[Çözüldü] İnternet Üzerinden Localhost'a Bağlanmak

Başlatan uçbirim2002, 29 Aralık 2016 - 10:55:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uçbirim2002

Sunucu ve PHP örenmek için, sanal makinaya Ubuntu 16.04, ve içinede xampp (lampp) kurdum. Sanal makinanın IP adresini ifconfig ile alıp, kendir makinemde Firefox adres çubuğuna yazıyorum ama, "*** suncusuna bağlanılıyor...." kısmında kalıyor. Araştırma yaptım ama hep sonuçsuz kaldım.

İnternete bağlı herhangi bir makineden (öncekik kendi makinem), sanal makinenin localhost'una nasıl ulaşabilirim?
Hello!

plazma


uçbirim2002

İkinci linkteki gibi "Sadece-Anamakine Bağdaştırcısı" ayarlarını yaptım ama sadece kendi makinemden sanal makineye bağlanabiliyorum. Diğer cihazlardan bağlanamıyorum.

Ve modem kullanmıyorum. Wi-Fi üzerinden internete giriyorum.
Hello!

plazma

Modem kullanmıyorum derken kablosuz olarak arada bir modem router vs yok mu? Diğer makinalardan kasıt nedir, yerel ağdaki mi yoksa uzak ağ mı?

uçbirim2002

Modem router vs. yok. Telefonumu modem olarak kullanıyorum. Diğer makinalardan kastım, uzak ağdakiler.
Hello!

plazma

Mobil şebeke için araştırma yapmalısınız ozaman ama çok sağlıklı olmaz yapılabilirliği olsa bile

uçbirim2002

Bir yerlerde sabit IP olmasa bile değişken IP ile de sunucu kurulabildiğini okumuştum (emin değilim). Sanırım Windows içindi.

Zaten ilk mesajımda dediğim gibi:
Alıntı yapılan: uçbirim2002 - 29 Aralık 2016 - 10:55:29
Sunucu ve PHP örenmek için......

Amacım sadece arkadaşımın bilgisayarından benim sunucuma bağlanmasını sağlamak.
Hello!

plazma

Cep telefonundan bağlantıyı paylaştığınız için yereldeki sabit sanal makine ip adresini yönlendirme nasıl yapabilirsiniz bunu araştırın olur mu olmaz mı bilmiyorum, gsm üstünden dış ağa açılma sunucu konusuyla alakalı değil malesef modem, router vb bir aygıt arkasında olasınız yönlendirme yapmanız gsm e göre daha kolay ve zahmetsiz.

uçbirim2002

Android telefona Port Forwarder Ultimate uygulamasını kurdum (port yönlendirme uygulaması). Uygulamadan gerekli ayarları yaptım. Telefonun IP adresinin 80 portuna bağlandığım zaman sanal makinanın localhostun bağlanması için. Ama arkadaşım bilgisayarından bağlandığı zaman "Sayfa Yüklenemiyor" diyor. Kendi bilgisayarımdan telefonun IP sine bağlandığım zaman aynı hatayı alıyorum. Telefonun IP si uzak IP (sanırım). Bu arada sanal makina için ağ ayarlarını "Köprü Bağdaştırıcısı" yaptım ve bilgisayarımın Wi-Fi bağlantısına bağladım.

Durumumu şu şekilde tanımlasam yanlış olmaz sanırım?

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Hello!

siberoloji

Şimdiye kadar yazdığınız mesajlardan anladığım kadarıyla yapmak isteğinizi özetleyeceğim. Sonrada topolojinin nasıl olması gerektiğini açıklamaya çalışacağım. Bunun sonucunda sizden bir takım bilgileri de teyit amaçlı istemem gerekecek. Anlattıklarımın bir kısmı size yabancı gelebilir. Onları da belirtirseniz detaylandırırım.

1. Sizin Bilgisayarınız, Sizin bilgisayar içindeki sanal bilgisayarınız ve arkadaşınızın bilgisayarı - bu üçünün de Telefonun - Tethering özelliği ile açılan Wifi ağa bağlı olması gerekiyor ki Telefonunuzun üç cihaza da bir IP adresi tahsis etmesi gerek.
2. Sanal Ubuntu İşletim sisteminizin Bridge mode ile yapılandırılmış olması gerekiyor ki ana makina üzerinden cep telefonuna bağlansın ve kendine bir IP adresi alarak ağa dahil olsun.
3. Arkadaşınızın bilgisayarının da telefonun wifi ağına bağlı olması gerek.
Biraz tekrar tekrar yazmış gibi oldum ancak bu mimariyi zaten böyle kurduysanız,
1. ANA bilgisayar IP si nedir?
2. Sanal Bilgisayar IP si nedir?
3. Arkadaşınızın bilgisayarının IP si nedir?
4. Telefonuzu modem olarak kullandığınıza göre Telefonun bir IP adresi olmalı (burası önemli- Mobil şebeke tarafından verilen değil. Telefon wifi ağına bağlanan cihazların DHCP hizmetini alabilmesi için-- Muhtemelen 192.168.43.1 olabilir.) ancak biliyorsanız siz yine de yazabilir misiniz?

uçbirim2002

#10
Öncelikle ayrıntılı mesajınız için teşekkür ederim.

Anlattığınız şekilde bir test yaptım. Yani kendi bilgisayarım, eski bilgisayarım, sanal bilgisayardaki sunucum, hepsi telefonun Wi-Fi noktasına bağlı.
Vaziyet bu şekilde oluncu eski bilgisayarımdan, suncumun yerel IP adresine bağlandığım zaman sayfam açılıyor.
Kendi bilgisayarımdan sunucumun yerel IP adresini yazınca da sayfam açılıyor.

Şimdi, benim durumumda ise arkadaşım modem ile bağlanıyor. Yani onun bana ağ üzerinden bağlanması gerek.

Not: 4. kısımda "Telefon wifi ağına bağlanan cihazların DHCP hizmetini alabilmesi için" kısmını anlamadım. Ama "Show My IP Adress" adlı uygulama ile baktığım yerel IP adresi dediğiniz gibi "192.168.43.1".


Edit: Önceki mesaj da dediğim gibi "Port Forwarder Ultimate" uygulamasını kullandım. Ama sanırım ayarları doğru yapamadım. Düşüncem, modemlerde ki gibi bir port yönlendirme işlemini yapacak bir uygulamaya ihtiyacım var.
Hello!

siberoloji

#11
1.Arkadaşınızın kendi ağından, önce sizin Telefonunuza Şebekeniz tarafından verilen IP adresine gelmesi lazım. (Problem 1)
2. Sizin Ip adresine geldiğinde, gelen Http/HTTPS (TCP) isteklerini 192.168.43.12 (Sanal Makine IP olarak düşünün) adresine yönlendirmeniz lazım. (Problem 2)
3. Bu yönlendirme sonucunda gelen isteği sanal makinenizdeki Sunucunun cevaplaması lazım. (Problem 3)
DA,
Problem 1:
Sizin telefonunuza şebeke tarafından (cep telefonları için söylüyorum - ev modemleri biraz farklı) bir IP adresi veriliyor. Fakat bildiğim kadarıyla bu IP adresi aynı paylaşımlı sunucular gibi bir çok aboneye veriliyor ve MAC Numarasına göre adresleme yapılıyor. (Tam emin olmamakla birlikte) Bu durumda Cep telefonunuzun ayarlarında gördüğünüz, şebekenin size tahsis ettiği WAN IP yani gerçek internete bağlanma IP nize arkadaşınızın gelmesi mümkün değil. Telekomda sabit IP hizeti bu sebeple var. Cep telefon şebekelerinde yok.
Problem 2:
Telefonunuzda yüklü olan Android veya IOS işletim sistemi, root yetkili olmadığında bu IP yönlendirme işini yapacak programın rootlanmış olarak kurulması gerekir. Aynı telefona bağlı cihazlarda yönlendirme işe yarasa da WAN ağından gelen istekleri yönlendirmek sanırım mümkün olmaz.
Problem 3:
Siz bir bakıma arkadaşınıza yani dış dünyaya cep telefonu interneti üzerinden sunucu hizmeti vermek istiyorsunuz. Buna ne Upload hızı yeter, ne kota yeter. Bu hız probleminden dolayı, bütün engelleri aşıp sunucuya isteğini ulaştıran arkadaşınız ne olursa olsun "Request Timeout" hatası alacaktır.
Benim ev modemim bile bunu söylüyorsa Cep telefonundan sağlanan Host hizmetini siz tahmin edin.
SONUÇ: 7G li telefonlar çıkınca belki istediğiniz yapılabilir ama şahsi fikrim yapmak istediğinizi (arkadaşınıza yönelik) gerçekleştirmek BANA GÖRE mümkün değil.
Farklı seviyede bilgisi olan arkadaşların bu yazdıklarıma yapacakları katkı ve düzeltmeleri de seve seve kabul ederim.

