VirtualBox İçin Yeterli Mi?

Başlatan Qrathan, 06 Şubat 2017 - 18:09:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qrathan

Merhabalar, bu aralar Windows'ta işim çıkıyor birazcık. Dual Boot var ama bilgisayarı aç-kapa yapmak can sıkıcı oluyor biraz. Ben de VirtualBox indirmeye ve oraya kurmaya karar verdim. Elimde Windows 10 imajı var halihazırda. Sorum şu; Laptopum 4 GB rame sahip İ3 işlemcili ve 2.50 Ghz hızında. VirtualBox'ta hele bir de Windows 10'da sorun çıkarır mı?  Yani kasma vs.  olur mu pek? Bilgisayar çok güçlü değil çünkü. Bu sistem yeterli olur mu sizce?  Teşekkürler.

lubuntu

[mention=617438]@Qrathan[/mention]Dene gör sonuçta vb ile kuracaksın.

ata1

Bende duo işlemci var ve VMware sanal makine kullanıyorum ufak kasmalar oluyor. ama takılma  olmadı henüz idare ediyor kısaca
Sende de idare edeceğini düşünmekteyim gerçi ben linux denemeleri yapıyorum windows denemedim henüz.

Qrathan

[mention=617440]@lubuntu[/mention] En iyi yol o tabi ama vakit kaybetmek de istemiyorum, denemiş arkadaşlar var ise diye sordum.
[mention=617441]@ata1[/mention] İyi,  yeterli oluyor galiba o zaman.  Son olarak hangi Windows?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2017 - 18:19:59

Çok saçma oldu.  Mesajın son cümlesi gözükmedi. Garip. Ben de ona göre cevap vermiştim. :D[mention=617441]@ata1[/mention]

ata1

windows hiç denemedim böyle bir kalıba sahip değilim. Ubuntu,manjaro ve yeni birkaç linux kurup deneme yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2017 - 18:25:32

Sanal makine olarak virtualboxdan daha ağırdır diye düşünmekteyim VMware bende o kurulu ki sende win 10 ile rahatça çalışacaktır diye düşünüyorum.
Hem işlemcin benden iyi hemde virtualbox kullanacağından tarayıcıda ufak takılmalar yaşıyorum ki çok ufak.  O nedenle sende rahat çalışacak diye umuyorum.

Qrathan

Alıntı yapılan: ata1 - 06 Şubat 2017 - 18:20:29
windows hiç denemedim böyle bir kalıba sahip değilim. Ubuntu,manjaro ve yeni birkaç linux kurup deneme yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2017 - 18:25:32

Sanal makine olarak virtualboxdan daha ağırdır diye düşünmekteyim VMware bende o kurulu ki sende win 10 ile rahatça çalışacaktır diye düşünüyorum.
Hem işlemcin benden iyi hemde virtualbox kullanacağından tarayıcıda ufak takılmalar yaşıyorum ki çok ufak.  O nedenle sende rahat çalışacak diye umuyorum.
Anladım, güzel. Deneyeyim o zaman. Peki en son hatırladığım kadarıyla Sanal makine için sistemi biraz ayırmak gerekiyordu.(ram, HDD vs.) Yanlış hatırlıyor da olabilirim tabi.  Ama ne kadarı yeterli olur?

ata1

Kur ve ardından makine içinde ayar yaparken hepsini olduğu gibi bırak ve onaylayıp ileri yap kendisi ayırdıkları yeterli olacaktır.