[Çözüldü] --no-check-certificate' seçeneğini kullanın. Hatası

Başlatan Gesko, 09 Mart 2017 - 22:04:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gesko

Merhaba arkadaşlar Aşağıdaki linkteki eklentileri kurmak istedim fakat bir türlü sorunun çözümünü bulamadım :(

wget https://github.com/powerline/powerline/raw/develop/font/PowerlineSymbols.otf
--2017-03-09 22:02:05--  https://github.com/powerline/powerline/raw/develop/font/PowerlineSymbols.otf
github.com (github.com) çözümleniyor... 192.30.253.113, 192.30.253.112
github.com (github.com)[192.30.253.113]:443 bağlanılıyor... bağlantı kuruldu.
HATA: github.com sertifikası doğrulanamıyor. `CN=DigiCert SHA2 Extended Validation Server CA,OU=www.digicert.com,O=DigiCert Inc,C=US' tarafından sağlanmış:
  Yerel olarak sağlayıcının kimliği doğrulanamaıyor.
github.com adresine güvenliği gözardı ederek bağlanmak için `--no-check-certificate' seçeneğini kullanın.

https://powerline.readthedocs.io/en/latest/installation/linux.html#font-installation

"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.''

M.Kemal ATATÜRK

ata1

arch mı kullanıyorsunuz ? [mention=619849]@Gesko[/mention] ubuntu ise komuta şu kısmı ekleyeceksin

--no-check-certificate

wget --no-check-certificate https://github.com/powerline/powerline/raw/develop/font/PowerlineSymbols.otf

Gesko

Alıntı yapılan: ata1 - 09 Mart 2017 - 22:12:04
arch mı kullanıyorsunuz ? [mention=619849]@Gesko[/mention] ubuntu ise komuta şu kısmı ekleyeceksin

--no-check-certificate
hayır ubuntu 16.04 kullanıyorum .

Bu fontu yüklemek istiyorum .

wget https://github.com/powerline/powerline/raw/develop/font/PowerlineSymbols.otf

--no-check-certifcate  bunu nereye ekleyeceğim.

Cevabınız için teşekkür ederim

M.Kemal ATATÜRK

ata1

üst mesaja düzenleme yaptım .

not : Bu parametre karşı tarafın sertifikasını denetlemeden indirme yapmaya yarıyor.

Gesko

cevabınız için teşekkür ederim . Dediğinizi ekledim oldu fakat bu sefer farklı bir sorun çıktı :(

Move the symbol font to a valid X font path. Valid font paths can be listed with xset q:

mv PowerlineSymbols.otf ~/.fonts/
Update font cache for the path the font was moved to (root priveleges may be needed to update cache for the system-wide paths):

fc-cache -vf ~/.fonts/
Install the fontconfig file. For newer versions of fontconfig the config path is ~/.config/fontconfig/conf.d/, for older versions it's ~/.fonts.conf.d/:

mv 10-powerline-symbols.conf ~/.config/fontconfig/conf.d/

bu sefer bunlarda takıldım . :(

M.Kemal ATATÜRK

ata1

https://github.com/powerline/powerline/blob/master/docs/source/installation/linux.rst

Alıntı YapPatched font installation

This is the preferred method, but it is not always available because not all fonts were patched and not all fonts can be patched due to licensing issues.

After downloading font the following should be done:

Move the patched font to a valid X font path. Valid font paths can be listed with xset q:

mv 'SomeFont for Powerline.otf' ~/.fonts/
Update font cache for the path the font was moved to (root priveleges may be needed for updating font cache for some paths):

fc-cache -vf ~/.fonts/
After installing patched font terminal emulator, GVim or whatever application powerline should work with must be configured to use the patched font. The correct font usually ends with for Powerline.

If custom symbols cannot be seen then try closing all instances of the terminal emulator. X server may need to be restarted for the changes to take effect.

If custom symbols still can't be seen then double-check that the font have been installed to a valid X font path.

Gesko

burada ve diğerlerinde hata alıyorum

M.Kemal ATATÜRK

ata1

Öncelikle asıl olan bizler için çıktı komutu ve çıktısını paylaşın ki yorumlayabilsin insanlar aldığınız hatayı tahmin etme olasılığımız yok.  :))

Gesko

Alıntı yapılan: ata1 - 09 Mart 2017 - 22:59:58
Öncelikle asıl olan bizler için çıktı komutu ve çıktısını paylaşın ki yorumlayabilsin insanlar aldığınız hatayı tahmin etme olasılığımız yok.  :))

hocam şöyle bir şey oldu . Bende bu indirdiğim fontları direk font klasörüne atayım dedim . O da olmadı  :o.Dosya taşınırken engellendi diyor :( :( :(

mv: 'PowerlineSymbols.otf' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

bunu ve 3 . 4 . kodları yazdığımda hata alıyorum

M.Kemal ATATÜRK

ata1

Yeterli ingilizceye sahip değilim fakat şu kısımdan aladığım şu yazı tipi yamalı değil lisans sorunlarından bahsediyor. Sebebi bu olabilir mi acaba

Alıntı YapThis is the preferred method, but it is not always available because not all fonts were patched and not all fonts can be patched due to licensing issues.

