Windows 7 Sp 1 Güncelleme sorunu

Başlatan _newuser, 27 Aralık 2016 - 15:34:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_newuser

Merhaba arkadaşlar bilgisayara yakın zaman Linux(parrot) ve windows 7 birlikte kurmuştum.Linux şu an windows 7 ile birlikte güzel çalışıyordu fakat benim windows 7'i sp 1 e güncellemem gerekiyor tahminimce dual boot olarak kurulum yaptığım için  windows bu güncellemeyi kuramıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Dual boot olarak kurulum yaparken önce linux'u daha sonra windows'u kurmuştum.

Windows Update bulunan hatalar kısmında ki daha fazla yardım alın bölümüne basınca bu çıkıyor
"WindowsUpdate_800F0A12" "WindowsUpdate_dt000"

Windows update'den güncelleme yapamayınca microsoft'un sitesinden w7sp1 güncellemesini indirdim oda bu şekilde kaldı ilerlemiyor.

Edit: Program yüklemesi bitti daha sonra bilgisayarı yeniden açıp kapattım bu sefer de windows update aşağıdaki gibi bir hal aldı.

Bu sorunu nasıl çözebilirim ??

Berk Altunkılıç

bu güncellemenin linüx ile alakası yokki tamamen yazılımsal bir hata yani windows ile alakalı.

_newuser

Sorunun windows'dan kaynaklandığını hiç düşünmüyorum çünkü linux yokken bu işlemler sorunsuz şekilde hallediliyordu. Bunun bir çözüm yolu muhakkak vardır.Başlangıçta bir şeyler olduğunu düşünüyorum  aynı grup ekranı gibi.

siberoloji

Linux u kaldırıp deneyin.
Önce windows kurup sonra Linux u ikinci sıraya koyabilirsiniz.
Bir de öyle deneyin.

bugra9

Windows forumlarında disk yöneticisinden windows 7'nin kurulu olduğu bölümün aktif olarak işaretlenmesi önerilmiş. Windows forumlarında arama yaparsanız daha çabuk çözüme ulaşırsınız.

TRWE_2012

Kullandığın Windows 7 yasal mı? korsan mı?

Bu hata kodu genelde korsan sistemlere Win7 Sp 1 yüklerken meydana gelir.Nedeni Microsoft'un arka planda yazılımın lisans anahtarını kontrol etmesidir.

Eğer illa Win7 sp1 yükleyeceksen öncelikle bunu mauel yapman gerekiyor.Bunun Google Windows Hotfix Dowloder (Windows Güncelleme İndirici) programını indir ve sistemine kur yazılımı çalıştır.Gerekli güncellemeleri indir ve bir dvd/usb hdd yedekle.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2016 - 16:39:16

Bahsettiğim yazılım "WindowsHotfixDownloader.7.5"

_newuser

Alıntı yapılan: siberoloji - 27 Aralık 2016 - 16:17:06
Linux u kaldırıp deneyin.
Önce windows kurup sonra Linux u ikinci sıraya koyabilirsiniz.
Bir de öyle deneyin.

Linux'u daha sonra kurduğum da çalışmıyordu o yüzden bu şekilde yaptım ama böyle giderse yine sizin dediğiniz yolu deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2016 - 21:11:37

Alıntı yapılan: bugra9 - 27 Aralık 2016 - 16:27:25
Windows forumlarında disk yöneticisinden windows 7'nin kurulu olduğu bölümün aktif olarak işaretlenmesi önerilmiş. Windows forumlarında arama yaparsanız daha çabuk çözüme ulaşırsınız.

İnternet'te bende baktım ama bulamadım bilgiyi aldığınız sayfayı link olarak atabilirmisiniz ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2016 - 21:11:58

Alıntı yapılan: TRWE_2012 - 27 Aralık 2016 - 16:31:41
Kullandığın Windows 7 yasal mı? korsan mı?

Bu hata kodu genelde korsan sistemlere Win7 Sp 1 yüklerken meydana gelir.Nedeni Microsoft'un arka planda yazılımın lisans anahtarını kontrol etmesidir.

Eğer illa Win7 sp1 yükleyeceksen öncelikle bunu mauel yapman gerekiyor.Bunun Google Windows Hotfix Dowloder (Windows Güncelleme İndirici) programını indir ve sistemine kur yazılımı çalıştır.Gerekli güncellemeleri indir ve bir dvd/usb hdd yedekle.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2016 - 16:39:16

Bahsettiğim yazılım "WindowsHotfixDownloader.7.5"

Windows Orjinal yani yasal.

TRWE_2012

Hepsi birbirinden almış ama aslında hata mesajının içerinden bir haberler

Kimisi Virüs bahsetmiş
Kimisi suçu Sunuculara atmış

Bu hata türü benim başıma gelmişti.Ve bunun ufak KB93...... başlayan update paketinden olduğunu başka forumda bulmuştum.Oradan biliyorum.

Bu update paketi ana amacını gizleyerek (lisans doğrulama) yukarıdaki sorunları göstermelik olarak pc kullanıcı önüne sermekte.....

[Reklam mesajları temizlendi.]

siberoloji

O zaman sorun kesin Linux(parrot)tan kaynaklı.

bugra9

Alıntı Yapİnternet'te bende baktım ama bulamadım bilgiyi aldığınız sayfayı link olarak atabilirmisiniz ?

Direk Microsoft'un sitesinden aldım.
Error Code: 800F0A12 (Can't install Win 7 SP1)

Alıntı Yap
Had the same problem - assign a drive letter to the 100MB partition before the C: drive using Computer Management/Disk Management and then set the partition active by right clicking on the partition. Then try to reinstall. Worked for me!
Oh, then delete the drive letter if you want to.
Alıntı Yap
Hi .. I had the same issue. The diskpart wont do good for SP1 to install..Linux installation has nothing to do with this issue, dont jump onto reformatting the machine. Just go to Disk management, right click on the partition where the windows 7 OS is installed,and assign the partition as active(Click on Make as active). Run the install again and oila, got it running.

plazma

Microsoft destek forumunda açıkca belirtilmiş zaten, bugra9 un paylaştığı bağlantıyı detaylı incelerseniz :
Alıntı Yap
Fix: The Windows 7 partition must be the Active Partition.

TRWE_2012

adresindeki konu farklı ama burada yazılanların tersini yapılırsa belki sp1 yüklenebilir.

[Reklam mesajları temizlendi.]

plazma

[mention=614075]@TRWE_2012[/mention] konuyla pek bir alakası yok kullanıcı güncelleştirmeyi kapatmamışki bu yolla tersine alabilsin.

TRWE_2012

Alıntı yapılan: plazma - 27 Aralık 2016 - 22:10:19
[mention=614075]@TRWE_2012[/mention] konuyla pek bir alakası yok kullanıcı güncelleştirmeyi kapatmamışki bu yolla tersine alabilsin.

Ya sistem kapamışsa kullanıcıdan habersiz bu olabilir.Evet alakasız ama her yolu denemek gerekir lunix/unix gibi net bir işletim sistemi değil ki Windows....

ata1

Arkadaşlar okudum fakat genede anlamadım windows güncellemesi ile linuxun ne alakası var. Bir şey mi kaçııyorum. Konu windows güncelleme sorunu değil mi ?

illedelinux

Bu sorunun ne olduğunu biliyorum, tabi inanırsanız, Windows kullandığım zamanlarda benim başıma gelmiş ve baya araştırıp nedenini bulmuştum...
Sorun şudur; sistemde, güncellemede veya herhangi bir ögede hiç bir sorun yok. Microsoft kullanıcıları yeni Windows'a yönlendirmek için bu tür tuzak kullanıyor, Windows yasal olsa dahi bir şey değişmiyor. Uyarması benden inanıp-inanmaması sizden...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

TRWE_2012

Alıntı yapılan: illedelinux - 27 Aralık 2016 - 22:33:00
Bu sorunun ne olduğunu biliyorum, tabi inanırsanız, Windows kullandığım zamanlarda benim başıma gelmiş ve baya araştırıp nedenini bulmuştum...
Sorun şudur; sistemde, güncellemede veya herhangi bir ögede hiç bir sorun yok. Microsoft kullanıcıları yeni Windows'a yönlendirmek için bu tür tuzak kullanıyor, Windows yasal olsa dahi bir şey değişmiyor. Uyarması benden inanıp-inanmaması sizden...

Size katılıyorum aynen öyle ve bu durumun inanmak veya inanmamakla alakası yok.Bundan dolayı sp1manuel yüklemek gerekebilir.

BayboraKaan

Bu konunun Ubuntu ve türevleri ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmediğimden konuyu kilitliyorum

@_newuser konu ile ilgili yardımı windows yardım forumlarından alabilirsin.