[Çözüldü] güncellemeler

Başlatan barsoy, 14 Nisan 2008 - 13:21:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barsoy

Merhaba,

Daha önce windows dışında hiç OS kullanmadığımdan ubuntuda ayarları birçok defa bozdum ve yeniden formatlayıp kurdum. Her kurulumda da yaklaşık 250 MB'lık güncellemeleri yükledim. Bu, hem bekleme süresi açısından, hem de kota aşımı nedeniyle can sıkıcı bir işlem haline geldi. Bu güncellemeleri bir cd.ye yazdıramaz mıyız?
ASUS A8N-E **AMD ATHLON 64 X2 ** SAPHIRE RADEON X1600PRO**

Sypro

ben ubuntu'nun update-notifier ile çıkardığı güncellemeleri yapmıyorum:) gerçi buna rağmen aylık 75+ GB download görünüyo ama pek sorun değil eheh :)

o güncellemeleri yapmak zorunda değilsiniz. özellikle de programları sitesinden kaynak dosyalarını çekerek kurarsanız hiç yapmayın derim, zaten itediğiniz zaman güncelleyebileceğiniz için pek gerekli olmaz.


"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

potasyumsiyanur

ben bunun için yedekleme yazılımlarından acronis true image yazılımını kullanmaktayım bu yazılımın sunduğu en büyük avantajlardan birisi seagate ve maxtor hdd kullananlar için ücretsiz olmasıdır.
deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

matafleur

Açıkçası güncelleme yapmak bence tartışılması gereken bir sorun.Debian Stable sürümlerinde pek bir sorunla karşılaşmadım bu güne kadar.Ne  zaman testing deposundan güncellemeler yapmaya başladım sistem de de patlaklar çıkmaya başladı.

Aynı şekilde Ubuntuda da.Şu ana kadarki gözlemim en son sürümü en iyi sürümü olmuyor bir çok zaman.

heartsmagic

Bu iyi derken ne beklediğimize bağlı. Eğer kararlı, neredeyse sıfır hata içeren (pratikte mümkün değil) sistem istiyorsak güncellemeleri ya yapmayacağız ya da itinayla yapacağız. Bunun avantajı sağlam oturmuş bir sistemi uzun süre mutlu mesut kullanmaktır.

Ancak dezavantajı ise sevdiğiniz, kullandığınız, baş ucunuzdan ayırmadığınız programların üst sürümlerinin çıkması, buna bağlı olarak yeni özellikler kazanmasından sonra bu programları kullanamamnızdır. Ya bu programları ve beraberindeki kütüphane ve/veya diğer program bağımlılıklarını da güncelleyeceksiniz ya da yeni sürümden mahrum kalacaksınız. "Sadece kullandıklarımı güncellerim" diyebilirsiniz ancak o zaman ben de sorarım kullanmadığınız programın sistemde yeri ne :-) Evet doğrudur Ubuntu çok şişkin bir dağıtım, kullanmadığımız bir çok şey sistemde mevcut. Kurulumdan hemen sonra Synaptic ile gezinip, işimize yaramayan, kullanmayacağımızı düşündüğümüz programları kaldırabiliriz. Fena da olmaz fakat bunu yaparken dikkatli olmak lazım zira Ubuntu programlarıyla bütünlüğü son derece iyi sağlamış bir dağıtımdır. Ufak bir hatadan dolayı mesela CD'leriniz kendiliğinden bağlanmaz hale gelebilir. Sonra bunu çözene kadar canınız çıkar. Ubuntu'yu sunucu ISO'dan kurup benim gibi uğraşanlar iyi bilir. Sadece bu nedenlerden dolayı Ubuntu Ubuntu olarak kurulmalı ve kullanılmalıdır yargısına varmıştım. Neyse konu dallandı budaklandı. Karar kullanıcıya kalıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

potasyumsiyanur

peki şöyle bir seçenek var mı,
shipit den cd siparişimizi verirken ayrıntılı olarak yazarak,ubuntunun kırpılmış sürümünü,(sanırım adı ubuntu lite olması lazımdı yanlışsam düzeltin) sipariş etme seçeneği gibi bişey varmıdır.bunu açıklama kısmında yazarak isteğimize göre cd yollama gibi bir seçenek sunarlarmı acaba?mesela ben oyun oynamayı sevmem yada kullanmadığım bir çok uygulama var:S
deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

heartsmagic

Ubuntu Lite mı? Benim bildiğim bir Ubuntu Server ISO var. Onu da göndertme bence adamlara, kargo parasına ayıp :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.