Grub rescue > hatası

Başlatan ahmetkabakoglu, 27 Aralık 2016 - 09:07:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetkabakoglu

Arkadaşlar Ubuntu 16.10 sürümünü bilgisayarımdaki Windows 10 yanına kurulumunu yaptım. Bir süre sonra Ubuntu hata vermeye başladı.Ubuntuya giriş yapamayınca bende acemilik yapıp Windows disk yönetiminden Ubuntunun bulunduğu bölümü sildim. Bilgisayarımı yeniden başlatınca ;

error no such partition
grub rescue >

diye bir hata aldım. Bilgisayarımın recovery bölümüne giriş yapmaya çalışınca da aynı hatayı verdi.

Windows 7 (32-bit) Cd si taktım. Biostan boot ettim görmedi. ( Bilgisayarım 64 bit)

Ubuntu'nun daha düşük bir versiyonunu taktım görmedi.

Bende son çare olarak soluğu burda aldım. Konu hakkında bilgisi olan kardeşlerimden yardım istiyorum .( Konuyu yanlış bölüme açtıysam affola. )

mhmtkrktr

Sadece Windows 10 tarafını geri almak istiyorsan, Windows 10 ( Mevcut sürüme uyumlu Home / Pro / Enterprise vs ) x64 CD si ile başlatıp, başlagıç onarma seçeneğini kullanabilirsin.
Ubuntu'yu geri kurmak istiyorsan, grubu geri yükleyeceği için bu da çözüm olacaktır. Fakat eski sürümün görmediğini söylüyorsun. Görmeyen tam olarak nedir?

Hiçbir sürüm ve dağıtım farkı olmaksızın Live olarak çalışması gerekir. Eğer çalışmıyorsa sorunu başka bir yerde aramak gerekebilir. Örneğin CD hâlâ çalışabilecek durumda mı? CD okuyucusu ne alemde? Boot seçeneği doğru ayarlandı mı? gibi.

CD kirlenmiş ise, üzerine biraz diş macunu sürüp, ılık su ile yıkayabilirsin (etiket tarafını bozmamaya özen göstererek). Lif bırakmayan bir bezle kurulayıp denersin.  Optik okuyucunun önüne toz gelmişse o da çalışmasına engel olabilir. (dizüstü için geçerli) Kuru, yumuşak, lif bırakmayan bir mendil vs. ile bastırmadan silmeyi deneyebilirsin.   

ahmetkabakoglu

Teşekkür ederim cevap verdiğin için.

Ben sadece Windows'u geri almak istiyorum.

Boot ederken doğru işaretlediğime eminim. ( CD'lerde Internal Optical Disk Drive'ı, Flash bellekte ise External Device'ı başa getirdim )

Ubuntunun kullandığım sürümünü 2GB'lık bir flash bellek e yazdım onu da görmedi. ( Flash bellek reklam amaclı verilenlerden bilgisayara takılınca iki tane bölüm gözüküyor. Bios galiba onun için boot edemedi flashı)

Şimdi Windows 10 Home x64 ü kendi 16GB lık flash diske yazıp yüklemeyi deneyeceğim.

mhmtkrktr

Rica ederim. Aslında boot sırasının bir önemi kalmamış sende. Çalışan bir sistem varsa önemli bu. Çalışan bir sistem yoksa, Bios, üzerinde başlatılabilen bir sistem bulunan cihazı yakalayıncaya kadar, tek tek hepsini kontrol edecektir.
Windows 10 ile sorununu çözebilirsin büyük ihtimalle. Bilgisayarda ki ile aynı Windows özelliklerine sahip olması şartıyla.
Kolay gelsin...

ahmetkabakoglu

Teşekkürler. Windows 10 u indiriyorum şuan microsoft un sitesinden fakat indirirken sürüm seçtirmedi (Home,Pro felan) Sadece 64 bit ile Turkçe yi seçtim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2016 - 15:16:50

Herşeyi denedim yine aynı hatayı veriyor  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(

ince eleyen

Sen ubuntunun bulunduğu bölümü silince diskin başlangıcını da silmişsin. Mbr onarmayı dene bence.

ahmetkabakoglu

ata1

Windows cd ile başlangıç onarım yapınca düzelmeli diye düşünüyorum kendi yükleyicisini en başa kuracak hali ile grub gelmeyecektir.

ahmetkabakoglu

Windows 10 usb boot ettim yine aynı ekran geliyor.

ata1

[mention=614045]@ahmetkabakoglu[/mention]

1 Sistem Kurtarma Diski ile devam edecekler için ;Sistem kurtarma diskinizi optik sürücünüze takarak sisteminizi onu kullanarak açın, Size bir kaç seçenek sunan bir ekran gelecektir, "Command Prompt""u seçerek devam edin ; Siyah ekranda, Bootrec.exe /fixmbr yazın sonra da Bootrec.exe /fixboot yazın (ki sağlam olsun. =)
2 Windows 7 Diski ile devam edecekler için ; Windows 7 diskini optik sürücünüze takarak sisteminizi onu kullanarak açın. Yükleme ekranı geldiğinde, "Repair your computer" seçeneğini seçin, yine size bir kaç seçenek sunan bir ekran gelecektir. O ekranda "Command Prompt""u seçerek devam edin ; Siyah ekranda, Bootrec.exe /fixmbr yazın sonra da Bootrec.exe /fixboot yazın

kaynak

http://www.webveze.com/2011/linuxu-sildikten-sonra-acilmayan-windowsu-tamir-edin/

ercancapkin

Win10 un yanina ubuntu kurmak mantıkli degil midir şimdi ajlima takildi zira bende bu siralar ubuntuyu win10 yanina kurmayi planliyodum bu sorunu göz onunde bulundurarak hareket etmeliyim iyi denk geldim ;)

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ince eleyen

Yanına kurmaktan ziyade başka bir disk bölümüne kurmak daha kullanışlı.

ercancapkin

Aksam win10 trojan yedi gene tabi bunda benimde payim var şeytan diyo tüm diski sil gitsin aksam ter temiz ubuntuma kavuscam insallah tabi fikrim değişmezse ;)

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi