16.04 desktop kurulum sorunu

Başlatan Rapunlaz, 18 Aralık 2016 - 16:41:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rapunlaz

Öncelikle merhaba.
Ubuntu 16.04 desktop iso dosyasını büyük bir hevesle indirip dvdye yazdırdım. Normal dvd yazdırır gibi değil tabii ki. Fakat bilgisayarı dvd sürücüden başlattığımda, yükleme ekranı ubuntu yazısının altındaki ilerleme barı dolduğunda takılıyor ve yüklemeye geçemiyorum. Sorun ne olabilir sizce?

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Rapunlaz

Hayır yapmadım.

Sanırım yapmak istediğim şeyin bir yolunu buldum. Ubuntuyu harici hddye yüklemek istiyorum. İlk önce ubuntuyu wubi ile kurucam. Disk bölümlemeyi ve yükleme işini oradan yapmayı deniycem. Sorun yaşarsam tekrar yazarım.

illedelinux

Alıntı YapSanırım yapmak istediğim şeyin bir yolunu buldum. Ubuntuyu harici hddye yüklemek istiyorum. İlk önce ubuntuyu wubi ile kurucam. Disk bölümlemeyi ve yükleme işini oradan yapmayı deniycem. Sorun yaşarsam tekrar yazarım.

Wubi'nin destegi bitti diye biliyorum, onun yerine Virtualbox'ta denemeni öneririm...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Rapunlaz

Wubi ile olmadı. VB ile de hata verdi  :(   

Death Pro

diske yazdırma programını değiştirebilirsin.olmadı usb ye bootlarsın ubuntuyu (ben öyle yaptım kullandığım programda rufus tu)...

Rapunlaz

eronis

Windows'ta olduğunu sanıyorum ? Ubuntu iso'sunu sorunsuz indirdiğinden emin olmak istiyorsan torrent dosyası aracılığı ile indir. Yazma programı olarak rufus önerebilirim.

https://rufus.akeo.ie/
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Rapunlaz

Sorunumu çözdüm. Hepiniz sağolun  :))  eski laptopuma kullanılmayan 120 gblık bir sabit disk bulup taktım. Ubuntu kalıbını başka bir iso burner ile tekrar dvdye aktarıp yükledim. Yanına da Pardus 2013 kde versiyonunu yükledim. İkisi de sorunsuz çalışıyor  :D