[Çözüldü] Compiz'den sonra sonra Ubuntu açılmıyor - fence_tool: waiting hatası

Başlatan null, 22 Aralık 2008 - 22:31:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

null

Arkadaşlar Ubuntuyu kuruyorum 6Gb lık alana 2 gb swap veriyorum.
Kullanımda bir sorun yok rahatça açılıyor sorunsuz driverlar yükleniyor fakat compiz kurup ayarladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığım zaman ubuntu açılmıyor.Ubuntu logosu ve altındaki bar doluyor ve log in ekranı gelecekken siyah ekran çıkıyor ve mouse imlecini oynatabiliyorum.Hiçbir tuş işlemiyor.Güç düğmesine basılı tutup kapatabiliyorum anca.
kurduğum cd Ubuntu 8.10 desktop edition.
CD'nin bozuk olma ihtimali yok çünkü sipariş verdiğim orjinal cdden kurmustum,daha önce kendi kopyalarımdan kurdugum sistemlerde cdden kaynaklanan sorunlar cıktıgı için söylüyorum.
Bilgisayar Hp pavilion dv5 1110
AMD Turion x2
ATI Mobility Radeon HD3450

Belki 8.04 e geri dönsem düzelir ama Ekran Kartından veya diğer donanımlardan kaynaklanıyorsa gene böyle olur sanırım.

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

null

Alıntı yapılan: keiser_soze - 22 Aralık 2008 - 22:37:34
ekran kartının sürücülerini yükledinmi?

Envy ile yüklemiştim fakat genede ATI Control Center açılmıyordu.
ATIler oldukça problemli ubuntu ile sanırım.

garafatma

evet adminlerimizinde dediği gibi, atiye destek henüz tam değil..

bende ati kullanıyorum maalesef sorunlar çıkmıştı. forumda ekran kartlarının altında ati sekmesinden sorununla ilgili başlıkları bulabilirsin bu arada.

lspci

yinede bu komutun çıktısını görebilirmiyiz?

null

Alıntı yapılan: keiser_soze - 22 Aralık 2008 - 23:59:05
evet adminlerimizinde dediği gibi, atiye destek henüz tam değil..

bende ati kullanıyorum maalesef sorunlar çıkmıştı. forumda ekran kartlarının altında ati sekmesinden sorununla ilgili başlıkları bulabilirsin bu arada.

lspci

yinede bu komutun çıktısını görebilirmiyiz?

Ubuntuyu açamıyorum maalesef dediğim gibi takılıp kalıyor açılış ekranında.Sanırım baştan kuracağım.Bu sefer Hardy x64 kuracağım,belki yeni sürümden kaynaklanan bir sorun vardır,pek sanmıyorum ama bir ihtimal.

garafatma

bilgisayar başlattığın zaman recovery modda açarsan orada gerekli maddeleri görüceksin. gerçi x i düzelt gibi bir seçenek vardı onu yaparak sürücülerini sıfırlayıp tekrardan düzgün bir şekilde forumda uygun başlıkları kontrol ederrek kurabilirsin

3mr3

Sanırım cd sürücüsü yok senin sürümüne göre ama http://ati.amd.com/support/driver.HTML sitesinden baktım. Belki o yüzdendir diye düşünüyorum. Bir daha kur heronu orada sürücü yükleniyor mu kontrol et istersen. Büyük ihtimal bana göre ekran sürücüsü yüklenmezse compiz çalışmaz.

Kolay gelsin.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

null

Alıntı yapılan: keiser_soze - 23 Aralık 2008 - 00:12:22
bilgisayar başlattığın zaman recovery modda açarsan orada gerekli maddeleri görüceksin. gerçi x i düzelt gibi bir seçenek vardı onu yaparak sürücülerini sıfırlayıp tekrardan düzgün bir şekilde forumda uygun başlıkları kontrol ederrek kurabilirsin

Recovery Modda aynı şekilde.
X ile başlayan seçeneği denememiştim onuda bir deneyeyim o zaman.

Alıntı yapılan: emrexgrafi - 23 Aralık 2008 - 00:20:32
Sanırım cd sürücüsü yok senin sürümüne göre ama http://ati.amd.com/support/driver.HTML sitesinden baktım. Belki o yüzdendir diye düşünüyorum. Bir daha kur heronu orada sürücü yükleniyor mu kontrol et istersen. Büyük ihtimal bana göre ekran sürücüsü yüklenmezse compiz çalışmaz.

Kolay gelsin.
B
ATI Mobility Radeon HD serisinin hiçbir ürününe driver desteği vermiyor driverları laptop üreticileri yayınlıyor.HP'nin yayınladığı sürücüyü Linux/Ubuntu ortamında kurmanın bir yolu var mıdır acaba?

heartsmagic

Yeniden kurmaya gerek yok, sadece vesa ile X'i açarsın olur biter. Aslında kurtarma kipi de aynı şeyi yapıyor olması lazım. ATI sürücülerini kurdukdan sonra tam destek sağlanmış mı diye bir kontrol etmen lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

null

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Aralık 2008 - 11:03:08
Yeniden kurmaya gerek yok, sadece vesa ile X'i açarsın olur biter. Aslında kurtarma kipi de aynı şeyi yapıyor olması lazım. ATI sürücülerini kurdukdan sonra tam destek sağlanmış mı diye bir kontrol etmen lazım.
Vesa ile X'i açmak  ??? :o

heartsmagic

/etc/X11/xorg.conf dosyasında Driver olarak vesa ayarlanırsa X açılabilir diye düşünüyorum. Fakat sen güvenli kipte de masaüstü gelmiyor demişsin ki bu çok garip. Bir de compiz kurdum demişsin. Compiz zaten kuruludur, sen sadece aktif hale getirirsin. Kurduğun neydi?

null

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Aralık 2008 - 16:40:54
/etc/X11/xorg.conf dosyasında Driver olarak vesa ayarlanırsa X açılabilir diye düşünüyorum. Fakat sen güvenli kipte de masaüstü gelmiyor demişsin ki bu çok garip. Bir de compiz kurdum demişsin. Compiz zaten kuruludur, sen sadece aktif hale getirirsin. Kurduğun neydi?

Evet sanırım haklısınız ben sadece aktif ettim ama paket yöneticisinden tam ismini hatırlamadığım birkaç şeyide kurmuştum compiz yazan.

garafatma

Alıntı yapılan: null - 23 Aralık 2008 - 00:45:24
Recovery Modda aynı şekilde.
X ile başlayan seçeneği denememiştim onuda bir deneyeyim o zaman.

bunu denedinmi? bende aynısı olmuştu çünkü, yaptım daha sora düzgün şekilde kurdum ati sürücüklerini ve compizi

null

Recovery menu'den
xfix- Try to fix X server seçeneğini seçiyorum karşıma
-- ile başlan seçenekler çıkıyor biraz bekledikten sonra kendiğiliğinden şu satır geliyor ve tekrardan Recovery Menuye geri dönüyor.

X Server Postinst warning: overwriting posibily-costumised configuration file back-up in ; etc/X11/xorg.conf.20081221214621

Recovery menusunden root seçeneğiyle lspci komutunu yazdım karşıma çıkan sonuçlar içinden söyle 2 satır gördüm.

01:00.0  VGA Compatible controller: ATI Technologies Inc. Mobility Radeon HD 3400
01:00.1  Audi Device: ATI Technologies Inc. RV620 Audio Device [Radeon HD34XX Series]

Bu satırlardan ilkinde yazandan ekran kartının sorunsuz çalıştığını anlayabilir miyiz ?

Fikri olan var mı arkadaşlar şimdi ne yapmalıyım ?

garafatma

evet şu anda ekran kartını sorunsuz tanımış gibi görünüyor. xfix den sonra başlattınmı baştan?

null

Alıntı yapılan: keiser_soze - 23 Aralık 2008 - 22:24:08
evet şu anda ekran kartını sorunsuz tanımış gibi görünüyor. xfix den sonra başlattınmı baştan?

X fixten sonra derken Xfix ekranında komut felan yazamıyorum zaten recovery menuye geri donuyor ondan sonra Resume normal boot desemde değişen  bir şey olmuyor.

garafatma

benimde sorduğum oydu. çok ilginç ekran kartıda tanımlı görünüyor aslında. acaba x başlarken başka bir uygulamamı takılıyor

null

X Server Postinst warning: overwriting posibily-costumised configuration file back-up in ; etc/X11/xorg.conf.20081221214621

Bu şekilde bir hata veriyor sonra recovery menu ye geri donuyor.
etc/X11/xorg.conf.20081221214621 bu dizinde olan birşeylerle ilgili demekki hata.
Bu verilen dizindeki dosya/dosyalar ne ile ilgili onu bilirsek hatanın kaynağınıda öğrenmiş oluruz sanırım.

bytan

Aşağıdakini kurup deneme imkanın var mı?

sudo apt-get install displayconfig-gtk
sudo displayconfig-gtk
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

null

Normalde de Recovery Modeda da açamıyorum henüz ama Recovery menusundeki drop the root shell prompt secenegiyle deneyeyim hemen.

bytan

Orada işe yarayacağını pek sanmıyorum. Arayüz ile çalışıyor olmalı bu program.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

null

Alıntı yapılan: bytan - 23 Aralık 2008 - 23:37:47
Orada işe yarayacağını pek sanmıyorum. Arayüz ile çalışıyor olmalı bu program.
Evet işe yaramadı.
Package is not avaible...
Format atacağim sanırım.

null

Arkadaşlar bugün format attım ama henüz ekran kartı ile ilgili hiçbir işlem yapmamama rağmen lspci çıktısında gene aynı satır çıkıyor.
Fikri olan?
http://e.imagehost.org/0839/ati.png

garafatma

benim anladığım kurulumda otomatik olarak ekran kartını zaten tanıyor. şimdi compiz kurup denedinmi peki?

heartsmagic

lspci çıktısında grafik kartının göründüğü sürücüsünün kurulduğu anlamına gelmez. Şu anda kullandığın sürücü ne? Eğer sistem ati ile açıldıysa compiz kullanamazsın sanırım. Envy ile sürücü kurmayı denedin mi?

Her şeyden önce:
glxinfo | grep render ne döndürüyor?

Not: Resimleri küçük halleriyle geçersen sevinirim.