Ubuntu Sistemime uygun mu?

Başlatan umtbra, 28 Aralık 2016 - 19:34:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umtbra

Merhaba, hp pavilion x2 dehactable bilgisayarima ubuntu yuklemeyi dusunuyorum. Atom islemcili 2 gb ram, 32 gb ssd var.  Hafiza dusuk oldugu icin win 10 un yanina kuramiyorum. Gömülü Win 10 u silip ubuntu yukleyecegim ve geri donusu olmayacak. Daha once deneyen oldumu boyle bir bilgisayara?

2 si 1 arada dokunmatik oldugu icin tablet olarakta kullaniyorum.  Sorunsuz kullanabilirmiyim?

plazma

Modeli araştırmak lazım dokunmatik özelliğide var mı bu bilgisayarın, başka marka modeli bir kullanıcı forumda kurmuştu ama çalışmayan özellikleri vardı onda da dokunmatik gibi mesela

Ürün kodu tam olarak nedir?

Cihaz bu mu : http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-x2-intel-atom-z3736f-133ghz-2gb-32gb-ssd-101-int-w10-notebook.html#ozellikler

ata1

Daha önce buna benzer farklı bir markada denendi ve başarısız oldu diye hatırlıyorum. Arch kurlum denedi onda da sürücü sorun olmuştu.

umtbra

Usb ile denedigimde dokunmatigi calisti ama win gibi degildi. Tarayicida sayfayi kaydiramiyorum ama dokunma ozelligi calisiyor. Bunun disinda normal calisti fakat ses denemesi yapmamistim.  Kurulum yapilirsa ne olur bilemiyorum.

ata1

O zaman lıve olarak bir süre kullanıp ne olup bittiğini iyice gözlemle ve sonrasında kuruluma gitmeni tavsiye edelim .

umtbra

Live agir calisti ve her seferinde dil klavye ayari yapmak canini sıkıyor insanin.  Usb kapanista ayarlari kaydetse sorun olmayacak aslinda.

Düzeltme: Şu anda usb üzerinden yazıyorum. Ses problemi var çıkış alamıyorum. Dokunmatik dediğim gibi çalışıyor fakat sayfa kaydırma ve iki parmakla ekran büyütme yapamıyorum.

bugra9

Eğer sizinkiyle aynı ise aşağıdaki sayfada nelerin çalışıp çalışmadığı listeleniyor. Sesin, tablet kısayollarının, ekran için güç yönetiminin, uykuya almanın ve derin uykunun çalışmadığı yazıyor. Ne kadar günceldir bilemiyorum.
https://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/HP/Pavilion%20x2%2010%20(2015%20model)/Jessie

Alıntı Yapher seferinde dil klavye ayari yapmak canini sıkıyor insanin.  Usb kapanista ayarlari kaydetse sorun olmayacak aslinda.
Kapanışta ayarların kaydedilmesini sağlayabilirsin. Usb belleğe nasıl yazdığını belirtirsen ona göre nasıl kaydedilmesini sağlayacağını söyleyeyim.

umtbra

Rufus ile yazdırıyorum.  Ayar kaydetme olursa güzel, yüklediğim programlarda kalırsa süper olur :)

Evet benimki ile aynı. İnceleyeyim bakalım olursa kuruluma geçerim.

TRWE_2012

Alıntı yapılan: umtbra - 28 Aralık 2016 - 22:28:33
Live agir calisti ve her seferinde dil klavye ayari yapmak canini sıkıyor insanin.  Usb kapanista ayarlari kaydetse sorun olmayacak aslinda.

Düzeltme: Şu anda usb üzerinden yazıyorum. Ses problemi var çıkış alamıyorum. Dokunmatik dediğim gibi çalışıyor fakat sayfa kaydırma ve iki parmakla ekran büyütme yapamıyorum.

Eğer live modda bazı sorunlarla karşılaşıyorsan sisteme bence dokunma derim.Genede karar senin

bugra9

Rufusun ekran görüntülerinde böyle bir ayar göremedim ve bende windows yüklü olmadığı için deneyemedim.

Eğer unetbootin ile denerseniz aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi ayarların saklanması için ne kadar yer ayrılması gerektiği soruluyor.
https://unetbootin.github.io/screenshot2.jpg
https://unetbootin.github.io/

gunbatimi

Ben usbye normal hdd kurulumu gibo kurdum gayet de iyi calisiyor hdd performansi beklemezseniz sorunsuz

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gunbatimi

Bir de usbye bu yontemle kuracaksaniz hdd yi sokup kenara koyun ne olur ne olmaz

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umtbra

Tek usb portu olduğu için usb çoklayıcı almadan hdd gibi yükleme yapamam malesef(cd sürücüsüde yok). Virtualbox üzerinden xubuntu deneyeyim bakalım kasma konusunda sıkıntı çekecekmiyim.

ata1

Sanal makinede neler olduğunu yani cihaza uyumunu pek anlayamazsınız. Sadece kullanımını  sağlarsınız.

eronis

Asus TP200SA modelini kullanıyorum, sadece çadır modu gibi modlar çalışmıyor ve touchpad'de iki parmak çalışmıyor. Dokunmatik ekrandan parlaklık tuşlarına kadar sorunsuz. 16.04 kullanıyorum.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds