ubuntu w7 beraber yuklu ubuntu acılmıyor

Başlatan umiit77, 03 Şubat 2017 - 21:39:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umiit77

merhaba arkadaslar,
bbılgısayarımda ubuntu 16.04 ıle beraber wındows 7 yuklu. daha once bir cok defa ubuntudan gırıs yaptımhıcbır sıkıntı yoktu. grub ekranından sonra wındows 7yı acabılıyorum. bu aralar ubuntu yetkılı .kullanıcı gırısı yapamıyorum.
ubuntuya gectıgım zaman sadece mısafır kullanıcı seklınde gırıs yapabılıyorum.
ubuntuda yonetıcı kullanıcı  dedıgım zaman sıfremı gırıyorum sıstem guncellenmesı gerekıyor dıyor guncelleyemıyorum ve sıstem acılmıyor oylece kalıyor. guncellemelerı yuklenmesı gerekıyor dedıgınde daha sonra hatırlat secenegını tıkladıgımda yıne sistem acılmıyor.
mısafır kullanıcıda acılıp root kullancıda acılmamasının sebebı ne olabılır
sorunu anlayabılsem cozumunu arastıracagım ama bır turlu sorunu cozemedım. grubu tekrar kurdum yıne sonuc degısmedı. recovery mode deyınce de bır sonuc alamadım. recovery mode ıle acsam guncellemelerı yukleyebılır mıyım?
benım tahmınım guncelleme yapmak ıstedıgınde aga baglanamıyor. sıstem acılmadan ag sıfresını gırmenın bır yolu var mı?

en cok garıbıme gıden nokta mısafır kullanıcı ıle gırıs yaptıgım ubuntuda root ıle neden gırıs yapamıyorum.

yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım. cevaplarınız beklıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Şubat 2017 - 22:47:49

karsıma cıkan sayfa bu. hangı secenegı tıklarsam tıklayayayım sısteme gırıs yapamıyorum.
mısafır kullanıcı ıle sısteme gırıyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

bugra9

Merhaba,

Kendi kullanıcınızla niye giriş yapmıyorsunuz? Kullanıcı adı veya şifrenizi mi unuttunuz?

umiit77

Alıntı yapılan: bugra9 - 04 Şubat 2017 - 01:26:15
Merhaba,

Kendi kullanıcınızla niye giriş yapmıyorsunuz? Kullanıcı adı veya şifrenizi mi unuttunuz?
Hayır şifremi de biliyorum kullanıcı adımı da. Şifremi yazdıktan sonra resimdeki gibi bir ekran geliyor hangi seçeneği seçersem seceyim bir türlü giremiyorum.
Misafir kullanıcı için böyle bir sorun olmuyor

yalnız

Ubuntu giriş ekranında (kullanıcı adı, şifresi yazıdığın ekran) Ctrl+Alt+F1 tuşlarıyla konsola gir ve ardından şu komutları yürüt:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo reboot

umiit77

Alıntı yapılan: yalnız - 04 Şubat 2017 - 09:18:47
Ubuntu giriş ekranında (kullanıcı adı, şifresi yazıdığın ekran) Ctrl+Alt+F1 tuşlarıyla konsola gir ve ardından şu komutları yürüt:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo reboot

Bu işlemi yaptım sistem güncellendi ancak yine aynı hatayla karşılaştım.

yalnız

Hata tam olarak ilk iletine eklediğin resim mi? Yani kullanıcı adı ve şifreni yazdıktan sonra yazılım güncelleştirme mi istiyor?

umiit77

Alıntı yapılan: yalnız - 04 Şubat 2017 - 13:32:44
Hata tam olarak ilk iletine eklediğin resim mi? Yani kullanıcı adı ve şifreni yazdıktan sonra yazılım güncelleştirme mi istiyor?
evet o sayfada tikanip kaliyorum.
baktim caresi yok boot repairi kullanarak ubuntuyu kaldirdim[ OS-Uninstaller yardimiyla] simdi ise ubuntuyu kurmuyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

bugra9

Ubuntuyu sildiğine göre çözüldü etiketi olmadan bu konuyu kilitleyelim (bir konu altında tek bir sorunu konuşuyoruz). Diğer sorun için Ubuntu kurulumunda aldığın hata iletisiyle beraber yeni bir konu açarsan o konu altında konuşuruz. Bu konuya bir şey yazmak istersen kilit kaldırma isteğinde bulunabilirsin.