Bilgisayar ilk açıldığında Windows un ilk olarak gelmesini nasıl sağlayabilirim?

Başlatan drserhat, 21 Aralık 2008 - 00:36:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drserhat

Arkadaşalr ben önceden pardus u kullanıyordum.
Cok da güzeldi daha sonra tanıtma problemı oldugu için diz üstüne kurmamıstım.Masa üstünde hala kurulu ama masaüstünü kullanmıyorum pabucu dama atıldı

ubuntuyu arkadaş şiddetle tavsiye etti
dizüstüne kurdum bu da güzel ancak dizüstünü annem de kullanıyor ve o ubuntuyu kullanamıyor zaten sırf meb in sitesine not vs giriyor o da explorer dan girilmesi gerekli ne opera ne firefox açıyor.

benim istediğim açılısta ilk windows acılması ısteyenin  ubuntu yu geçebilmesi.

2. olarak pardusu kursam ne olur? ubuntuyu nasıl silebilirim?

yada xp - ubuntu -pardus mumkun mu saolun o zaman aleti kasar mı?

gerçi ubuntu daha basit geldi bana pardusta cok kod giriyorduk sudo pisi etc

Xenophobia

Soru sormadan arama yapmış olsaydınız, bunu kendiniz de halledebilirdiniz.

Alıntı yapılan: drserhat - 21 Aralık 2008 - 00:36:42
Arkadaşalr ben önceden pardus u kullanıyordum.
Cok da güzeldi daha sonra tanıtma problemı oldugu için diz üstüne kurmamıstım.Masa üstünde hala kurulu ama masaüstünü kullanmıyorum pabucu dama atıldı

ubuntuyu arkadaş şiddetle tavsiye etti
dizüstüne kurdum bu da güzel ancak dizüstünü annem de kullanıyor ve o ubuntuyu kullanamıyor zaten sırf meb in sitesine not vs giriyor o da explorer dan girilmesi gerekli ne opera ne firefox açıyor.

benim istediğim açılısta ilk windows acılması ısteyenin  ubuntu yu geçebilmesi.

1- http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4137.0.html

Alıntı yapılan: drserhat - 21 Aralık 2008 - 00:36:42
2. olarak pardusu kursam ne olur? ubuntuyu nasıl silebilirim?

* ya da xp - ubuntu -pardus mumkun mu saolun o zaman aleti kasar mı?

gerçi ubuntu daha basit geldi bana pardusta cok kod giriyorduk sudo pisi etc

2- http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1318.0.html

b) http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1528.0.html

drserhat

tesekkürler pardus u o kadar kullandım soru sordum saolsunlar süper yardım ediyolardı evimiz gibiydi orası

burası biraz soğuk gibi geldi bana

ama saolun sadece derdimiz ubuntu olsa çözeriz ama kendimizi tam veremiyoruz birde ne bilelim grub ne dir?

desen kaardeşim açılış ekranından işletim sistemi seçmek

yine de saolun

Xenophobia

Buradaki sıcaklığı sana anlatabilmem mümkün değil, ister Ubuntu kullan istersen başka bir dağıtım kullan hiç fark etmez.

Burada sisteminin önemi yoktur.Önemli olan yardımlaşma ve dayanışmadır.

Kafanda neyi nasıl yapacağın soruları varsa da, forumun şu bölümünü ve ayrıca Wiki'yi inceleyebilirsin.

Sorularını sormadan araştırırsan, direk olarak cevaplara ulaşırsın. Ben sana araştır derken, yeni forum için hem zaman hem de emek kaybetme demek istiyordum.

Umarım anlaşılmışımdır.

drserhat

Sypro

Soğuk olduğumuz doğru, hepimizin iyiliği için koyduğumuz kurallara uymayan herkese gayet soğuğuz.
Arama yapmayana karşı soğuğuz, aynı soruyu ellinci kez sorana karşı soğuğuz, hele ki aynı konuyu birden fazla kere açana karşı buz gibiyiz.
Emin olun ki, siz olsanız daha farklı olmaz.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

drserhat

1 işlemi yaptım. Direkt windows açılıyor süreyi 10 sn ayarlamıştım onu 3 sn indirirsem direkt windows açılır bu sorunu aştım.

biraz daha çalışarak ilk çıkan ekranda ki ubuntu sürümünün  4 -5  ayrı ismi var onu da tek bir ubuntu ve windows a indireceğim.

Exodus

menu.lst dosyasinda memtest ve diger istemediginiz bolumleri title dan paragraf sonuna kadar silerseniz sorun hallolur ;)
Arch Linux FTW!