Ubuntu Yükleme Ekranında Bilgisayarın Kapanması Sorunu

Başlatan egrn, 21 Ocak 2017 - 23:57:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egrn

Merhaba,

Laptop'uma Ubuntu'yu kurmaya çalışıyorum fakat her defasından daha loading ekranındayken(yani Ubuntu yazıyor ve altındaki o noktalar arasında geçiş olurken) bilgisayarım otomatik olarak kapanıyor.

Güç kaynağından yana bir sıkıntım yok, denedim.
Ubuntu'nun farkı sürümlerini denedim. (14.04 ve 16.04)
Hem USB hem de CD ile denedim, olmadı.

Şu anki işletim sistemim Windows10, laptop Casper 2010 yılında alındı(w7 ile gelmişti).

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Mskc

Bende de aynı sorun var . Ekran da ubuntu yazıyor .Sonra 'unable to find a medium containig a live system '. hatası veriyor. Pcyi kapatmak zorunda kalıyorum. Lütfen bı çözüm soyleyin

turkerataturk

Alıntı yapılan: Mskc - 22 Ocak 2017 - 01:09:00
Bende de aynı sorun var . Ekran da ubuntu yazıyor .Sonra 'unable to find a medium containig a live system '. hatası veriyor. Pcyi kapatmak zorunda kalıyorum. Lütfen bı çözüm soyleyin

usb 2.0 da deneyelim.

Mskc

@Mustangank çok sağolun cevap verdiğiniz için ama  PC de zaten sadece USB 2.0 var

turkerataturk

Alıntı yapılan: Mskc - 22 Ocak 2017 - 01:22:40
@Mustangank çok sağolun cevap verdiğiniz için ama  PC de zaten sadece USB 2.0 var

Biosdan AHCI alarlarını iDE yaparak deneyin

Mskc

@mustangank ahci ide yapsam windowsa bişey olmaz dimi?

turkerataturk

Mskc

@mustangank Ahci değiştirince compatible var . İde yok aynı şey mı ? Birde başka ayar gerekli mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2017 - 03:27:06

@mustangank dediğini yapınca 'failed to idle channel' hatası aldım

egrn

Alıntı yapılan: mustangank - 22 Ocak 2017 - 00:17:40
bios dan secure boot u aktif hale getirin deneyin

BIOS'ta Secure Boot seçeneği yok.
Onunla benzer işi gören Fast Boot opsiyonu var fakat o da disable zaten.
Yine onun altında PXE Boot var o da disable.

Ben arkadaşın dediği gibi herhangi bir hata mesajı da almıyorum. Her şey güzelce giderken birden kapanıyor.

egrn

Biraz araştırmalar sonucu şöyle bir şey buldum:
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2242916

Alıntı Yap"I finally got it to install after setting acpi=off, noapic, and nolapic (not sure if both noapic and nolapic were necessary, but acpi=off alone didn't seem to do the trick - I tried all three next, and it went through)"

Bu yorumdaki gibi ben de apci, noapic, nolapic off yaptım. Bu sefer bilgisayar kendi kendine kapanmadı fakat yüklenme ekranında(resim) takıldı. Yaklaşık 10 saat bekledim fakat yine de olmadı.
resim : http://i.hizliresim.com/m4Bkn1.jpg

Şimdi sizce problem nedir?

turkerataturk