uçbirim2002

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

O zaman öğrenme amaçlı bile olsa telefon üzerinden sunucu kurmak mümkün değil.

O zaman şöyle bir soru sorayım:

Yerel ağda 1 bilgisayar (benim bilgisayarım), ve 1 tablet var. Telefondan "Mobil Veri" yi açmadığım zaman, bilgisayarımdan yinede sanal makinede ki sunucuya erişebiliyorum. Ama aynı şekilde telefondan veya tabletten sunucuya erişemiyorum. Ne zaman "Mobil Veri" yi açarsam, o zaman tablet ve  telefondan sunucuya
erişebiliyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yani "Mobil Veri" kapalı olsa bile tablet ve telefondan sunucuma nasıl erişebilirim?
Hello!

siberoloji

Bu sorduğunuzu bilemeyeceğim.
Şunu söyleyebilirim; Cep telefonu Tethering Modunda ise DHCP Server hizmeti verir ve kendisine bağlanan tüm cihazlara bir IP tahsis eder. Kısacası hepsi aynı ağa bağlanmış olurlar. Bunun Mobil DATA ile bağlantısını bilmiyorum.

uçbirim2002

O zaman şunu sorayım:

Sanal makinenin ağ ayarları ile ilgili olabilir mi sorun? Ve yerel ağ içinde  statik IP tanımlamaya çalışıyorum ama /etc/network/interface dosyasını düzenledikten sonra bilgisayarımdan da bağlanamıyorum.
Hello!

siberoloji

Statik IP rezervasyonunu DHCP sunucudan yaparsınız. O da cep telefonunuz ve cep telefonunuzun sunucu ayarlarına modemlerde olduğu gibi giremezsiniz. O zaman statik IP tanımlamanız da pek mümkün değil. Cep telefonunun bu özelliği var mı, pek sanmıyorum.

uçbirim2002

Statik IP derken yerel ağda (LAN) içerisinde tanımlamak dan bahsettim.

Bu arada tabletten bağlanabiliyorum ama çok yavaş bağlanıyor. Ama telefon hiç bağlanmıyor.

Ve bir şey daha sormak istiyorum. Statik IP ile Sabit IP aynı anlamdamı kullanılıyor? Ben bunları hep aynı anlamda kullanıyorum.
Hello!

siberoloji

Evet. Ben statik derken sabit IP kastediyorum.
Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi karşısında statik yazanlar, sabit IP adresli cihazlar. Bu cihazlar, MAC adreslerine göre tabloda tutulur ve bunlara rezerve edilmiş Ip adresleri başka bağlanan cihazlara verilmez.
Resimde görülen 192.168.2.2 Ip adresli cihaz benim sunucum. Aynı ağdaki bütün bilgisayarlar http://192.168.2.2 adresini yazdıklarında sunucuya bağlanabiliyorlar.
Adresi sabit yaptım çünkü sürekli değişmesin ve her seferinde benim sunucunun Ip adresi şimdi ne diye bakmak durumunda kalmayayım istedim.
İnternette bu iş DNS sunucularla çözülüyor.

uçbirim2002

Bu konu çözüldüğüne göre, diğer sorun için (telefon  ve tablette yerel sunucuya bağlanamama) başka konu açayım.

Konuyu kilitleyebilirsiniz.
Hello!