[Çözüldü] Oturum Açıldıktan hemen sonra masaüstüne geçerken Donuyor.

Başlatan Daizem, 06 Şubat 2017 - 19:38:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Daizem

Öncelikle merhaba ubuntu 16.10 sürümünü kulanıyorum.Sorunuma gelicek olursak; bilgisayarımı yeniden başlattıktan sonra oturum açma işlemimi başarıyla gerçekleştirdim.Normalde sistemim masaüstü mü açması gerekirken, masaüstüme geçiş sırısında arka planda duvar kağıdım kalıcak şekilde donuyor fakat bu sırada *fare um çalışıyor.İnternette her ne kadar aradıysamda çözümünü bulamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ata1

Öncelikle şunu deneyelim başarılı olursa ona göre yol izleriz.

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

acpi=off : ACPI yönetimini devre dışı bırak
noapic  : APIC desteğini devre dışı bırak
nolapic  : Yerel APIC desteğini devre dışı bırak
edd=on  : EDD desteğini etkin kıl
nodmraid : Yazılımsal RAID özelliğini devre dışı bırak
nomodeset : Ekran kartı sürücülerini kullanma (ekan kartından kaynaklanan problemleri kurulum sırasında atlatmak için kullanılır)

ilk şunu deneyerek başlayın nomodeset

Daizem

Attığın linki inceledim dostum.Bilgisayarımı usb ile başlattım ama bende attığınız linkteki gibi morumsu bir ubuntu platformunda açılmadı.Siyah bir arka planda açıldı.Ayrıca F6 ya basmama rağmen bende *bağlantıda gösterildiği gibi seçenekler çıkmadı.

Ayrıca oturumu açma ekranımdan bilgisayarımı yeniden başlatmak istediğimde böyle bir hatayla karşılaşıyorum ve bilgisayarım kapanmıyor(Power tuşunu kullanmadan).

Belki sorunu bulmamızda yardımı dokunur.

yalnız

Çalışan cd veya usb ile bilgisayarı açıp şu çıktıyı aktarabilirsin:

sudo fdisk -l

Daizem

Alıntı yapılan: yalnız - 07 Şubat 2017 - 07:47:31
Çalışan cd veya usb ile bilgisayarı açıp şı çıktıyı aktarabilirsin:

sudo fdisk -l

Buyur dostum

ata1

İşlemi normal açıp grub üzerinde yapacaksın lıve olarak değil. Grub kurulu olmadığından live de öyle bir hata alman normaldir.

Daizem

Alıntı yapılan: ata1 - 07 Şubat 2017 - 18:20:52
İşlemi normal açıp grub üzerinde yapacaksın lıve olarak değil. Grub kurulu olmadığından live de öyle bir hata alman normaldir.
Rica etsem adımlar halinda anlatabilirmisin Linuxta yeniyimde.

ata1

Grub ekranı geldiğinde hangi çekirdekte işlem yapacaksan üzerine gel ve yukarıda bağlantıda anlatılan şekilde işlem yapacaksın detaylı olarak anlatılmış bağlantıda.

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

Daizem

Verdiğin linki inceledim.Fakat sorun şu ki benim menüm attığın linkteki gibi morumsu arka plan yok yani arka taraf siyah.Yukarıda ekran görüntüsü paylaşmıştım.Birde benim menümde F1,F2,...,F6 gibi komutlar yok ve basınca herhangi bir şey olmuyor.Grub menüsünden command line a geçtim söylediklerinizi oraya yazdım bu seferde program "sudo'' kelimesini tanımıyor diye bir hata karşıma çıkıyor.

ata1

Daizem

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Sorunum çözüldü.Sorun ekran kartımdan kaynaklanıyormuş.Ubuntu sürümümü 16.10 dan 14.04 LTS ye geçirdim.Başka sorun yaşan olursa diye ekran kartım: NVIDIA GEFORCE GTX 950M

ata1

nomodeset : Ekran kartı sürücülerini kullanma (ekan kartından kaynaklanan problemleri kurulum sırasında atlatmak için kullanılır)

ilk önerim bu idi zaten sonrasında açınca sistemi ardından sistem üzerinden kartının kurulumunu yapmanı sağlamktı düşüncem. Sen sorunu farklı yoldan çözdün sanırım