[Çözüldü] Ubuntu ve Windowsu aynı makinede kullanmak

Başlatan gocen, 08 Aralık 2016 - 16:40:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gocen

Selamün aleyküm arkadaşlar,
İstediğim şey başlıkta da dediğim gibi aslında çok basit
Yaptığım işlemler şu şekilde
*Win10'u UEFI modda kurdum, üzerine Ubuntu'yu yine UEFI modda kurdum. Direk Ubuntu açıldı.
* boot-repair yükleyip çalıştırdım. Grub menüsü geldi ama windowsa 1 kere girince Grub menüsü bir daha gelmiyor
Ne yapmalıyım?
yardımınız için teşekkürler
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

gocen

Oraya baktım ama çok bişey anlamadım. Sanki tam benim sorunumla alakalı değil.
Makinesinde hem windows hem ubuntu çalıştıranlar nasıl kurdunuz, bi yardımcı olabilir misiniz?
Elimde 2 tane windows ve ubuntu kurulumu olan USB ve bir de bilgisayar var. Bu  işi nasıl yaparım
Ziya Paşa

turkerataturk

Bazı leptoplarda o sorun var benim sony leptopda da vardı. Recovery tusu ile aciyordum linux a giris yapiyordum. Bu sorun uretici firmanin bios üzerinde windows başlatmasi diye dusunuyorum. Çözüm bulamadim fakat fazlada arastirmamistim.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

gocen

Alıntı yapılan: mustangank - 08 Aralık 2016 - 23:37:31
Bazı leptoplarda o sorun var benim sony leptopda da vardı. Recovery tusu ile aciyordum linux a giris yapiyordum. Bu sorun uretici firmanin bios üzerinde windows başlatmasi diye dusunuyorum. Çözüm bulamadim fakat fazlada arastirmamistim.
Aynen benimki de sony
Ziya Paşa

if

@gocen, güvenli önyükleme ve hızlı başlatma seçenekleri etkin mi?

gocen

Çok şükür istediğim oldu. Nasıl olduğunu unutmadan yazayım

http://www.everydaylinuxuser.com/2015/11/how-to-install-ubuntu-linux-alongside.html

Bu bağlantıda anllatığı şekilde Win10 ve Ubuntuyu baştan kurdum ama direk Ubuntu açılıyordu

Boot-repair i kurup önerilen şekilde çalıştırdım. Bu sefer de direk windows açılıyordu

Boot-repair tamamlandıktan sonraki gelen uyarı penceresinin fotoğrafını çekmiştim. Orda dediği gibi windowsu açtıktan sonra komut satırını yönetici olarak çalıştırıp

bcedit /set {bootmgr} path \EFI\ubuntu\shimx64.efi

komutunu çalıştırıp yeniden başlattığımda her şey istediğim gibi oldu
Ziya Paşa