Ubuntu'ya Truecrypt kurulumu

Başlatan saiha, 28 Şubat 2017 - 10:49:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saiha

Truecrypt indirdim kurmak için fakat invalid  url:'/home/computer/.cache/.fr-htp9dy/Truecrypt -7.2-setup-console-x64' given,exiting hatasını veriyor ne yapmam lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yalnız

sudo add-apt-repository ppa:stefansundin/truecrypt
sudo apt-get update
sudo apt-get install truecrypt

saiha

Kusura bakma yalnız ben yeni olduğum için tam anlamadım bu yazdığın kodları Nasıl kullanmam gerekiyor

OnLive

Alıntı yapılan: saiha - 28 Şubat 2017 - 11:56:43
Kusura bakma yalnız ben yeni olduğum için tam anlamadım bu yazdığın kodları Nasıl kullanmam gerekiyor

CTRL + ALT + T ile Terminal'i açıp oraya yazacaksınız..
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

bugra9

İlave olarak bu yazılımın geliştirilmesi 2014 yılında durduruldu. Diğer alternatiflerine yönelmenizi tavsiye ederim.

saiha

Alternatif iyi bir program söylermisiniz bugra9

OnLive

Alıntı yapılan: saiha - 28 Şubat 2017 - 14:48:46
Alternatif iyi bir program söylermisiniz bugra9

AES Crypt var. Link:

https://www.aescrypt.com/linux_aes_crypt.html
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

saiha

Teşekkürler

bugra9

Çekirdekle beraber yüklü gelen dm-crypt ve eCryptfs var.

saiha

Terminalde yukarıdaki kodları yazıyorum şifre soruyor ama şifreyi yazamıyorum ne yapmalıyım

remziyapar

Kurulurken mi şifre soruyor ? kurmak için mi şifre soruyor. sudo yazmışsan başına root şifresini girmen lazım. Girerkende gözükmez zaten ama sen yaz entera bas kabul eder.

saiha

Evet şifre girdi ama busefer kod yazdıktan sonra e: Truecrypt paketi bulunamadı diyor

sinan54

Disk veya Usb şifreleme yapacaksanız,Gnome disks programı var.Ubuntuda kurulu geliyor sanırım.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=GNOME_Disks
Eger dosya ve klasör şifrelemesi yapacaksanız,Gnome Enfcs programını öneririm.Disk üzerinde sanal bir alan oluşturuyor, kullanımıda gayet basit
Truecrypt için bir zamanlar olumsuz eleştiriler olmuştu...Öyle hatırlıyorum.

bugra9

[mention=619205]@saiha[/mention], yazdığın komutların ve çıktılarının hepsini aktarırsan sorunun ne olduğu daha iyi anlaşılır.

saiha

Windows'ta Truecrypt Linux tabanlısını indirdim tar.gz diye rar dosyası onu Ubuntu'ya kurmak istiyorum Ubuntu'da açtım çift tıkladım ama kurulmadı

saiha

resim bu dosyayı terminale sürükleyip bırakıyorum sonra bu mesaj geliyor vallaha sizide yoruyorum ama Ubuntu'dan vazgeçmek istemiyorum Ubuntu'ya devam etmem bu sorunun çözülmesine bağlı

ata1