Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO İçin Yenilikçi Fikirleriniz!

Başlatan Gimp Uzmanı, 21 Aralık 2008 - 10:11:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeitgeist

@kernel,

Bizler de dergiye destek sağlamak için farklı başlıklarda bu konuyu konuştuk. Hatta onları sabit başlıklarda dile getirdik, davetlerde bulunduk. Umarım zaman içinde senin de bahsettiğin şekilde katılım sağlanır.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

By_Mihni

14. sayıdan sonra dergi'ye dışarıdan katkı yapmak isteyenlerin sayısı artmış durumda.
Eğer dergi'ye yazı göndermek isteyen olursa bana veya sudo@ubuntu-tr.net mail adresini kullanarak bilgi isteyebilirsiniz veya yazdığınız yazıyı gönderebilirsiniz.
Dergi ile ilgili herhangi bir bilgi içinde geçerlidir bu durum.

asicok

arkadaşlar benim için yeni bir konu olacak gibi ubuntu işletim sistemini yagınlaştırmak için kullanıcı türüne göre ayarlayalım
nasılmı PROGRAMLA GELİŞTİRECEKLER İÇİN ÖYLE BİR İŞLETİM SİSTEMİ HAZIRLAYALIMKİ KİŞİ BAŞKA BİR YERDE KAYNAK ARAMASIN DERLEYİCİ DÖKÜMAN başka bir kullanıcı föyüde şöyle olsun adam sadece flim seyretme çetleşme şarkı dinleme bilgi edinme oyun oynama o adama da şık görünüşlü ama her türlü sohbet ve mail ortamına bağlanan sistem hızlı her türlü formattaki filimi seyredebilme internette cd yazdırma seyretme gibi eğlence mantıklı işletim sistemi olsun ve yok konsola gir yok öle yaplardan insaları kurtarırsak en yaygın işletim sistemi oluruz ve sistem yüklenirken kişinin bilgisayarı hangi mantıkla kullanacaksa ona göre kurarken ona göre seçsin ubuntu zengin ve kişiye göre ilk işletim sistemi unvanını kazanır mesala ilk başta anketlerle hangi şeyler için bilgisayar kullanıyor araştırılsın ona göre çeşitli ubuntu kişiye göre varyasyonları hazırlayalım
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.

eribol

Biraz nefes alarak yazsanız nasıl olur? Hani hızınıza yetişemiyoruz. Bizde okuduğumuzdan birşey anlayabilirsek bir fikir verebiliriz.

sema

@asicok, bu Ubuntu için görmek istediğiniz bir yenilik, değil mi :) Yoksa dergide Ubuntu'yu söylediğiniz şekilde kullanabilecek programları (eklentilerle) detaylı anlatmamızı istediğiniz bir yenilik mi görmek istiyorsunuz :D

Yani Ubuntu'nun kişileştirilmesini mi anlatalım dergide :D (Sanırım Ubuntu'yu kastediyorsunuz, yanlış yere mi açtınız konuyu).
susema

Yiğit Ateş

Bence arkadaşın kafası karışmış :P

kagan.palandoken

Görsel, text, başlık aralıklarına 4 mm standardı getirmek. Başlığın hemen altında (konunun nasıl ele alındığının anlanması için)  altbaşlık atmak... Görsel üzerine atılan yazılarda daha keskin hatlı fontların kullanımı, birde yazarlara (fotograflarıda bulunan) klişeler hazırlamak. Sayfa üst kısımlarına 2-3 adet küçük kutu haberler koymak (aklıma ilk gelen konu program güncellemeleri ve onların hedefleri olabilir). Birde İtalik fontlarada kullanım yasagı :) ... Bence eksikleriniz ve getirmeniz gereken yenilikler bunlar... Fakat harika ilerlediginizide söylemeliyim. Sonrasında online dergi ve yan tarafa reklamki, en azından çabaladığınız sürecin kahve parası çıksın. Gönüllü olabilir ama çaba çabadır bence...

sem

Tasarım ile ilgili önerilerinizi Tasarım Ekibimiz değerlendirecektir. Fikirleriniz için teşekkürler...

Reklam konusuna ise gerek duymuyoruz. Dediğiniz gibi çaba çabadır fakat amaç da amaçtır =) Dergiyi çıkartmaktaki amacımız daha farklı...

Öneriler için tekrar teşekkürler, kolay gelsin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

gtk için yazı yazsanız olmaz mı bu sayıdada bu konuya yer ayırsanız desem biraz özel olacak sanırım düşünürseniz iple çekerim bunu...
MicroAnaliz

XRumer

Bugüne kadar bütün sayılar sadece pdf biçiminde yayınlandı. Bundan sonra hem pdf hem de epub olarak yayınlanması mümkün mü?

yakusha

@xRumer, epub formatında yayınlanırsa okurum diyenler için bir anket açsanız diye önerebilirim... Benim de tablet'im var ve PDF dururken Epub formatında dergi okumam...

