[Çözüldü] Chromium için flash player sorunu

Başlatan zeoll, 14 Aralık 2016 - 20:25:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeoll

https://wiki.debian.org/PepperFlashPlayer/Installing#Debian_8_.22Jessie.22

Şu adresden debian 8 için chromium 32 bit flash kurulumunu yaptım ama yine de olmaldı. Bunun sebebi nedir anlatlan her şeyi yaptım?

Not: Debian 8 Lxde kullanyorum. Flashı firefoxa rahatça kurmama rağmen opera, chromium ve vivaldi tarayıcılara kuramadım.

ata1

chrome 32 bit desteği kestiğinden olabilir mi acaba ?

zeoll

Alıntı yapılan: ata1 - 14 Aralık 2016 - 22:41:20
chrome 32 bit desteği kestiğinden olabilir mi acaba ?

Yazıya dikkat ettiyseniz 32bit pcler için chromium diyor zaten ben de chromium kullanyorum.

Uğraşmama rağmen bi türlü çözemedim bu sorunu. Böyle giderse ubuntuya geçeceğim.

ata1

tarayıcılar aynıdır 32 bite destek vermediklerini biliyorum. Yanlışsa düzeltir arkadaşlarım. kısaca zaten flash depolardan kuruluyor flash playerler destek vermeye başladı bu nedenle  tarayıcıya ait flash yerine onu deneyin bence

https://wiki.debian.org/FlashPlayer

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

illedelinux

Ayrıca pepperflash kurman gerekiyor.
sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

zeoll

Alıntı yapılan: ata1 - 15 Aralık 2016 - 01:24:27
tarayıcılar aynıdır 32 bite destek vermediklerini biliyorum. Yanlışsa düzeltir arkadaşlarım. kısaca zaten flash depolardan kuruluyor flash playerler destek vermeye başladı bu nedenle  tarayıcıya ait flash yerine onu deneyin bence

https://wiki.debian.org/FlashPlayer

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

Unsupported browsers
chromium
yazıyor. Bu arada chromium için flash kurmaya çalışırken operaya kurmuşum. /usr/lib dizinin de pepperflash adında bir dosya oluşturup içine *.so dosyasını attım. Dosyayı adobe'nin sitesinden ppapi olarak indirmiştim.

ata1

Chromium pepper flash aur depomuzdan kaldırıldı adobe destek vermeye başladığından beri size bunu anlatmaya çalışıyorum aynı konu söz konusu olabilir.
bu nedenle adobe flash kullanmanızı tavsiye etmiştim.

bugra9

[mention=612961]@zeoll[/mention], kısaca neler yaptığınızı yazabilir misiniz? Belki arada atladığınız yer ya da yanlış anlaşılan bir nokta olabilir.

zeoll

Alıntı yapılan: bugra9 - 15 Aralık 2016 - 21:37:36
[mention=612961]@zeoll[/mention], kısaca neler yaptığınızı yazabilir misiniz? Belki arada atladığınız yer ya da yanlış anlaşılan bir nokta olabilir.

En baştan yazıyorum.
https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
Öncelik ile şu siteden 32 bit ppapi flash player indirdim ve tar.gz'den çıkarttım. Daha sonra /usr/lib dizininde "pepperflashplugin-nonfree" adında bir dosya oluşturdum ve içine indirdiğim "libpepflashplayer.so" dosyasını attım sonra chromium'dan plugins bölümüne baktım flash player yoktu. Daha sonra "libpepflashplayer.so" dosyasını /usr/lib/chromium/plugins içine attım ve tekrar chromium'dan pluginsi kontrol ettim ama yine olmamıştı. Sonra da opera browserda plugins bölümüne baktım adobe flash player gözüküyordu. Benim amacım chromiuma flash player kurmaktı ama operaya kurdum. Sorum şu flash playeri chromium'a nasıl kurarım?

bugra9

Wikide yazan bilgilere ilave olarak /etc/chromium.d/pepperflashplugin-nonfree dosyasını oluşturup içerisine

flashso="/usr/lib/pepperflashplugin-nonfree/libpepflashplayer.so"
flashversion=`strings $flashso 2> /dev/null | grep LNX | cut -d ' ' -f 2 | sed -e "s/,/./g"`
CHROMIUM_FLAGS="$CHROMIUM_FLAGS --ppapi-flash-path=$flashso --ppapi-flash-version=$flashversion"

yazıp kaydedin. Böyle chromium tarayıcısı flash player dosyasının nerede olduğunu bilip çalışacaktır.

Bir de not düşeyim, eğer çalışmazsa ayarlar->içerik ayarları->flash kısmından sitelerin flash çalıştırmasına izin ver kutucuğunu işaretleyip öyle deneyin.

zeoll

Alıntı yapılan: bugra9 - 15 Aralık 2016 - 22:39:06
Wikide yazan bilgilere ilave olarak /etc/chromium.d/pepperflashplugin-nonfree dosyasını oluşturup içerisine

flashso="/usr/lib/pepperflashplugin-nonfree/libpepflashplayer.so"
flashversion=`strings $flashso 2> /dev/null | grep LNX | cut -d ' ' -f 2 | sed -e "s/,/./g"`
CHROMIUM_FLAGS="$CHROMIUM_FLAGS --ppapi-flash-path=$flashso --ppapi-flash-version=$flashversion"

yazıp kaydedin. Böyle chromium tarayıcısı flash player dosyasının nerede olduğunu bilip çalışacaktır.

Bir de not düşeyim, eğer çalışmazsa ayarlar->içerik ayarları->flash kısmından sitelerin flash çalıştırmasına izin ver kutucuğunu işaretleyip öyle deneyin.

Çok teşekkürler sayenizde sorunu çözdüm.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2016 - 23:41:12

Hepinize yantılar için teşekkür ediyorum sorun çözülmüştür. :)