Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 2. Sayı

Başlatan Eren, 15 Aralık 2008 - 17:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Geldi 2. sayı zamanı, şimdi SUDO'nun 2. sayısı okunmalı. :)

İlk sayının ardından daha az hatalı ve artık daha şık bir tasarıma sahip Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO'nun 2. Sayısı biraz önce yayınlandı. İlk sayıda olduğu gibi bu sayıda da gözünüze çarpan eksik ve hatalarımı bize iletmenizi rica ediyoruz. İletişim adresimiz sudo@ubuntu-tr.net Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler. :)

Ubuntu Türkiye E-dergisi SUDO'nun ikinci sayısı.

İçindekiler;

* Kaffeine (Levent ERSOYLU)
* Erkan KAPLAN ile Söyleşi (Hüseyin SARIGÜL)
* Amarok (Murat PINAR, Burak DEMİR)
* Revelation (Serkan ÇALIŞ)
* IRC İstemcileri (Çağlar ERSÖZ)
* Avidemux (Ergin ÜRESİN)
* Linux ve Müzik (Kadir YÜCEL)
* XAMPP (Mustafa SARGIN)
* Gimp ile Rötuş (Hüseyin SARIGÜL)

İndirmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz

Dinan

Bu sayıda 1. sayı kadar güzel olmuş emek veren herkese teşekkürler
Ubuntu - Linux dla ludzi! - Ubuntu doskonały - www.ubuntu.pl

btermeli

Ayni gunde, iki ayri derginin yeni sayilari. Biri bizi durdursun canim :):)
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Dinan

Alıntı yapılan: btermeli - 15 Aralık 2008 - 17:43:29

Sizin sayı nerede?
Ubuntu - Linux dla ludzi! - Ubuntu doskonały - www.ubuntu.pl

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: btermeli - 15 Aralık 2008 - 17:43:29
FCM Türkçe'ye çevrildimi? Yayınlandımı? Peki nerede?

matrax_41

Felâsife

Kapak resmi enteresan olmuş, indiriyorum bakalım emeği geçenlere teşekkürler :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

3mr3

Evet, kapak çok şık duruyor. İndiriyorum. Ellerinize sağlık.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

Xenophobia

Tasarım hakikaten güzel olmuş, içerik de daha çok eğlence kısmı ele alınmış. Benim için sadece gimp var orada. :)

Bedreddin

Kapak çok güzel gözüküyor, indirip inceleyeceğim.

Hayranlıkla gelen düzeltme, dergi ilkine göre daha ele gelen birşey olmuş, gidilecek uzun bir yol var ama, yine de gönüllü bir proje için gayet iyi gidiyorsunuz. Emeği geçen herkesin eline sağlık. :)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Xenophobia - 15 Aralık 2008 - 18:50:22
Tasarım hakikaten güzel olmuş, içerik de daha çok eğlence kısmı ele alınmış. Benim için sadece gimp var orada. :)

Yazıyı oku uygula. Olumlu olumsuz görüşlerinide iletirsen sevinirim.

koenig

Kapak Mükemmel ellerinize sağlık indiriyorum şimdi :)
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

Xenophobia

Hatta kapak üzerindeki yazılar, temizlenebiliyorsa temizlensin ve duvar kağıdı olarak link verilsin :)

koenig

İndiremiyorum bölüme giriş yetkiniz yok mesajı alıyorum

OKAN

Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık.

Gimp Uzmanı

ihtiyar said

Alıntı yapılan: koenig - 15 Aralık 2008 - 19:23:49

Böyle bir şeyin olması imkansız diyebilirim. Link Dosya Deposu'na yönleniyor.

Direk link; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?action=tpmod;dl=get9

Hâlâ indiremiyorsanız Eren ya da Dinan arkadaşımızı bekleyeceğiz.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

fadike

Güzel çalışma oldu. Devamı da gelecek; uzun solukluyuz biz bu koşuda.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

koenig

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 15 Aralık 2008 - 19:42:29

Direk link; http://www.ubuntu-tr.net/index.php?action=tpmod;dl=get9

maalesef
hem opera hemde firefox aynı sorunu verdi

ihtiyar said

Alıntı yapılan: koenig - 15 Aralık 2008 - 19:46:59
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 15 Aralık 2008 - 19:42:29

Direk link; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?action=tpmod;dl=get9

maalesef
hem opera hemde firefox aynı sorunu verdi

Çok garip. Çerezlerle ilgili bir sorun olabilir mi? Çerezleri temizleyip tekrar deneseniz. ?

zeitgeist

Sudo 2.sayıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Üzerinde hayli çalışıldığı, emek sarfedildiği, özenle hazırlandığı her halinden belli oluyor.

Dergiye hakim renkleri çok beğendim, yazı fontaları da gayet güzel.

Dergiyi okumaya başladığımda gözüme çarpan ilk unsur kapaktaki resim oldu. Evet, dergi renkleriyle uyumlu ve çok güzel bir kapak olmuş ama kanımca, dergiye, içeriğe, Ubuntu' ya ya da dergide bahsi geçen bir konuya işaret etseydi daha iyi olurdu.

"Editörden" bölümü gerçekten çok iyi düşünülmüş, yaratıcı bir fikir. Severek okuduğum farklı dergilerde iyi bir okuyucu olmama rağmen editör bölümüne hiç dikkat etmem ama burada çok ilgimi çekti ve okudum.

Bu sayı röportaj haricinde tamamen uygulamalara ayrılmış. Her ne kadar bu tür konuları daha çok sevsem ve okusam da en azından bir bölüm daha uygulama dışında bir konuya ayrılsaydı daha iyi olabilirdi.

Anladığım kadarıyla Sudo dergisi okuyucuları farklı siteler aracılığıyla farklı profillerde bir çok kullanıcıya ulaşıyor, hal böyle olunca genelde Linux özelde Ubuntu tanışıklığı önem gösteriyor. Dolayısıyla her ne kadar Wiki sayfalarında ve nette kolayca bulunabilecek bilgiler olsa da her sayıda bir bölümü sisteme ayırmak faydalı olabilir. Sistemden kastım, kurulum, yedekleme, püf noktalar, özelleştirmeler, masaüstü seçenekleri v.b. Tam da burada bir ekleme yapmakta fayda var; hem bahsi geçen işletim sistemiyle ilgili temel unsurlarda hem de bu sayıda bolca bahsedilen uygulama tanıtımlarında genel olarak bahsedilecekler pek yavan kalabilir, kuru, renksiz ve tatsız olabilir ki okumalarım esnasında hissetmedim değil. Tüm behsettiğimiz bu konularda daha doyurucu bilgiler verebilmek, daha ilgi çekici olmasını dolayısıyla okunabilirliğini artırmak için konu türlü yaklaşımlarla zenginleştirilebilir. Bence bu zenginleştirme için çok iyi bir kaynak zaten elinizin altında; forum. Misal, Kaffein uygulamasından bahsederken menüde şu seçenek bu işe yarar bu sekme şu işlemi yapmanızı sağlamaya yarar demenin yanı sıra forumda Kaffein ile ilgili paylaşılan, özelleştirmeler, sorunlar, çözümler, fikirler incelenerek eklemeler yapılabilir, zenginleştirilebilir.

Belirtmek istediğim bir husus da hem forumda hem dergide belli belirsiz bir söylem var; "Falancayı Linux ile de yapabilirsiniz, falancanın Ubuntu' da çok daha iyi bir alternatifi var." Sanki, "Bakın Linux/Ubuntu da iyi bir işletim sistemi deneyin görün, çok hoşunuza gidecek" deniliyor, hatta sanki değil alenen söyleniyor. Bu söylemi pek yerinde bulmuyorum. Bunu her duyduğumda sanki bir pazarlama etkinliğinin içindeymişim gibi hissediyorum. Bana kalırsa daha sade olunmalı. Linux/Ubuntu' nun kendine ait bir dünyası var bu dünya bence, birilerine sunulmamalı sadece ondan bahsedilmeli, birilerinin tanışması için. "X işlemini Linux/Ubuntu' da da yapabilirsiniz" demek yerine, "X işlemi Linux/Ubuntu'da şöyle yapılır" demek bana daha doğru geliyor.

Tekrar dergide emeği geçen herkese teşekkür eder, dergiye en azından eleştirerek(!) katkı yapabileceğimi düşünerek dile geldiğimi belirtmek isterim. 3.sayıda görüşmek üzere.)
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

fadike

Alıntı yapılan: zeitgeist - 15 Aralık 2008 - 19:50:06
Sudo 2.sayıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Üzerinde hayli çalışıldığı, emek sarfedildiği, özenle hazırlandığı her halinden belli oluyor.

Dergiye hakim renkleri çok beğendim, yazı fontaları da gayet güzel.

Dergiyi okumaya başladığımda gözüme çarpan ilk unsur kapaktaki resim oldu. Evet, dergi renkleriyle uyumlu ve çok güzel bir kapak olmuş ama kanımca, dergiye, içeriğe, Ubuntu' ya ya da dergide bahsi geçen bir konuya işaret etseydi daha iyi olurdu.

"Editörden" bölümü gerçekten çok iyi düşünülmüş, yaratıcı bir fikir. Severek okuduğum farklı dergilerde iyi bir okuyucu olmama rağmen editör bölümüne hiç dikkat etmem ama burada çok ilgimi çekti ve okudum.

Bu sayı röportaj haricinde tamamen uygulamalara ayrılmış. Her ne kadar bu tür konuları daha çok sevsem ve okusam da en azından bir bölüm daha uygulama dışında bir konuya ayrılsaydı daha iyi olabilirdi.

Anladığım kadarıyla Sudo dergisi okuyucuları farklı siteler aracılığıyla farklı profillerde bir çok kullanıcıya ulaşıyor, hal böyle olunca genelde Linux özelde Ubuntu tanışıklığı önem gösteriyor. Dolayısıyla her ne kadar Wiki sayfalarında ve nette kolayca bulunabilecek bilgiler olsa da her sayıda bir bölümü sisteme ayırmak faydalı olabilir. Sistemden kastım, kurulum, yedekleme, püf noktalar, özelleştirmeler, masaüstü seçenekleri v.b. Tam da burada bir ekleme yapmakta fayda var; hem bahsi geçen işletim sistemiyle ilgili temel unsurlarda hem de bu sayıda bolca bahsedilen uygulama tanıtımlarında genel olarak bahsedilecekler pek yavan kalabilir, kuru, renksiz ve tatsız olabilir ki okumalarım esnasında hissetmedim değil. Tüm behsettiğimiz bu konularda daha doyurucu bilgiler verebilmek, daha ilgi çekici olmasını dolayısıyla okunabilirliğini artırmak için konu türlü yaklaşımlarla zenginleştirilebilir. Bence bu zenginleştirme için çok iyi bir kaynak zaten elinizin altında; forum. Misal, Kaffein uygulamasından bahsederken menüde şu seçenek bu işe yarar bu sekme şu işlemi yapmanızı sağlamaya yarar demenin yanı sıra forumda Kaffein ile ilgili paylaşılan, özelleştirmeler, sorunlar, çözümler, fikirler incelenerek eklemeler yapılabilir, zengişleştirilebilir.

Belirtmek istediğim bir husus da hem forumda hem dergide belli belirsiz bir söylem var; "Falancayı Linux ile de yapabilirsiniz, falancanın Ubuntu' da çok daha iyi bir alternatifi var." Sanki, "Bakın Linux/Ubuntu da iyi bir işletim sistemi deneyin görün, çok hoşunuza gidecek" deniliyor, hatta sanki değil alenen söyleniyor. Bu söylemi pek yerinde bulmuyorum. Bunu her duyduğumda sanki bir pazarlama etkinliğinin içindeymişim gibi hissediyorum. Bana kalırsa daha sade olunmalı. Linux/Ubuntu' nun kendine ait bir dünyası var bu dünya bence, birilerine sunulmamalı sadece ondan bahsedilmeli, birilerinin tanışması için. "X işlemini Linux/Ubuntu' da da yapabilirsiniz" demek yerine, "X işlemi Linux/Ubuntu'da şöyle yapılır" demek bana daha doğru geliyor.

Tekrar dergide emeği geçen herkese teşekkür eder, dergiye en azından eleştirerek(!) katkı yapabileceğimi düşünerek dile geldiğimi belirtmek isterim. 3.sayıda görüşmek üzere.)

Her eleştiri altın değerindedir. Lütfen devamı gelsin.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

Lütfen çerezlerini temizleyip Firefox ile deneyin, herhangi bir indirme sorunu mevcut değildir.