Veri kurtarma [Photorec]

Başlatan blood_rhyme, 21 Aralık 2008 - 12:44:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Win altında olurunu olmazını bilmiyorum. Hiç ihtiyacım olmadı.

Universe depoların açıksa pakedi bulabilmeliydi sistem. Kendin ayrıca elle indirip kurabilirsin. Dikkat etmen gereken, gerekli ve sistemde olmayan tüm bağımlılıkları da indirmen gerektiği. Hepsini ev dizini altına attığını farz edersek alttaki gibi bir komut kurman için yeterli:

sudo dpkg -i *deb
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dr.amon

İlginize teşekkür ederim.Ubuntuya o kadar yabancıyım ki söyledikleriniz nasıl kurulur bilmiyorum.Ben flash diskten çalıştırıyordum,heralde önce bir hdd'ye kurulum yapmam gerekiyor,fakat ben2 2 hdd ile raid kurulu,hdd 3'e bölük durumda 1.part'da winXP,2.part'da Win7 var,3.part.a da linux kurmam lazım,ama raid varken flash disk zaten her HDD'yi ayrı ayrı görüyor.

heartsmagic

@dr.amon, testdisk depolarda var. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.0.html başlığından yararlanarak depolarını ayarla ve paket yöneticisinden kur. Yok internete erişim sağlayamıyorum diyorsan, testdisk'e ait ilgili .deb paketini veya paketlerini indir, Ubuntu tarafındaki başlangıç dizinindeki -örneğin oluşturacağın- testdisk dizininin içine koy, ardından:

cd ~/testdisk
sudo dpkg -i *.deb
komutuyla kur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dr.amon

Henüz hiçbir aşama kaydedemedim.Bu sıralar ubuntu öğrenmek istiyordum,ancak elimdeki ext3 formatlı hdd RAW'a dönünce içindekileri kurtarma telaşına düştüm.Elimde raid kurulu bir laptop var(bu galiba software RAID olan bir sistem,çünkü biosa girip ayarlıyorum) ve raid kontolcüsü hardware olan bir desktop PC var.Ubuntu CD'sini desktopa takıp açınca ondaki RAID'i görüyor,laptop'taki RAID'i görmüyor.Ayrıca laptopta WinXP ve Win7 yüklü,hangisini istersem onu boot ettiriyorum,zaman zaman XP ihtiyacım oluyor.Forumda okumuştum,hdd 4'ten fazla partitiona bölünecekse 4.den sonra wxtended olmalıymış,bu nedemk aonu anlamadım.Laptoptaki hdd raid kurulu,sonra 3'e bölük,1.part'da XP yüklü,2.part.da win7 yüklü,3.part. boş,ubuntuyu ona kursam budefa da  4.part. swap dosyası olacak,yani zor bir süreç galiba.
   Amacım ilk planda HDD'deki datayı kurtamak,sonra yavaş yavaş ubuntu üğrenirim.Ubuntuyu direk CD'den çalıştırarak data kurtarma işi denenebilir mi,yoksa kurmam mı lazım,elimdeki RAID'leri bozmak ta istemedim,çünkü önce oları önce  yedeklemem lazım.Eğer kurarsam RAID için kurulum özellik arzediyor,forumu biraz karıştırdım,alternate CD lazım,hadi onu indirsem bu defa daha normal kurulumu bilmiyorum,RAID için kurulum hepten zor.Zaten CD'den çalıştırıp burada söylendiği gibi depolardan testdisk indirmek istedim,nete bağlanıyorum(ubuntu CD'den çalışareak) ama beceremedim.
  HDD'de çok güzel belgesellerim varAcaba sizlere bu HDD'yi göndersem kurtarmayı deneyebilir misiniz?
  Ayrıca bu işlerle uğraşsam CD'den çalıştırarak olur mu,kurmak mı lazım,normal kurulum mu,RAID üzerine kurulum mu?,
  Neler önerirsiniz?,
  İlgilenen ve ilgilecek herkese şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Diskler neden Raid? Raw'a dönen disk bu raidliler arasında mı?

