bleachbit: 4440

Başlatan ilksumat, 26 Kasım 2016 - 13:17:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilksumat

Merhaba, terminalden bleachbit çalıştırayım dedim şöyle bir şey yazdı bende kapatıp buraya sormaya ihtiyaç duydum.

bleachbit: 4440
IBUS warning xx : The owner of /home/xyz/.config/ibus/bus is not root!

Ben bleachbiti zaten root olarak çalıştırıyorum niye böyle yazdı ve neden çalışmadı, ilgilenen olursa sevinirin. Teşekkürler.

ata1

Sudo ile açmanı yani root  yapman gerekir ama bunu çok dikkatli bir şekilde yapmazsan büyük sorun yaşayacağını belirtelim ilk önce o nedenle bence programa çıft tıkla işlem yap root olmadan çok gerek duyuluyor ise root olarak kullan.

plazma

Dosya sahipliği root olmadığını belirtmiş ata nında önerediği gibi normal çalıştırıp deneyin.

if

Grafik arayüze sahip uygulamaları sudo ile değil sudo -H ile çalıştırmalısınız.

ilksumat

Merhaba, yani şöylemi yazayım

sudo -H bleachbit

if

ata1

genede uyaralım root olarak o programı ne yaptığınızdan emin olmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum işlem tamamlanmadan yani yarıda  kapatılması dahi sorun yaratacaktır.

ilksumat

Merhaba, dediğniz gibi

sudo -H

diye başlattım şu an devam ediyor 2 saatten fazla oldu belki ama kapatmıyorum sizin dediğiniz gibi sorun yaşamayım diye.

Peki bu zararlıysa ne tavsiye edersiniz.

Birde şöyle yazdı arada:

This computer has only 0 bytes disk space remaiining.
You can free up disk space by removing unused programs or files or by moving files to an external disk.

Examin ve Ignore seçenekleri vardı. Ben Ignore tıklayıp devam ettirdim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Kasım 2016 - 00:56:56

Şimdi tekrardan terminale baktım. En son şunlar dökülmüştü ve epeydir aynı duruyor, bleachbitin kendi penceresindede 0 dakika kaldı diye yazıyor ama oda epeydir aynı duruyor. Donmuş gibi yani.

Neyse ben terminaldekinin sonunu yazayım:

debug: wipe_path('/root')
debug: wipe_path: creating new temporary file
debug: wipe_path: creating new temporary file
note: wrote 2 files and 27138023424 bytes in 547 seconds at 49.55 MB/s
note: 0 bytes and 1772997 inodes available to non-super-user
note: 16728064 bytes and 1772997 inodes available to super-user
info: creating empty files
debug: suffix length =  240
info: 0 inodes available, 0 to super user

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Kasım 2016 - 02:01:39

Hala tık yok. Şimdi bu kapanmassa ben sabaha kadar kapanmasınımı bekleyecem?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Kasım 2016 - 23:59:20

Sabaha kadar beklemeden ama işlem sanki epeyde bir donmuşken kapattım. Şimdiki durumu nasıl anlayabiliriz?

Teşekkürler peşinen.