Bunu nasıl yapabilirim

Başlatan raskolnikov, 18 Aralık 2008 - 23:59:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raskolnikov

arkadaşlar belki sizin için kolay olabilir ama ben aradyıp bulamadığım birşey. Görüntünün altındaki işlemci vs. gibi şeyleri gösteren çubuğu nasıl yapabilirim  ???

Not: büyük resim için linkten bakabilirsiniz
http://thrynk.deviantart.com/art/Lakrits-Emerald-70345044?offset=10#comments
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

Xenophobia

Onun adı conky. Forumda arama yaparsan mevcut bazı conkyler görebilirsin.

İnternette çeşitli conky dosyaları da mevcut, aradığını bulursun.

Bu adreste bir çok conky dosyası sergilenmiş.

Ayrıca Gnome-look ve Kde-look sitelerinde de aradığın conky benzeri hazır dosyalar bulabilirsin.

OKAN

Arch üzerinde OpenBox kullanmışlar. Ki o alttaki bir panelde olabilir. OpenBox kullananlar cevaplasın.

raskolnikov

teşekkürler ben de screenlets ile yapmaya çalışıyordum  :D
-Sri Chinmoy Ghose-

Sypro

Conky ile yapabilirsiniz, gayet basit bir conky dosyası oluşturursunuz, yönelimini alt merkez olarak belirlersiniz, sırası ile işlemci kullanım yüzdesi, ram kullanım yüzdesi; aktiflik süresi; indirme hızı ve toplam indirme, yükleme hızı ve toplam yükleme; hdd kullanımı; güncelleme denetimi; eposta kontrolü; hava durumu kontrolu ve müzik oynatıcı programı bilgilerini gösterirsiniz, conky'yi incelediğinizde bunların gayet basit kodlardan oluştuğunu göreceksiniz. Tek sorun weather, email ve güncellemeler için ayrıca script kullanmanız gerek, onları da google'da aratarak bulmanız mümkün.

Fikir almak için:
Conky Nedir? Nasıl Kullanılır
~/.conkyrc dosyanız

edit:
Alttaki yorumlarda conky dosyası mevcutmuş.
http://www.gnome-look.org/content/show.php/Conky+scripts?content=52896 adresinden bakabilirsiniz.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

OKAN

Sypro' nun iletisinden sonra bende, conky olduğunu kanaat getirdim. :D;D

raskolnikov

-Sri Chinmoy Ghose-

Xenophobia

Bunu da, conky konularının birinin altına taşırsak iyi olur kanısındayım.

OKAN

@peligom, teşekkürler. Devianart' ta arama yapmayı gözüm kesmemişti. :D Bu iyi oldu. ;D