dr.amon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Eylül 2010 - 05:16:38
Diskler neden Raid? Raw'a dönen disk bu raidliler arasında mı?
Laptop'ta 2 hdd var,ntfs formatlı,raid kurulu,galiba sofware raid olmalı ki,biostan ayarlayıp raid kuruyordum,desktoptaki gibi açılışta ctrl+i yapmıyordum.Ayrıca da usb hdd'ler var,ext3 formatlı,içleri dolu,bunları popcornhour nmt cihazıma bağlayıp kullanıyordum.Bu usb hdd'lerden biri RAW'a dönmüş,popcornhour cihazı onu görmüyor,ancak Win 7 yüklü pc'e bu hdd'yi bağlayıp sonra da ex2fsd driverını çalıştırıp(ext formatlıları görebilmek için) pc'de bu hdd'yi direk göremiyorum,ancak ex2fsd programı üzerinden bakınca RAW görünüyor.
  Burada verilen programı ubuntu live cd üzerinden çalıştıramadım,notebook'a ubuntu kurayım dedim,raid'i görmedi.Forumu okuyup duruyorum,bir yerinde raid kurulu olana ubuntu yüklemeyi videolu anlatıyordu,bulmuştım,ama şimdi onu bulamadım.Raid'i bozup ubuntu kursam diye düşünüyorum,ama loptop'ta winXP ve win 7 kurulu,raid kurulu hdd 3'e bölük,1.de winXP,2.de win7 var,3.partiriona da ubuntu kurup ubuntuyu öğrenmek istiyorum,ama bu defa da hdd 'de 3 partition var,ama ubuntu için part.yapınca swap kısmı da lazım,part.sayısı 4'ü geçiyor ve bu defa da extended partition diye bir şey gerekiyor galiba,gerekli mi tam da anlamadım ama.
  10.04 versiyon ubuntu alternate,desktopnetbook hepsini indirdim,henüz alternate deneyemedim.Bugün deneyeceğim belki raid'i görür,sonra da 3. işletim sistemi olarak yükleniyorsa ubuntu yükleyeceğim ve hem data kurtarma işi ile hem de ubuntuyu çalışmaya başlayacağım.
  Burada verilen phorec'i win7 'ye kurup hdd'yi taraıyorum,cvk..txt..vs birçok file buluyor,ama onlar benim belgeseller değil.

heartsmagic

Ubuntu Canlı CD üzerine kurabilirsin Testdisk'i. Aç sistemi ve internete bağlan. Ardından paket yöneticisinden Testdisk kurmayı dene.

dr.amon

Canlı CD ile açıyorum,test diski extenal hdd'ye de indirmiştim,ama oradan nasıl gösterilip kurulur veya sizin söylediğiniz şekilde nasıl indirilir kurulur bilmiyorum,paket yöneticisi neresi,bendeki ingilizce.

bytan

Sistem -> Tercihler -> Synaptic Paket Yöneticisi ile testdisk'i kurabilirsin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

dr.amon

Synaptic paket yöneticisini de buldum,ama testdisk programını indirip hdd'ye atmıştım,oradan kuramadım,internete ubuntu altında bağlı iken de testdiski indiremedim,son aşam,bir de bunu anlatırsanız şu programı kurup(nasıl kurulur gerçi onu da bşlmiyorum da) hdd'yi taratayım artık,
  Sabrınız için teşekkür ederim.

bytan

Canlı cd'yi internete bağlı iken açıp synaptic'te aratıp kurdurmalısın. İlla "ben harici diske indirdiğimi kurmak istiyorum" diyorsan, oradaki deb pakedini ev dizinine taşı ve yukarıda @heartsmagic'in verdiği komutları uygula. Ancak synaptic bu işin daha kolay ve zahmetsiz olanı.

Yalnız ubuntu altında internete bağlıyken neden indiremediğini anlayamadım. Gerekirse uçbirimden sudo apt-get update komutunu yürütüp paket listenin güncellenip güncellenmediğine bakabilirsin.

