"libreoffice dosyayı word yapmak"

Başlatan ilksumat, 04 Nisan 2017 - 22:03:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilksumat

Merhabalar, içinde resimdir (pdften alıp yapıştırma) veya dip nottur gibi şeyler olan epeyce uzun bir metin dosyası var yapmam gereken -sayfa numarası vererek keza.

Libreoffice küçük dosyalar halinde yapmışdım fakat hepsi word olsun birleşik olsun bölüm bölüm olmasın dediler.

Nasıl yapmam lazım? Libreoffice dosyaları tek tek açıp ayrıca bir word dosyası oluşturup ona yapıştıra yapıştıra gidilir biliyorum ama bu içindeki resimdir şudur budur biraz tuhaflaşıcak sanki. Mesela o pdften kes yapıştır resimleri koymayayımmı veya daha ne gibi tavsiyeler olabilir?

Teşekkürler bir yardım ederseniz sevinirim.

CFG

Alıntı yapılan: sumatilk - 04 Nisan 2017 - 22:03:06
Merhabalar, içinde resimdir (pdften alıp yapıştırma) veya dip nottur gibi şeyler olan epeyce uzun bir metin dosyası var yapmam gereken -sayfa numarası vererek keza.

Libreoffice küçük dosyalar halinde yapmışdım fakat hepsi word olsun birleşik olsun bölüm bölüm olmasın dediler.

Nasıl yapmam lazım? Libreoffice dosyaları tek tek açıp ayrıca bir word dosyası oluşturup ona yapıştıra yapıştıra gidilir biliyorum ama bu içindeki resimdir şudur budur biraz tuhaflaşıcak sanki. Mesela o pdften kes yapıştır resimleri koymayayımmı veya daha ne gibi tavsiyeler olabilir?

Teşekkürler bir yardım ederseniz sevinirim.
Merhabalar  ;
Bahsi geçen dökümanlarınızdan birini açın daha sonra Ekle(insert)>Döküman(document) yolu ile çıkan ekranda dökümanın bulunduğu konuma gidip dökümanı seçtikten sonra Aç(open) deyip ekleyebilirsiniz.
"Be yourself; everyone else is already taken."

ilksumat

Merhaba, yalnız insert > *belge diye bir şey yok bende?

Ayrıca tabi başka dokümandan alıcam ama ordaki bir resmi alıcam sadece, dosyanın tamamı tek bir resim değil yani. Yazıların ortasında resim var yani.

tefoski

- " libreoffice help " Türkçe yardım dosyası var,
- Linux depolarından kuruluyor " libreoffice-help-tr "
- istediğiniz tüm bilgiler ayrınıtılı olarak " yardım " dosyalarında anlatılıyor...

- Kullandığınız dağıtımda yok ise buradan indirebilirsin ; https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/

Esenlikler
BirDost

ilksumat

Benim kullandığım libreoffice 4.2.8.2.  Ubuntu nun 14.04 versiyon kullanıyorum. İkisi bir biriyle uyumlumu acaba?

tefoski

- Üzgünüm, dikkat etmedim,
- kullandığın sürüm Türkçe dil dosyasını çalıştırmıyor, ( En eski 5.2.6 sürümü " libreoffice-help-tr " ile uyumlu )

"  Libreoffice dosyaları tek tek açıp ayrıca bir word dosyası oluşturup ona yapıştıra yapıştıra gidilir... "

- Bu düşünce bana göre doğru,
- ben de olsam bu şekilde yapardım.
- bir başka arkadaş başka bir fikir verir inşanlah .

BirDost