After downloading font the following should be done:

Gesko

teşekkür ederim cevabınız için. Arkadaşlar halen çözmedim sorunu 2. 3.  4. maddeleri yapamadım

M.Kemal ATATÜRK

ata1

ctrl+H ile gizli dosyaları görünür yapın ev konumunda orada .font olanın içine kopyala yapıştır yapmayı deneyin.

Gesko

yine olmadı . Ben bunları font klasörüne kopyalamayı başarabilsem sorun çözülecek diye düşünüyorum .

cevabınız için teşekkür ederim

M.Kemal ATATÜRK

remziyapar

[mention=619874]@Gesko[/mention] fonts dizinine atmaya çalıştığın font buysa eğer bi deniyim dedim ve attım hiç problem çıkarmadı. Ubuntu kurarken home dizinini şifrelemişsen eğer kopyalama yaparken root olarak kopyalama yap.

Gesko

Alıntı yapılan: remziyapar - 09 Mart 2017 - 23:52:39
[mention=619874]@Gesko[/mention] fonts dizinine atmaya çalıştığın font buysa eğer bi deniyim dedim ve attım hiç problem çıkarmadı. Ubuntu kurarken home dizinini şifrelemişsen eğer kopyalama yaparken root olarak kopyalama yap.

cevabınız için teşekkür ederim ..

http://imgur.com/Y0ZVaTm

böyle oldu fakat. Dosyayı root olarak açmayı bilmiyorum . Konsoldan da hiç denemedim.

Valla böyle sorular sorunca çok mahçup oluyorum . Nette de fazla bilgi bulamadım . Vaktinizi harcadığım için özür dilerim

/etc/fonts/conf.avail
/etc/fonts/conf.d

buraya

M.Kemal ATATÜRK

remziyapar

[mention=619878]@Gesko[/mention]

Resim gözükmüyor. Anlatmak istediğini tam olarak anlayamadım Şuraya yükleyebilir misin görseli.

Gesko

Alıntı yapılan: remziyapar - 10 Mart 2017 - 00:05:02
[mention=619878]@Gesko[/mention]

Resim gözükmüyor. Anlatmak istediğini tam olarak anlayamadım Şuraya yükleyebilir misin görseli.
https://i.hizliresim.com/ZZJXZ0.png

M.Kemal ATATÜRK

ata1

imgur yasaklılarda o nedenle sen göremedin ben yukledim buyrun

home yani ev konumunda .font olmalı siz ctrl+h ile gizli dosyaları görünür yapıyormusunuz ? siz etc içinde font klasörüne yolluyorsunuz ki bu root ister

remziyapar

[mention=619881]@ata1[/mention] Teşekkür ederim.

[mention=619881]@Gesko[/mention]
etc dizinin altındaki fonts dizinine kopyalama yapacaksan eğer ctrl+alt+T tuşlarıyla terminal açtıktan sonra
sudo -i ile root ol. Bu komutu yazdığında sana şifreni soracak. Şifreni yazarken gözükmez yazdığın ama sen yaz enterla. Sonrasında terminalden şu komutu yürüt.
cp /home/sizin kullanıcı adınız/İndirilenler/PowerlineSymbols.otf /etc/fonts/PowerlineSymbols.otf sizin kullanıcı adınız yazdığım yere kullanıcı adın gelmeli. Eğer dizin isimlerini hatırlamakta zorluk çekersen, dizin isimlerinin  baştan bir yada iki (hatırladığın kadarıyla )harfini koyduktan sonra klavyeden tab tuşuna iki kez basarak dizin isimlerini görebilirsin.

ata1

[mention=619882]@remziyapar[/mention]  Evdizininde daha kolay olmaz mı ? rot  da gerekmez diye düşünüyorum etc/font içine atmaya gerek var mı ?

remziyapar

[mention=619881]@ata1[/mention] Hayır tabikide sizin dediğiniz gibi daha kolay olur. Zaten ilk iletimde ki görsele bakarsanız home dizininin görseli. Lakin arkadaş etc/fonts diye belirtince oraya kopyalama yapmak istiyordur diye düşünüp bu iletileri geçtim. Bir yanlış anlaşılma olmasın o konuda.

ata1

[mention=619884]@remziyapar[/mention] Bence de  ev konumuna atmalı diye düşündüğümden sadece benim bilgimde hata olup olmadığını anlamak amaçlı sordum yanlış anlama olmasın. her iki yoluda biliyor artık arkadaş  :))

remziyapar

[mention=619885]@ata1[/mention] Est. hocam siz benden daha iyi bilirsiniz. Zaten sizin görseli ilk iletinizi yazdığınız zaman görsem onun sonucu beklerdim ama ben ileti yazarken siz düzenleme geçtiğiniz için bana uyarı düşmedi sizden önce ileti gönderildi diye. Birazda formun azizliğine uğradık. Sizinde belirttiğiniz gibi arkadaş artık iki yoluda biliyor. Bilgi bilgidir.   :)) Bu arada şu Peek'i bende yükliyim artık.

ata1

bende sonradan fark ettim arkadaşın etc/font da olduğunu düzenleme yaptım o nedenle  :)) yaştan artık gözler iyi seçmiyor. :'( :'( ayrıca  noto font üzerine tanımam

Gesko

Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır  :).

Dediklerinizi yaptım oldu . Bunları not alsam benim için çok iyi olur sanırım .

Teşekkür ederim

M.Kemal ATATÜRK