Derseniz ki SUDO dergisi Ipad, Android uygulaması olsun :)  Buna seve seve destek olurum.

http://www.pardus-edergi.org/kaynak/ gibi bir kaynak açılımı da güzel olabilir mesela.
Artık bu forumu kullanmıyor.

XRumer

Alıntı yapılan: yakusha - 17 Nisan 2012 - 02:08:40
@xRumer, epub formatında yayınlanırsa okurum diyenler için bir anket açsanız diye önerebilirim... Benim de tablet'im var ve PDF dururken Epub formatında dergi okumam...

Derseniz ki SUDO dergisi Ipad, Android uygulaması olsun :)  Buna seve seve destek olurum.

http://www.pardus-edergi.org/kaynak/ gibi bir kaynak açılımı da güzel olabilir mesela.

Elbette pdf varken gerekli görünmeyebilir. Fakat gerekli olacaktır. Başta iPad olmak üzere bazı tabletler pdf çalıştırabilmelerine rağmen epub'a önem vermekteler. Bunun dışında e-kitap okuyucu cihazlarda epub da faydalı olabilir. Android ve iOS uygulamalarına pek gerek yok.

alquirel

Alıntı yapılan: XRumer - 17 Nisan 2012 - 09:05:07
Elbette pdf varken gerekli görünmeyebilir. Fakat gerekli olacaktır. Başta iPad olmak üzere bazı tabletler pdf çalıştırabilmelerine rağmen epub'a önem vermekteler. Bunun dışında e-kitap okuyucu cihazlarda epub da faydalı olabilir. Android ve iOS uygulamalarına pek gerek yok.

Değerlendirmeye alındı.

UbuntuME

Her sayıda bir program, bir oyun, bir uçbirim komutu, bir Linux dağıtımı anlatılabilir, incelenebilir mesela.
Sıfırdan başlanılarak, Linux kernelini derlemeyi öğretebilirsiniz.
Her sayıda bir programla dilini öğretebilir, anlatabilirsiniz.
Dosya formatlarını anlatabilirsiniz. Köşe yazısı gibi sayfanın kenarlarından birinde küçük bir sütunda anlatabilirsiniz formatları mesela, "Püf noktası" başlığı adı altında.
Penguen; Elmayı Pencereye fırlattı.

alquirel

Alıntı yapılan: UbuntuME - 17 Nisan 2012 - 17:18:07
Sıfırdan başlanılarak, Linux kernelini derlemeyi öğretebilirsiniz.
Her sayıda bir programla dilini öğretebilir, anlatabilirsiniz.
Dosya formatlarını anlatabilirsiniz. Köşe yazısı gibi sayfanın kenarlarından birinde küçük bir sütunda anlatabilirsiniz formatları mesela, "Püf noktası" başlığı adı altında.

Kapımız herkese açık ;)

UbuntuME

Sizin kapınız herkese açık ama herkeste o kapıdan geçecek vakit yok. :D Okulum var maalesef, diğer işlere pek vakit ayıramıyorum. Normalde SUDO için oyun tanıtımı yapmak gibi bir niyetim vardı fakat vakit bulamadım.

heartsmagic

@UbuntuME, eh o "vakit" denen şeyden biz de şikayetçiyiz :) İyi niyetlerle yazdığın için seni anlıyorum ancak buradaki arkadaşların bir çoğu da zaten ya öğrenci ya da iş sahibi insanlar. Vakit acımasızca hepimize ağırlığını vuruyor. Tek fark bu dergiyi çıkartan insanların cidden boş buldukları vakitlerinin bir kısmını yazılar için harcaması.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UbuntuME

@heartsmagic Benim de tek farkım, o "boş vakit" denilen şeyin, ben de yok denilecek kadar az olması herhalde. :)

heartsmagic

sem

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Nisan 2012 - 11:37:21
@UbuntuME, eh o "vakit" denen şeyden biz de şikayetçiyiz :) İyi niyetlerle yazdığın için seni anlıyorum ancak buradaki arkadaşların bir çoğu da zaten ya öğrenci ya da iş sahibi insanlar. Vakit acımasızca hepimize ağırlığını vuruyor. Tek fark bu dergiyi çıkartan insanların cidden boş buldukları vakitlerinin bir kısmını yazılar için harcaması.

Vakit mi =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

Bizimde vaktimiz olmuyor bazı sıkıntılardan .Ama kucuk bulduğum vakitlerde bana yetiyor sanırım .Değer bu topluluğa zaman ayırmak...
MicroAnaliz

yakusha

sudo dergisi içinde sayfa sayfa tasarlanmış geniş ekran görüntüler var; bunlar birleştirihip duvar kağıdı olarak paket olarak sunulabilir mi?

çok basit bir fikir mi olur?

Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

cerencalici

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Nisan 2012 - 21:05:26
Hangi görüntüler @yakusha?

Sanırım yazılardan önce kullandığımız ara sayfalar söz konusu olan.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

heartsmagic

Anladım, saklanmışsa belki bir vakit bolluğunda deneyebilir arkadaşlar. Tabi bu cevabı en güzel arkadaşların kendisi verecektir. Tasarım ekibindeki arkadaşlardan bahsediyorum tabi.