PF @ ST

azzkaradag

Merhabalar! Ben programı kullandım çokta işime yaradı fakat tek sorunum diskim doldu işe yaramayan herşeyi sildim nautilus la ama hala dolu görünüyor disk ne yapmam gerekir bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?

dr.amon

Synaptic'i kurcalarken synaptic çerçevesinde testdiski görüyorum,şimdi ne yapmam lazım?

heartsmagic

@azzkaradag, diskte neyin ne kadar yer kapladığına bakabilirsin. Uygulamalar-Donatılar-Disk Kullanımı Çözümleyicisi. Sudo'nun son sayısında da tanıtımı mevcut.
@dr.amon, sanırım kurman gerekiyor....

azzkaradag

home dizinin de .ecryptfs birde private/ecryptfs de var doluluk

heartsmagic

Şifrelenmiş dizinler onlar yanlış bilmiyorsam. Yaptıysan bir şifreleme çözüp bakman lazım.

azzkaradag

peki silmemde bir sakınca varmı? natuilus la buldum o dosyaları fakat silersem sisteme bir zarar veririm diye ellemedim.''elleyemiyomuşum zaten bulduğum dosyların boyutu küçükmüş'' =)

heartsmagic

Dediğim gibi kurulumda veya sonradan şifreleme işlemi yaptıysan bunu değiştirmen gerekiyor.

azzkaradag

son bir soru o halde sayfayı meşgul etmek istemem nasıl yapabilirim dediğinizi?

dr.amon

Arkadaşlar,bir türlü tetsdiski kuramadım ve hdd'yi tarayamadım,artık yoruldum.Şu hdd'yi benim için sizlere göndersem içinde güzel belgesellerimeğitim dizilerim var,benim için kurtarabilir misiniz?

bytan

Testdisk'i synaptic ile neden kuramadın? Uçbirimden kurmaya çalıştığında yine aynı şekilde mi dönüyor? Ki dönmemesi lazım zira paket listesinde adını görmüşsün?

Sabit diski göndermek ve geri almak inan bu işin daha zor yolu.

PF @ ST

raspacı

Testdisk canlı cdde paket yöneticisinden kurulamıyordu sanırım. Onunla ilgili anlatımlar yapılmıştı. Testdiski deb paketi olarak canlı cdye kurmayı deneyin.
http://packages.ubuntu.com/hardy/i386/testdisk/download (Aşağıda bytan doğru adresi vermiş)  buradan indirebilirsiniz.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

bytan

Universe depolarında görünüyor. Depoda olan pakedin kurulması gerekir. Sadece bu pakede özel bir şey varsa gözümden kaçmış olabilir.

http://packages.ubuntu.com/search?searchon=names&keywords=testdisk

PF @ ST

raspacı

şöyle bir şey buldum :
Alıntı YapHi,
i have done this recently... and yes you can intsall programs on livecd.
Try open synaptic and on menus go Settings -> Repositories and check if 'universe' is enabled.
If not, enable it and do reload.hat should be enough.
Sanırım live cd de universe depoları aktif olmayabiliyor. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=666576
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

dr.amon

Testdisk'i synaptic'te bir defa gördüm,onu da nasıl gördüğümü anlamadım,belki de harici hdd'ye indirdiğimi synaptic yolu nile mi gördüm bilmem.Zaten CD'den çalıştırdığım için pc'yi kapatıp açınca * her şey gidiyor.Windows olsa sorunum yok,ama ubuntu'ya çok yabancıyım.Bu sebeple öğreniriz artık,zaten son zamanarda başlamak için düşünüp durmuştum.Bu konuda bu kadar acemilikle sizleri artık daha fazla uğaştırmayıp kurulumu yapmaya çalışayım.Bununla ilgili bu konu başlığı belki uygun değil,ama son bir soru; laptop'ta biostan raid ayarlanıyor,raid kurulu,winXP ve Win7 yüklü,raid'li hdd 3'e bölük,ubuntu onun raidini görmüyor,iki hdd'yi ayrı ayrı görüyor.Bu durumda buna 3.işletim sistemi olarak ubuntu heralde yükleyemem galiba.
Desktop'ta hardware raid var,onda win7 kurulu,2.işletim sistemi olarak ubuntu anlatıldığı gibi mi kurulur?