tv karti modeli sorunu

Başlatan seito1, 15 Aralık 2008 - 17:41:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

koenig

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 17:09:30
ilk verdigin 2 kodu yukledim alttaki 4 kodu kaldirip duzenlemeyi ve yuklemeyi acarmisin biraz. dordunude ucbirime sirayla yapistirip entrladim ama hic bir islaem olmadi.
Bildiğim kadarıyla alttaki 4 kodun 3 ile modülleri kaldıryorsun
ondan sonra 4 ncü kodla yeni modul düzenliyorsun dikkat düzenlemeden önce bytan verdiği linkteki listeyi mutlaka incele senin tv kartına uygun olanı bul
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

koenig

@ seito1
Eminim bytan sana daha çok yardımcı olabilecektir bende daha acemiyim ama bildiklerimi paylaşır elimden geleni yaparım :)

bytan

Alıntı yapılan: koenig - 16 Aralık 2008 - 17:16:04
ilk verdigin 2 kodu yukledim alttaki 4 kodu kaldirip duzenlemeyi ve yuklemeyi acarmisin biraz. dordunude ucbirime sirayla yapistirip entrladim ama hic bir islaem olmadi.
ondan sonra 4 ncü kodla yeni modul düzenliyorsun dikkat düzenlemeden önce bytan verdiği linkteki listeyi mutlaka incele senin tv kartına uygun olanı bul

@koenig in belirttiği gibi ilk 3 kod kaldırıyor son kod ise düzenleyerek yüklüyor. Kaldırırkende yüklerkende hiç bir çıktı vermeyecektir hata olmadığı sürece. Yani normal. Diğer taraftan listeden card numaranızı bulabilirsiniz veya benim sizin için bulduğumu kullanabilirsiniz.

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 17:00:56

bu kodlari ucbirime yazip enter liyoz degilmi?

Hem bu başlık hem de diğer başlıklardaki yazılarını okuyunca biraz temel bilgilerinde eksiklik olduğunu görüyorum. Eğer yanlış anlamazsanız size buradaki kitabı önermek istiyorum. Bazı konularda faydalı olacağını düşünüyorum. Yeni bir sistemi kullanmaya başlarken ilk başlarda bol bol okumak ve bir temel edinmek yararlı olacaktır.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

seito1

tesekkur ederim onerini tabiki okuyacagim okumaktan kacinmam.
yalniz bu card numarasini ne yapacagimida aciklarsan cok sevinirim

seito1

simdi kitabi indirdim cok cok tesekkur ederim kitap icin.

seito1

Alıntı yapılan: bytan - 16 Aralık 2008 - 17:26:26
Alıntı yapılan: koenig - 16 Aralık 2008 - 17:16:04

@koenig in belirttiği gibi ilk 3 kod kaldırıyor son kod ise düzenleyerek yüklüyor. Kaldırırkende yüklerkende hiç bir çıktı vermeyecektir hata olmadığı sürece. Yani normal. Diğer taraftan listeden card numaranızı bulabilirsiniz veya benim sizin için bulduğumu kullanabilirsiniz.

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 17:00:56

bu kodlari ucbirime yazip enter liyoz degilmi?

Hem bu başlık hem de diğer başlıklardaki yazılarını okuyunca biraz temel bilgilerinde eksiklik olduğunu görüyorum. Eğer yanlış anlamazsanız size buradaki kitabı önermek istiyorum. Bazı konularda faydalı olacağını düşünüyorum. Yeni bir sistemi kullanmaya başlarken ilk başlarda bol bol okumak ve bir temel edinmek yararlı olacaktır.

simdi kitabi indirdim cok cok tesekkur ederim kitap icin.

seito1

sanirim artik cevap vermiyeceksiniz yinede tesekkurler :(

koenig

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 18:15:55
@ seito1 bytan ın verdiği son 4 komutuda uguladığın takdirde sorunun çözülecektir ondan sonra GUI devam edeceksin
kodları bir uygula ondan sonra devam edelim :)

koenig

Alıntı yapılan: bytan - 16 Aralık 2008 - 16:32:47
Adım adım yapman gerekenleri yazıyorum.
Sisteminde aşağıdakilerin olmadığını farzediyorum ve kuruyoruz:

sudo apt-get install xserver-xorg-video-v4l
sudo apt-get install tvtime

Aşağıdaki modülleri sırayla kaldırıyoruz ve düzenleyip yeniden yüklüyoruz:

sudo modprobe -r saa7134_alsa
sudo modprobe -r saa7134_dvb
sudo modprobe -r saa7134
sudo modprobe saa7134 card=42 tuner=43

Senin kartın yanlış bilmiyorsam "Sabrent SBT-TVFM" modeli olarak geçiyor. Bu sebeple yukarıda card=42 olarak belirledik. Tüm kart listesi burada. Tuner ise 43 olabilir. Bundan tam emin değilim. Kimi 17 kimi 39 kimi ise 69 denemiş.

Bu işlemler bittikten sonra Uygulamalar -> Çoklu Ortam (Multimedia) içerisinde Tvtime programını çalıştırıp dene.

Kırmızı yazılı olan satırı dikkat et ordakileri yapıp buraya sonuç bildirirsen burdaki arkadaşlar sana daha yardımcı olabilir.

koenig

@bytan
Kitap önerin için Teşekkürler
Gerçi benim DOS hatta basic komutlara dayanan ufakta olsa bir temelim var ama daha yolun başındayım  :)
Artık penguen olup uçtuğuma göre bana linux için faydalı bir kaynak olacak
Öğrenmenin sınırı yok nede olsa paylaşım için teşekkürler :)

bytan

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 18:15:55

Forumda olduğumuz ve mesajını gördüğümüz sürece ve tecrübelerimiz dahilinde bir arkadaşımız mutlaka yardım edecektir. Bu yüzden biraz sabırlı olmanızı diliyorum.

Alıntı yapılan: seito1 - 16 Aralık 2008 - 17:36:12

Siz sadece dediğim kodları uygulayın, eğer olmaz ise bu card korlarına  bakarsınız. Ben sizin yerinize bakıp uygun olduğunu düşündüğum bir numarayı zaten belirttim. İşlemleri yaptıktan sonra @koenig in kırmızı ile belirttiğini yaparak bilgi verirseniz duruma göre işlemlere devam edebiliriz.

Alıntı yapılan: koenig - 16 Aralık 2008 - 18:44:55
@bytan
Gerçi benim DOS hatta basic komutlara dayanan ufakta olsa bir temelim var ama daha yolun başındayım  :)

Rica ederim @koenig, temel bilgiler açısından güzel ve türkçe bir kitap.
Dediğin gibi herşey zamanla ve sınırı yok  ;)

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

seito1

@bytan

merhaba once yardimlarin icin tesekkur ederim. verdigin komutlari uyguladim. uygulamalar>ses ve video>tv time yapinca calisti fakat sadece karincalanma var anten taktim ama kanallari goremiyorum bundan sonrasi hakkinda da yardimci olabilirmisin.

koenig

Alıntı yapılan: seito1 - 18 Aralık 2008 - 16:56:57
@bytan

merhaba once yardimlarin icin tesekkur ederim. verdigin komutlari uyguladim. uygulamalar>ses ve video>tv time yapinca calisti fakat sadece karincalanma var anten taktim ama kanallari goremiyorum bundan sonrasi hakkinda da yardimci olabilirmisin.
Arkadaşım tv time konusunda yeterli bilgiye sahip değilim sanırım bu konuda @bytan sana yardımcı olabilir  ben yinede araştırdım bişey bulamadım ama me-tv kullanacaksan tv time yerine
aşağıdaki linkte tatminkar detaylı bir anlatım var kanal arama ile ilgili
http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1618.0.html

seito1

evet simdi me-tv kurdum ama reboot nasil yapilir hic bilmiyorum.

koenig

Resimlerdeki gibi işlemini yaparsan me-tv yi sorunsuz yüklersin

koenig

Bilgisayarını açıp kapatmaktır reboot
Kapat tekrar aç yani :)

koenig

Yanlız özür dilerim me tv konusunda bir yanlışlık yapmışım ve seni yanlış yönlendirmişim me-tv
Tv kartınla alakalı değilmiş İnternet üzerinden Tv Kanallarını izleyebilmen için gerekli bir yazılımmış.
Sonradan farkına vardım yanlış yönlendirdiğim için özür dilerim.
Tvtime konusundan sanırım @bytan sana yardımcı olabilecektir

bytan

Tvtime ile önce kanal araması (scanning) yaptınız mı doğru şekilde? Eğer bundan emin değilseniz tekrar deneyin. Sonuç alınamazsa diğer ihtimallere bakalım.

Kanal araması için terminal içinden bunu kullanabilirsin:

tvtime-scanner

Hala görüntü yoksa aşağıdaki komutu terminalden ver bakalım çıktısı neymiş?

dmesg | grep saa

Bunlardan sonra, aşağıdaki alternatif programları da sisteminize kurarak deneyebilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,293.msg14775.html#msg14775

sudo aptitude install tvtime
sudo aptitude install kdetv
sudo aptitude install xawtv
sudo aptitude install zapping

PF @ ST

koenig

Alıntı yapılan: bytan - 18 Aralık 2008 - 19:40:49

Tvtime ile önce kanal araması (scanning) yaptınız mı doğru şekilde? Eğer bundan emin değilseniz tekrar deneyin. Sonuç alınamazsa diğer ihtimallere bakalım.

Aşağıdaki komutu terminalden ver bakalım çıktısı neymiş?

dmesg | grep saa

Bunlardan sonra, aşağıdaki alternatif programları da sisteminize kurarak deneyebilirsiniz:

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,293.msg14775.html#msg14775

sudo aptitude install tvtime
sudo aptitude install kdetv
sudo aptitude install xawtv
sudo aptitude install zapping

@bytan Yanlış anlama tamamen bu  konuya ilgi duyduğum ve öğrenmek için soruyorum Kaffeine bu programlara bir alternatif olabilirmi ?    :)

bytan

@koenig, estağfir...
Aslında sende beni yanlış anlama ben de pek tv kartı ile tv izleyen biri değilim.  :D
Bu yüzden sorunun yanıtını en iyi bu yazılımları kullananlar bilirler.  ;)

@seito1, bir de bunun çıktısını ver bakalım:

lsmod | grep tv

PF @ ST

koenig

Alıntı yapılan: bytan - 18 Aralık 2008 - 20:47:06
@koenig, estağfir...
Aslında sende beni yanlış anlama ben de pek tv kartı ile tv izleyen biri değilim.  :D
Bu yüzden sorunun yanıtını en iyi bu yazılımları kullananlar bilirler.  ;)

Aslında bende genelde internetten seyrediyorum veya daha doğrusu mümkün olduğunca az TV seyretmeye özen gösteriyorum. Fakat elimde daha önce  windoza uyum sağlayamamış bir analog tv kartım var artık ubuntuya geçtiğime göre onu bir takıp denesemmi diye düşündüğümden sormuştum :)