Yeni Başlayanlara Ustalardan Tavsiyeler

Başlatan rhoaides, 10 Nisan 2017 - 00:33:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhoaides

Merhaba uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Okadar iyi insanlar varki sürekli başka insanlara yardım etme çabasındalar. Herkese binlerce kez teşekkürler.

Soruma gelecek olursam pythona yeni başladım ancak sağlam bir bina için temeli sağlam atmam gerek şunu sormak istiyorum programlamaya yeni başlayanlara tavsiyeleriniz nelerdir. Hem genel olarak hemde python için.

Örnek verecek olursak
1  - Kullandığın işletim sistemini tanı
2 - Kullandığın editörün kısayollarını öğren
3- Otomatik kod tamamlamayı kapat

Gibi gibi bunların haricinde bir programcının yer imlelerinde olması gerek takip etmesi gerek özellikle python için hangi siteler olması gerekir gibi. Üstatların cevaplarını dört gözle bekliyorum.

ekremsenturk

Öğrendiklerini sürekli tekrarla. Unutmak insanın doğasında var. İlk başlarda "en salak olan kişinin de anlayabileceği şekilde yazılmış kaynakları" oku. (Az iş, çok tarif)


berkayaslan

Bazi editorlerde bir tusa basiyorsun karsina 100 satirlik lisansi yorumlari bazi include satirlari vs seyler getiriyorlar. Bu hem iyi hem kotu. Ornegim PyCharm'da kendi yazdigin bir dis kutuphaneden metodu cagirirken sari unlem veriyor.. Ne bu ne bu diye ugrasirken veri tipi belirtmemis oldugumu anliyorum.. Dah dogrusu belirtmisim de kendime gore.. Standarda gore degil.. Bu tur seyleri ogrenmek icin iyi oluyor bu tur ideler.. Ama bazen cidden kafa karistirici olabiliyor.

Bu yuzden en basta ide degil de kucuk editorler kullan derim ben. Gedit, Kwrite, Vim, Nano belki Atom veya Sublime.. Biraz renklendirsin neyin ne oldugunu gor, bosluklari falan biraksin gerisini sen yaz.. Zaten ilerledikce Idelerle karsilacaksin deneye deneye bi seyler bulacaksin.


Ikinci olarak kendi orneklerini olusturmaya bak. Yani ogrendigin yerdeki orneklerin sadece ne oldugunu ogren ama koda bakmadan once sen yaz mesela.. Ya da bir konu hakkinda kendi orneklerini olustur. Profesyonellik dusunuyorsan kesinlikle su asamada bilgi senin icin ikinci olanda olmalidir.  Ilgini korumaya bak ve kalsik programlama konularini bitir. Nedir bunlar:


  • Cikti olusturma ve girdi alma (python icin print() ve input())
  • Operatorler (+, -, *, /, %, **, =, ==, +=, ...)
  • Sart ifadeleri (if, else, elif)
  • Donguler (while, for)
  • Veri yapilari (python icin: Liste, demet, kume vs) (Sadece liste bile yeterli)
  • Fonksiyonlar (istege bagli olarak recursive)
Bunlar asagi yukari her programlama dilinde aynidir. Bunlari ogrenince ogrenirken cozduklerinden ziyade daha karmasik algoritma sorularina yonel.

Bu tur sorulari temin edemezsen buradan bana ulasabilirsin.

Bunlarin ardindan birkac temel programlama felsefeleri var. (Nesne tabanli, Moduler, Web, Mobil vs) Onlari ustune katarsin.

Tabi bu benim tavsiyem.. Uzun zamandir bu konularla ugrasiyorum ama isim olarak daha yeni bilgisayar muhendisi ogrencisiyim.. Buyuklerim daha etkili tavsiyeler verebilir..

Bu arada bayagi gecikse de benim yazarligini yaptigim bir python egitim serisi var sudoda.. Onu bayagi akstattim su an devam ediyorum. Goz atabilirsin.

Basarilar :)
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

rhoaides

Cevaplar için çok teşekkürler çok yardımcı oldu.

CFG

Yeterince zaman ve emek verildiğinde ve gönülden  istedikten sonra başarmayacak bir şey yoktur.

Kaynak olarak istihza.com python için çok yararlı bir site olur düşüncesindeyim ayrıca internetten araştırıp videolar izleyebilrsin,
ama en önemlisi kendin bir şeyler yapman kendi algoritmalarını kurman ve ilerleyen zamanlarda paylaşılan kodları analiz edebilirsin
başkasının yazdığı bir kodu analiz edebilmeni sağlar. İyi çalışmalar.
"Be yourself; everyone else is already taken."

Sh4oTT

while(1){
printf("Kod oku");
printf("Kod yaz");
}
;)