[Çözüldü] WİFİ SIKLIKLA KOPUYOR (Centrino Wireless-N 130)

Başlatan Fika, 02 Şubat 2017 - 17:14:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fika

Evet bu sefer hata vermedi. Dediğin bütün komutları denedim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 11:39:56

16.04 e geçmem için basit bir komut var mı yoksa internetten indirip kurmam mı gerek?

eronis

Alıntı yapılan: Fika - 04 Şubat 2017 - 11:38:28
Evet bu sefer hata vermedi. Dediğin bütün komutları denedim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 11:39:56

16.04 e geçmem için basit bir komut var mı yoksa internetten indirip kurmam mı gerek?
Herşeyi güncelledikten sonra
sudo update-manager -d
yazarak yapabilirsin. Ama herşeyin güncel olduğundan emin ol. Yine de 16.04 diski indirip yapman en sağlıklısı olacağı gibi bu komut ile de kurabilirsin.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Fika

Herşeyi nasıl güncelleştirebilirim. Yani bundan nasıl emin olabilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 12:37:18

Şuanda yükseltiyorum, yükseltme işleminin ardından yapmam gereken bir şey var mı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 12:54:28

[mention=617199]@eronis[/mention] Yükseltme yaparken internet kopmuş yarım kaldı. Wifi sorunum nasıl çözümlenecek bilemiyorum

eronis

16.04 iso'sunu indirmen daha mantıklı görünüyor. Torrent'ten indirirsen bağlantı kopsa da gelince devam eder, sorun olmaz.

http://releases.ubuntu.com/16.04/ubuntu-16.04.1-desktop-amd64.iso.torrent

Ayrıca sana Xubuntu'yu da düşünmeni öneririm. Daha hızlı ve hafif.

http://torrent.ubuntu.com/xubuntu/releases/xenial/release/desktop/xubuntu-16.04.1-desktop-amd64.iso.torrent
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Fika

Okuldan dolayı Ubuntu kullanmam gerekiyor, iyi kötü yükleme işlemi kaldığı yerden devam etti. Yardımların için teşekkür ederim

eronis

Alıntı yapılan: Fika - 04 Şubat 2017 - 14:03:26
Okuldan dolayı Ubuntu kullanmam gerekiyor, iyi kötü yükleme işlemi kaldığı yerden devam etti. Yardımların için teşekkür ederim
Xubuntu zaten Ubuntu'dur. Sadece Unity'den daha hızlı olan Xfce masaüstünü kullanır. Ubuntu'yu silmeden dahi Xfce yükleyebilirsin ve dilersen Unity'i silebilirsin. Unity Canonical tarafından geliştirilen bir masaüstüdür ve Ubuntu'nun varsayılan arayüzüdür. Xfce ise eski bilgisayarlar ile yeni bilgisayarlar birlikte düşünülerek iyi performans için tasarlanmış bir masaüstüdür.

Misal ben Fedora 25 Xfce kullanıyorum ve Xfce masaüstüm alttaki linkteki gibi gözüküyor. Xfce'yi tavsiye ederim ama kullanmak kişisel zevklere kalmış bir şey tabi.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=54934.msg617068#msg617068

Fika

[mention=617207]@eronis[/mention] Yükesltme sırasında elektrik koptu. Login diyor ne yazmam gerek

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 16:04:40

Login kısmını atlattım, şu anda kara bir ekran var terminaldeyim gibi şuan. Ne yapmam gerek yeni bir post mu açayım

eronis

sudo apt install -f yazınca ne oluyor ?

Ayrı bir konu açsan iyi olur.

Fika

[mention=617225]@eronis[/mention] sudo: apt-install: command not found diyor
Ayrı bir post açtım henüz cevap veren olmadı. Bilgisayar bu halde kaldı