsun unutulmamalıdır ki sadece bir insan tarafından deneyimlenmiş olduğundan sadece bir veya birkaç yönlü olarak ele alınmıştır. İsterse bill gates olsun onun içinde aynı şey geçerli. Bu kısmı altını çizerek söylemek istiyorum; kaynaklarda yazılanlar bazen basit olsun diye anlaşılır olsun diye veya biraz espri katılsın diye işin içine farklı farklı yorumlar katılabiliyor yada ucu açık bırakılabiliyor. Ve bunlar gerçekten değerli manalar taşısada sonuçta sadece bir "İnsanın" görüşüdür. Sonuçta hiç birimiz tanrı değiliz dimi ? Tabi ki konuyu çok fazla saptırmadan dönelim asıl söylemek istediğime. Sorgula! Öğrendiğin kodun herşeyini dene karıştır ve hatalar alıcaksın. Bunları araştır forumlarda soruştur. Döngülerimi öğrendin git dene ekrana 10 tane sayı bastır bir yerde hata yapmış ol ve sor. Kaynakta verilen soruları yaptım diye bunu öğrenmiş sayılamazsın (Hiç kimse bir dili sonuna kadar öğrenemez bu işin sonu yok). Bu işe aynı matematik gibi. Düşünsenize karşınızda duran çok karmaşık bir soru var ve siz buna bön bön bakıyosunuz. Neyi bekliyorsun ? Vahiy mi inicek ? Ya da soru dile gelip sana sonucumu söylicek ? Konuyu biliyorsan çözmeye çalış. Dene ! Senin tutan ne ? Soruyu çözmen için.. Yani işin aslı öğrendiklerini hep dene başka şeyler yap sen düşün ve yap sana verilen örneklerle yetinme. Hatalar alıcaksın, çok doğal o hatalarla neler öğreniceksin işin içine girdikçe görürsün.

  Ayrıca değinmek istediğim ufak bir kısım daha var. Bize okullarda hep soruları çözdürürken, sorunun başında bana sonuç lazım ne yaparsanız yapın diyen hocalar karışıkta olsa farklı bir çözüm üreten çocuğa sen bunu boşver benim dediğim yoldan yap ya da çözümü anlamayıp kabul etmeyen hocalar varken maalesef verilen eğitimin hiç bir manası kalmıyor. Matematik ve fen bilimleri hep merak edip sorgulayıp deneyerek gelişmiştir. Ve yine benim kanaatimce hep zeka kadar tutku, bilgi kadar hayal gücü, tecrübe kadar onu yaşamakta önemlidir. Hani Tesla ile edison tartışmaları yapılıyor hep. Tesla gerçekten zeki bir insan ancak edisonda bence tutkulu bir insan. İkisinden de faydalanmak varken niye birini tutayım ? Einstein bilinmeyenleri bilmeye çalışırken sizce zekadan mı hayal gücünden mi yararlandı ? Her ikisinden!

   Sorunun herkes gibi temelden dolayı olduğundan direk bilim çerçevesinde cevap vermek istedim. Sonuçta kendi yolunu bulacak olan sensin. Bu örnekleri hayatına uygula...

ahmet_matematikci

#4
Yazılım dili öğrenmek, geliştirmek ve ilerlemek en az 2 yılı alan bir süreçtir.
Bebek gibi önce dilin ile her şeyi yalayarak, sonra dokunup yere vurarak, sonra sesleri ve gördüklerini taklit edek, önce anlamsız kopyalar sonra  babababa ların baba olması at....ta ların gitme olduğunu çözerek, nesnelere kendi koyduğun isimler ile şşeee, bım, brım diyerek , sonra da senin anlamsız nesnelerini gerçek hayattaki nesneler ile özdeşleştrirerek profosyonel yazılıcı olup makineye derini anlatmayı başarabilirsin.Bazı bebekler 11 aylıkken bazıları ise 48 aylıkken bu seviyeye gelir ama yüzde doksan, bebek gibi meraklı ilgili ve öğrenmeye aç olursa 24 ay ortalama süresidir.
24 ay da sana harika yazılımcı olacaksın demiyorum bebekler de ki gibi anlamlı sözcükler çıkarabileceksin diyorum.
Ama o anlamlı sözcükleri çıkardıktan sonra öğrenme artık aritmetik olarak değil geometrik olarak artacaktır.
Bebek de prizi açıp kapatıyor 15 yaşında ki gençte. Fark bebeğin nedenini bilmemesi prizin arka planın da ne olduğunu anlatıldığında anlayamayacak olması. Ama 15 yaşındaki biri gayet güzel, elektiriği, iletkenliği ve direnci anlar.

Son olarak bir sefer konuşmayı öğrendi isen  ingilizce, rusça, almanca öğrenmen ilk konuşma çabaları yada ses çıkarma süresi kadar sürmez.
Yani java yada c gibi bir dili  öğrenip mantığı kavrarsan asembly vız gelir html tırıs gider.




♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

cold459

eğer iş olarak kendine yatırım yapmak istersen yanlış bir seçim bence piyasada php css javascrip arıyorlar genelde

dolor

Alıntı yapılan: cold459 - 23 Nisan 2017 - 22:07:09
eğer iş olarak kendine yatırım yapmak istersen yanlış bir seçim bence piyasada php css javascrip arıyorlar genelde

php css html herkes biliyor https://www.youtube.com/results?search_query=hangi+programlama+dilini+%C3%B6%C4%9Frenmeliyim

cold459

herkes mi bir gir iş bulma sitelerine bakim yazılım sektörüne bak neler arıyolar

alorak

Öncelikle bence tek bir dil öğrenme veya tercih etme huyumuzdan vazgeçmeliyiz. Evet bir veya birkaç dilde daha çok zaman geçirip daha çok programlama yaptıkça o dilde uzmanlaşacaksınız ama tüm diller ve teknolojileri bilmek ve projelerinize göre bunlarda geçiş yapmak sizin temel amacınız olabilmeli. Bu konuda bir github sayfasında verilen 3 geliştirme yol haritasına bakabilirsiniz. Önyüz geliştirici mi arkayüz geliştirici mi yoksa işletim sistemi geliştiricisi mi olmak istediğinize karar vermeniz en önemli tercih tabi ki.

Önyüz Geliştiricisi:



Arkaplan Geliştiricisi:



İşletim Sistemi Geliştiricisi:

özgürlük için

guestwho

Öncelikle @alorak 'ın söylediklerinin altına imzamı atarım. Zaten şu sıralar aranan geliştirici tipi de "full stack" dedikleri hem back-end hem de front-end tarafındaki işleyişi iyi bilen geliştiriciler. @alorak hocam; izninle ufak bir düzeltme yapayım. DevOps yol haritası işletim sistemi geliştiricilerine ya da sistem programcılığı ile uğraşanlara hitap etmiyor. DevOps daha ziyade ortaya çıkan bu farklı disiplinler arasındaki işleyişin yönetimiyle ilgili ayrı bir dal. İşletim sistemi geliştiricileri ya da sistem programlama ile uğraşan arkadaşlar için şöyle bir Linux çekirdeği haritamız var.

You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

rutku

Size bu youtube kanalını öneriyorum. İlginizi çeken bir geliştiricinin videosunu izleyin. İlgili bölümleri okumadan çok güzel yerlere gelmiş insanlar var.
https://www.youtube.com/channel/UCbu25feEIe6fY9fZx8BCMSA

Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek