[Çözüldü] Terminal ekranında root şifresi çalışmıyor

Başlatan berkayaslan, 17 Nisan 2017 - 20:30:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkayaslan

Korora 25 kullaniyorum. Root sifrem konsolda kabul edilmiyor. Ama grafik ekranlarinda kabul ediliyor ve islem yapabiliyorum. Sebebi hakkinda fikri olan var mi?
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

CFG

[mention=623178]@berkayaslan[/mention]
Şifrede türkçe karekter varsa ondan olabilir mi? Ayrıca klavye konsolda iken yine trq yada trf mi bende buna benzer bi hata olmuştu klavye girişi ingilizce olmuştu
"Be yourself; everyone else is already taken."

berkayaslan

[mention=623190]@CFG[/mention] bende oyle dusunmustum. Ama yine terminal ekranindayken (sifre istemezken) sifremi yazinca karakter olarak sorun gozukmuyor. Ayrica Turkce karakter yok. Anlayamafim bir turlu..

ata1

berkayaslan

[mention=623193]@ata1[/mention]

Iste sifreyi istiyor. Girince:

[sudo] password for berkay:
Üzgünüm, yeniden deneyin.

Hani ne olur ne olmaz diye kendi kullanici sifremi (berkay kullanicisi) giriyorum o da soyle:

[sudo] password for berkay:
berkay sudoers dosyası içinde değil.  Bu olay rapor edilecek.

Ancak Gparted Yum manager vs GUI uygulamarinda sifre isteyince (root) giriyorum ve kabul ediyor. TTY 2 ekraninda da kabul etmiyor. Ama orada klavye sorunu var gibi.

CFG

[mention=623198]@berkayaslan[/mention]
https://askubuntu.com/questions/248853/graphical-authentication-works-why-does-sudo-say-my-password-is-wrong

Şöyle bir konu buldum incelemenizi öneririm en sonda sorunu nasıl çözdüğü söylemiş umarım sizde çözersiniz .

Ayrıca sanırım /etc/sudoers dosyasıyla ilgili bir sorun gibi sizin ki sudo -i çıktısına göre "username ALL = (ALL) ALL" varmı bahsettiğim dosyada.Dosya içeriğini paylaşabilir misiniz
"Be yourself; everyone else is already taken."

ata1

sudoers'e eklemelisin kullanıcını

sudo metin editörün/etc/sudoers
satırın altına ekleyin
root      ALL  = (ALL) ALL

kullanıcı adın ALL = (ALL) ALL
yeniden başlatıldığında şifreyi kabul etmeli

gecegezen

Bir detay üzerinde durmak istiyorum bazen karıştırılıyor.
root olmak için nasıl bir komut kullanıyorsun? Örneklemek gerekirse A kullanıcısının sifresi 1234 olsun root kullanıcısın sifreside 9876 olsun. Normalde ubuntuda olmaz root kullanıcının sifresi!
sen root olmak için "sudo whoami" kulanırsan kullanıcı sifreni girersin yani 1234 ama
su komutunu kullanırsan root kullanıcısın sifresi yani 9876 yı girersin.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

berkayaslan

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Nisan 2017 - 22:50:55
sudoers'e eklemelisin kullanıcını

sudo metin editörün/etc/sudoers
satırın altına ekleyin
root      ALL  = (ALL) ALL

kullanıcı adın ALL = (ALL) ALL
yeniden başlatıldığında şifreyi kabul etmeli

Tesekkurler. Denemedim ama dosyanin icerigi aynen dedigin gibi. Yani eklersem olacak buyuk ihtimalle.

[mention=623207]@gecegezen[/mention]

Ilk kez debian turevi olmaya dagitim kullandim. Ve olayi anladim. Olay sudo degil de su'daymis. Yani dogru mu anladim sudo komutu kullaniciya o islem icin super user yetkileri veriyor. ama su direkt kullaniciyi root yapiyor.

Yani gercek bir yonetici kullanici olusmus oluyor aslinda.. su diyince direkt root oluyoruz her sey acik. Ama bir yonetici kullanicinin sudo ile  gereken komutlari uygulamasi daha iyi olabilir. Yani sudoers'e eklemeli miyim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Nisan 2017 - 12:43:19

[mention=623199]@CFG[/mention]

Ben de ilk o linke bakmistim konu acmadan once. Sudo kullanamadan nasil degistireyim diye dusunmustum :-D

ata1

Bu bazı debian tabanlılar da başıma geldi  kurulumda ne yapıyorsam hata olarak kullanıcıyı eklemeye unutuyorum.  :))
hep bu şekilde eklemek zorun da kalıyordum.

D@bbe

bence terminal su komutunu okumaya çalışıyor sudo yazınca şifreye ekleme yapmış oluyorsun buda şifre yanlış olmasını sağlıyor... ne ilginç detaymış... 

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

berkayaslan

[mention=623233]@D@bbe[/mention]

Yok hocam oyle degil komutu yazdiktan sonra Entere basiyorum sonucta. Fedora tabanli bir sitem olan kororada kullanici varsayilan olarak root yetkilerine erisemiyormus kisaca.. Neyse sorun cozuldu. Herkese tesekkurler.