HDD Linux Üzerinde Çalışır mı?

Başlatan Kara Ayaz, 28 Aralık 2016 - 10:27:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kara Ayaz

**** Yıldızlar Yanlış Yerde
-------------------------
You still want to trick me? Heh.

illedelinux

Linux'u soğan tarlasına da yazsan yine çalışır :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

laz61

çalışır dostum sıkıntı yok, lakin pcden bağlantıyı koparırken bazı diskler gücü kesmiyor, usbden çektiğinde cızzzzttt diye disk çizilme sesi geliyor. Onun içinde "DİSKLER" isimli programı kurup ordan gücü kesmen gerekiyor.
Her sözü gerek yok laf ile beyana, bir bakış bin laf eder bakışdan anlayana..
AMD Ryzen 1600 12CUPs - Asus Dual RX 580 - AB350M Gaming 3 - 1TB WD Blue - 2TB Toshiba P300 - Samsung 850 EVO 120GB - Corsair 8GB 2400MHZ LPX RAM - Thermaltake Core V21 - Hi-Power 500W 80+ PSU

mhmtkrktr

Desteklenen sistemden kasdedilen, HDD içerisinde bazı özel programlar gelir. Disk şifreleme, bad sektör tarama, bozuk alan düzeltmesi vb. Bu uygulamaları Linux üzerinde çalıştıramazsın. Fakat hepsinin Linux tarafında bir karşılığı vardır. (encrypt, fsck gibi)
Diskin depolama gibi amaçlarla çalışmaması sözkonusu değildir.

@laz61, bu durum senin kullandığın sisteme ait bir sorun olabilirmi? Bende 3 tane taşınabilir HDD var ama bu şekilde bir sorun yaşamıyorum. İlaveten çizilen bir diski bir daha kullanamayacağını düşünürsek, o ses çizilme sesi değildir. :) 

laz61

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 28 Aralık 2016 - 14:55:19
Desteklenen sistemden kasdedilen, HDD içerisinde bazı özel programlar gelir. Disk şifreleme, bad sektör tarama, bozuk alan düzeltmesi vb. Bu uygulamaları Linux üzerinde çalıştıramazsın. Fakat hepsinin Linux tarafında bir karşılığı vardır. (encrypt, fsck gibi)
Diskin depolama gibi amaçlarla çalışmaması sözkonusu değildir.

@laz61, bu durum senin kullandığın sisteme ait bir sorun olabilirmi? Bende 3 tane taşınabilir HDD var ama bu şekilde bir sorun yaşamıyorum. İlaveten çizilen bir diski bir daha kullanamayacağını düşünürsek, o ses çizilme sesi değildir. :)

Kullandığım sistemle alakalıda olabilir tabiki, Seagate kullanıyorum hdd olarak. Hdd üzerine yazan başlığın diske sürtünmesinden kaynaklı geliyor ses.
Her sözü gerek yok laf ile beyana, bir bakış bin laf eder bakışdan anlayana..
AMD Ryzen 1600 12CUPs - Asus Dual RX 580 - AB350M Gaming 3 - 1TB WD Blue - 2TB Toshiba P300 - Samsung 850 EVO 120GB - Corsair 8GB 2400MHZ LPX RAM - Thermaltake Core V21 - Hi-Power 500W 80+ PSU