Firefox Giden Veriyi Görme Eklentisi

Başlatan afeser, 28 Şubat 2017 - 23:12:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

afeser

Merhaba, youtube'da şarkı atlamak için bir kısayol yazmak istiyorum ama bunu macrodan ziyade arkaplanda istek yollayarak yapmayı düşündüm. Firefox için bir eklenti vardı giden veriyi(isteği) gösteriyordu. Eklentinin adını bilen var mı?
Ayrıca bu eklenti düzenli olarak o isteği yollayabiliyordu.

Veya başka bir önerisi olan var mı? Sekme değiştirip Shift+N yapacak macro düşündüm ama youtube hep aynı numaralı sekmede olmuyor.
Veya başka bir yol öneriniz var mı? :)

Teşekkürler...
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

bugra9

Merhaba,

Eklenti yüklemeye gerek olmadan "sağ tık -> öğeyi incele" ya da benzeri şekillerde açacağınız geliştirici araçlarında "Konsol" sekmesinde bu istekleri görebilir ve düzenleyip tekrar gönderebilirsiniz. (NOT: Filtre kısmında ilgili isteklerin görüntülenmesi kapatılmamış olması lazım.)

afeser

Alıntı yapılan: alikemalocalan - 01 Mart 2017 - 17:46:50

live http header veya tamper data

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/live-http-headers/
Aynen hocam buydu eklenti teşekkürler ama denediğimde sıradaki şarkı için neredeyse 5 6 tane header gidiyor. Şimdi bunun için direk o gidenlerin hepsini yollasam olur mu yoksa her biri için ayrıca cevap beklemem gerekir mi?
Bir de bunları wget ile gönderebiliyorum peki chromium gibi tarayıcılarda nasıl yapacağım? Ben HTTP Header Modifier gibi bir eklenti buldum ancak bu sadece giden veriyi değiştiriyor, otomatik istek yapmıyor. Sizce nasıl bir çözüm bulabilirim?

Alıntı yapılan: bugra9 - 01 Mart 2017 - 21:06:48
Merhaba,

Eklenti yüklemeye gerek olmadan "sağ tık -> öğeyi incele" ya da benzeri şekillerde açacağınız geliştirici araçlarında "Konsol" sekmesinde bu istekleri görebilir ve düzenleyip tekrar gönderebilirsiniz. (NOT: Filtre kısmında ilgili isteklerin görüntülenmesi kapatılmamış olması lazım.)

Hocam o konsolu kullanmayı anlayamadım malesef. Komutları listeleme ve yollamayla ilgili döküman öneriniz var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mart 2017 - 00:33:41

Hocamlar şöyle bir programla kolayca çalışıyor. Ayarlar benim dizüstü bilgisayarım için ama kullanmak isteyenler değerleri değiştirip ayarlayabilir.

public static void main(String args[]) throws Exception{
/*
* Since it's so simple, there is no need to handle exceptions.
* This works only if the youtube is the first tab.
*/
Robot robot=new Robot();
Point cursorLocation=MouseInfo.getPointerInfo().getLocation();

int maxX=1366,y=46;
Color youtubeColor=new Color(212,36,35);
Color selectedTabColor=new Color(232,232,231);
int sapma=10;

// Find the current tab
int xValueCurrentTab=0;
while(xValueCurrentTab<maxX && !same(robot.getPixelColor(xValueCurrentTab, y),selectedTabColor,sapma)){
xValueCurrentTab++;
}
xValueCurrentTab+=5; // For insurance

// Find youtube tab
int xValueYoutube=0;
while(xValueYoutube<maxX && !same(robot.getPixelColor(xValueYoutube, y),youtubeColor,sapma)){
xValueYoutube++;

}
if(xValueYoutube>1300) {System.out.println("selam"); return; }// If not found

// Switch to youtube tab
robot.mouseMove(xValueYoutube, y);
robot.mousePress(InputEvent.BUTTON1_MASK);
robot.mouseRelease(KeyEvent.BUTTON1_MASK);

// Skip the song
robot.keyPress(KeyEvent.VK_SHIFT);
robot.keyPress(KeyEvent.VK_N);
robot.keyRelease(KeyEvent.VK_N);
robot.keyRelease(KeyEvent.VK_SHIFT);

// Return to the current tab
robot.mouseMove(xValueCurrentTab, y);
robot.mousePress(KeyEvent.BUTTON1_MASK);
robot.mouseRelease(KeyEvent.BUTTON1_MASK);

// Place the mouse cursor
robot.mouseMove(cursorLocation.x, cursorLocation.y);

}
        static boolean same(Color a,Color b,int sapma){
            if(a.getBlue()>=(b.getBlue()-sapma) && a.getBlue()<=(b.getBlue()+sapma));else return false;
            if(a.getRed()>=(b.getRed()-sapma) && a.getRed()<=(b.getRed()+sapma));else return false;
            if(a.getGreen()>=(b.getGreen()-sapma) && a.getGreen()<=(b.getGreen()+sapma));else return false;
            return true;
        }

Bunu ~/bin/program_files klasörüne attım.
.bashrc içerisinde PATH=$PATH:~/.bin girdisi zaten vardı.
Şu scripti de .bin içersine attım.

#!/bin/bash

# Skip Youtube Song

cd ~/.bin/program_files/
java -jar skip_song.jar

Bunu Ctrl+Super+Numlock6 tuşlarına atadım gnome arayüzünden. Bastıktan sonra 1 saniyelik bir gecikme ile çalışıyor. Kalıcı bir çözüm oldu mu bilmiyorum ama denemeye değdi :)
Ama hala daha stabil çözümlerinizi bekliyorum :)
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

alikemalocalan

İstediğin tusun submit tarzı bir requesti olması gerek. Kesinlikle 1 den fazla request ile yapılmaz o .içlerinde 1 tane request o komutu  çalıstırır. Yarddımcı olması acısından sitenin veya uygulamanın kaynak kodundan ilgili elementın (video tusuna gelip ögeyi incele diyecek ulaşabilirsin)form tag'ındaki action attrubute'deki link ve input ve butondaki name atrrubutleri sana istedigin parametreleri bulmanda yardımcı olacaktır.Diger requestler sitede jquery veya angular varsa ise onun requestleridir.