[Çözüldü] Ubuntuyu sildim windows açılmıyor acil yardım

Başlatan Kaya41, 08 Aralık 2016 - 21:01:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaya41

Arkadaşlar ubuntunun 2 sürücüsünü windostaki disk yöneticisinden sildim. bilgisayarı yeniden başlattığımda toshiba logosu çıkmadı ve grub ekranı açıldı ve çıkamıyorum "minimal Bash like line editing is supperted...' yazıyor. Elimde ubuntu usb var ama bir türlü görmüyor bilgisayar ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

BayboraKaan

Windows üzerinden Ubuntu bölümünü nasıl gördün ext4 windows üzerinden göremezsin diye biliyorum

bios ekranına düşebiliyor musun USB'den başlat seçeneği seçili mi?

Toshiba yazısının çıkmaması ilginç bir durum.

Kaya41

bios ekranı açılmıyor usb den başlat seçeneği seçili yani en son öyleydi. toshiba yazısı çıkmıyor onun yerine şöyle bir hata mesajı alıyorum:
failed to open \EFI\Microsoft\Boot\grubx64.efi - not found
failed to load image \EFI\Microsoft\Boot\grubx64.efi - not found
failed to open EFI\Microsoft\Boot\MokManager.efi - not found
failed to load image EFI\Microsoft\Boot\MokManager.ef -not found

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2016 - 22:07:39

bu hatayı verdikten sonra çok hızlı bir şekilde press f2 to enter setup, press f12 for boot devices selection menu diye bir şey çıkıyor ama çok hızlı geçiyor ne yazdığını anlamak için telefondan ağır çekim yaptım ondan sonra da grub geliyor. f2 ve f12 yi denedim ama değişen bir şey olmadı

BayboraKaan

Sanki sen Ubuntu'yu sileyim derken efi bölümünü silmişsin gibi geliyor.

Tam olarak windows'dan sildiğin bölümlerin Ubuntu bölümleri olduğuna emin misin?

Kaya41

Diğer bölümler silinemiyordu silinebilen 2 bölüm vardı

illedelinux

Bilgisayar açılırken f2, f12 tuşlarına sürekli tıkla, yani basılı tutma olmazsa delete tuşunu da dene. Biosa girip usbyi öne alabilirsen bir şekilde bu sorundan kurtulursun. Bir de bilgisayarın fişini veya pilini çıkar öyle dene...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Kaya41

Denedim hocam işe yaramıyor.batarya çıkmıyor o yüzden fişi çekipte denedim değişen bir şey yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2016 - 22:48:16

error: failure reading sector 0xfc from 'hd0'
error: failure reading sector 0xe0 from 'hd0'
error: failure reading sector 0x0 from 'hd0'

grub ekranından önce şöyle bir hata daha veriyor

ata1

Kaya41

Denedim hocam ama usb yi görmedi. bios ayarlarında usb en öndeydi ama bios a da giremiyorum artık. Grub ekranında exit yazınca söyşe bir hata alıyorum:
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

if

@Kaya41, ubuntu canlı cd/usb'yi takıp bilgisayarı bununla açın ve sudo fdisk -l ve sudo gdisk -l /dev/sda komutlarının çıktılarını buraya geçin.

Kaya41

açamıyorum canlı usb yi takınca görmüyor.

illedelinux

Alıntı YapReboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Bu uyarının anlamı, bilgisayarın herhangi bir diski algılamadgını söylüyor, yani disk var ama silindigi için onu yok sayıyor, usb en üstte olmayınca o da işe yaramıyor.
Bunun çaresi, bataryayı çıkarıp varsayılana gelmesini sağlamak ve biosa girmek...

Kaya41

grub a fwsetup yazdıp bios a girmeyi başardım usb en üstteydi tekrar başlattım ama gene işe yaramadı

illedelinux

Usbyi görmediyse usbde veya takıldıgı yerde bir sorun olabilir...

Kaya41

biosu resetledim yeniden başllatıım gördü şu an ubuntuyu canlı olarak açabiliyorum ne yapmam lazım şimdi ubuntuyu baştan yüklesem çözülür mü sorun

illedelinux

Evet Ubuntu'yu yeniden yüklersen sorun çözülür...

Kaya41

Alıntı yapılan: illedelinux - 09 Aralık 2016 - 13:57:36
Evet Ubuntu'yu yeniden yüklersen sorun çözülür...
Ubuntu yu yüklemeye çalışırken şöyle bir hata alıyorum:
Sorry, ubuntu 16.04 has experienced an internal error.

illedelinux

Bu durumda şunları deneyin.
Yeniden başlatın ve tekrar kurmaya çalışın aynı uyarıyı veriyorsa alttaki seçenekleri uygulayın.
Birinci seçenek kurulumu İngilizce deneyin...
İkinci seçenek bir başka bilgisayardan usbye yeni bir Ubuntu kalıbı yazdırın.

Kaya41

ubuntu 16.10 sürümünü kurdum ama grub ekranında windows boot manager ı seçince şu hatayı alıyorum:

failed to open \EFI\Microsoft\Boot\grubx64.efi - not found
failed to load image \EFI\Microsoft\Boot\grubx64.efi - not found
failed to open EFI\Microsoft\Boot\MokManager.efi - not found
failed to load image EFI\Microsoft\Boot\MokManager.ef -not found

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2016 - 18:45:32

boot repair la sorunu giderdim. sonra os-unistaller kullanarak ubuntuyu sildim sorun halloldu. yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.