Ubuntu'nun Yanına Wndows7 yüklerken bootmgr eksik hatası aldım

Başlatan Muyoo, 15 Aralık 2016 - 12:04:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

tamam kurulum cd yada flashı ile live sistemdesin dimi ? disk yanlarında anahtar işareti yok ise işlemi yapıyor olmalı yukarıda görsel ekledim bir göz at

Muyoo

[mention=613249]@Muyoo[/mention]
ilk başta attığınız giftdeki gibi hareket ettiremiyorum. sadece
ext2'yi hareket ettirebiliyorum.

ata1

acaba lvm oluşundan mı ?  deneyimi olan arkadaşlarım  söyleyebilir sanırım hiç lvm yapmadım. ayrıca live ile işlem yapıyorsunuz dimi

Muyoo

[mention=613254]@ata1[/mention]
evet live ile işlem yapıyorum.

ata1

livede disk ayrılmıştır zaten sanırım diskin lvm oluşundan kaynaklanıyor. Yada gözden kaçırdığım bir şeyler var.

Muyoo

[mention=613256]@ata1[/mention]
Peki bootmgr hatası disk de yer olmamasından mı kaynaklanıyor ?

ata1

sanmıyorum windows konusunda pek bilgim yok ama genede kurulum başlar disk blümleme ister diye düşünüyorum. En azından disk bölmeden kurulum zaten başlamaz .
https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/2622803

şu bağlantıya bir göz at bence

siberoloji

1. Windows 7 işletim sistemi mbr disk bölümü kullanmayı gerektirir ki bu da BIOS ayarlarınızdan EFI boot iptal etmeyi gerektirir. (enable CSM) Windows 8 ve üzeri sürümler GPT disk bölümlemeyi gerektirir.
2. Sizin mevcut diskiniz LVM olarak formatlanmış durumda ve siz sistemde tek parça kurulmuş olan Linux sistemin bulunduğu sda diskini yeniden boyutlandırmaya çalışıyorsunuz. Bu işlemi Linux açık iken zaten disk kullanıldığı için yapamamanız normal. Live cd ile de yapamamanız normal çünkü LVM mantığına ters bir işlem.
3. Diyelim ki sda1 bölümünü yeniden boyutlandırdınız, o zaman da linux u başlatan boot adresleri değişecektir. Bu durumda diski boyutlandırmış olsanız bile Windows u yine kuramayacaksınız çünkü diskinizin en başına Windows boot manager kendini yazmak isteyecek ancak yazacak yer yok çünkü diskin Linux olan bölümünnden sondan yer ayırdınız. sda1 in baş tarafından windowsa yer ayırmanız gerekmekte.
4. Şu anki durumda ne yaparsanız yapın, sisteme zarar vermekten başka bir sonuca ulaşamazsınız çünkü bölümlerin bayrakları vb. ayarlar da değişmeli.
5. Size tavsiyem,
5.1 bootmgr eksik hatasını, windows kurulum USB veya CD si hatalı olduğu için alıyor olabilirsiniz. Windows kurulum medyanız hatalı olmasa zaten kurulum ekranı gelir ve diski bölümlendirme yapabilirsiniz ki yapamıyorsunuz.
5.2 BIOS içerisinden EFI boot iptal edip Legacy boot a geçin.
5.3 Yedeklerinizi alıp Live Linux ile diskinizin tamamını 3 parça ve hepsi ntfs olarak formatlayıp diskin ilk baş tarafına(birinci bölüme) (200-250 Gb) Windows kurun.
5.4 İkinci bölüme Depo adı verin ve orta bölümü yedekleme alanı olarak tutun. Bu sayede ortadaki bölümden soldaki Windows ve sağdaki Linux bölümüne ileride yer ayırabilirsiniz.
5.5 3. Bölüme En son Linux kurun.

Diğer ihtimallerle ilerlerseniz sağlıklı bir sonuca ulaşamayabilirsiniz.