[Çözüldü] Bu model bilgisayara linux kurulabilir mi?

Başlatan HuaN, 14 Mart 2017 - 07:10:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mr1302kurt

Arkadaşlar daha önceki bilgisayarımda rahatlıkla dual boot çalıştırıyordum. Monster'ı alalı bir ay oldu, 3 5 oyun keyfinden sonra tekrar Linuxtan devam etmek istedim. Rufus, Uefi grp bölüm düzeni falan. Kurulum gerçekleşti sıkıntısız, daha sonra 1 dakkaya yakın login ekranından önce "recovery journal" ve "gr: init failed, -16" uyarı gördüm. Daha sonra login ekranı geldi. Giriş yaptım, root şifreden sonra gri bir ekran geldi ve herhangi bir değişiklik olmadı. Daha sonraki denemelerimde de aynı sonuç oldu. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar. Bu arada boot optionsta linux görünmüyor, Windows'un kurtarma ekranından aygıt kullan diyip seçiyorum linux öyle açabiliyordum.

Bipolar_Disorder

Radeon ekran kartlı bilgisayar sakın almayın..

Xorg performansı cok berbat.

lnxdev

Alıntı yapılan: Bipolar_Disorder - 25 Ocak 2018 - 16:13:53
Radeon ekran kartlı bilgisayar sakın almayın..

Xorg performansı cok berbat.

Radeon AMD'nin çatısı altındadır şuan en yeni kartları anasayfasına girerseniz hepsi radeon damgalıdır. Sizin kullandığınız model problemli yada iyi bir donanıma sahip olmamış olabilir ama bu demek değildir ki diğer modellerde aynı şeyi gösterecek. Eğer yeterli bilginiz yoksa böyle yorumlar yaparak insanları yanlış yönlendirmeyin.

Bipolar_Disorder

Linux kullanalı 15 sene oldu, işsiz dostum.
Ne donanımlar gördük neler..

Radeon un linux grafik performansı hala nvidia nın gerisinde.

Senin bilgi kaynağın neresi, google'dan search etmek sadece. Bol bol işsizliğini bastırıyon işte.

[mention=636027]@lnxdev[/mention]

Mr1302kurt

Yok yav o kadar kötü denemez. Vardı bende mutluydum, her işimi görüyordu. Gene de nesline göre bilgisayarın diğer parçalarına göre değişir tabi. Kardeşime verdim şimdi Monster a geçince. Bu arada HuaN sen yüklemede ne hatası aldın? Nvidia ile alaklı bir hata aldın mı?

lnxdev

Alıntı yapılan: Bipolar_Disorder - 25 Ocak 2018 - 16:38:20
Linux kullanalı 15 sene oldu, işsiz dostum.
Ne donanımlar gördük neler..

Radeon un linux grafik performansı hala nvidia nın gerisinde.

Senin bilgi kaynağın neresi, google'dan search etmek sadece. Bol bol işsizliğini bastırıyon işte.

[mention=636027]@lnxdev[/mention]

Konumuzun nvidia ile ne alakası var söyler misiniz ? Siz radeonun xorg performansından bahsetmişsiniz bende bunun sizin daha önceden kullandığınız donanımla alakası olmuş olabilir dedim. Ayrıca Xorg dediğiniz yapı bir görüntü sunucusu, saf xorg ile ekran kartının performansını ölçmeniz ise gerçekten çok komik olmuş :) hani masaüstü ortamı deseniz anlayacağım kaldı ki daha öncelerden sürücülere verilen zayıf destekten hiç bahsetmiyorum bile. Yani sizin bahsettiğiniz kavramlar birbirleriyle bile uyuşmuyorlar. Ayrıca kullandığınız bu dille tekrar cevap vericek iseniz size geri dönüş yapmayacağım.

ali159

Gördüğüm kadarı ,le klavye rgb onun aydınlatmasını ayarlayacak programı da Linux'e kurmanız imkansız gibi. Ayrıca oyuncu bilgisayarı için Linux henüz hazır değil (tabii oyun oynmayacağım derseniz orası ayrı)

plazma

Konu başlıktan kaymış dışarıya o yüzden kapatalım, [mention=636030]@Mr1302kurt[/mention] siz yeni bir başlık açıp hangi modelini ve sistem özellikleriyle yazarsanız orada çözüm için uğraşalım.