Programlama ile ilgili genel bir sorunum var.

Başlatan harunbas141, 15 Kasım 2016 - 00:04:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harunbas141

Abilerim, varsa ablalarım ve arkadaşlarım benim bir sorunum var.Şöyle izah edeyim.

Mesela python ile başlangıç ta belli bir seviyeye geldim. Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. 1.sınıfta C dilini işledik. Şuanda C# dilini işliyoruz. Bu sene C# dilinde biraz zorlanıyorum. Bizdeki sistem 3 ders teori sonra 2 ders uygulama oluyor. Uygulama dersinde hoca bizden bir şeyler yapmamızı istiyor. Küçük programlar diyeyim. Bende şöyle bir sorun oluyor. Hocanın teoride anlattıklarını anlıyorum. Ama iş koda dökmeye geldiği zaman yardıma ihtiyaç duyuyorum. Sınıfımda teknik liseden gelen ama programlama bilen insanlar oluyor ve tıkır tıkır yapıyorlar ve açıkçası hem moralim bozuluyor hemde kıskanıyorum. Ben neden yapamıyorum diye kızıyorum kendime.Motivasyon sıfır oluyor. Tecrübeli kişilerin önerilerine açığım.

ShangriLa

Moralini bozmaya hiç gerek yok. Kimse yazılım geliştirmeyi anne karnında öğrenmiyor.

Ne kadar çok pratik yaparsan o kadar geliştirirsin kendini. Kendine yaparken zevk alacağın bir kaç küçük proje belirle ve onları başlayıp bitir. Çeşitli API'lerin kullanımını öğren/pekiştir. Programlama sitelerinde (codeabbey gibi) yer alan örnekleri çöz. Zamanla çok daha iyi bir yazılım geliştiricisi/mühendis olacaksın.

Bu süre zarfında vaktini en verimli kullanmaya bak.
Ubuntu Mate Trusty

012rev3

Vaktinizi verimli kullanmak gerçekten de çok önemli.

Bununla birlikte teorik konuların daha karmaşık ve kafa karıştıran konular olduğunu düşünüyorum. Ve bu konudaki felsefi tartışmaları buradan aktarmama gerek yok sanırım.
İşin aslı, teori aslında pratik midir? Buna siz nasıl cevap verirsiniz? Teorik konuları anlayabiliyorsanız gerçekten bunun değerini bilmenizi isterim.
Daha basite indirgeyecek olursak, sizin bahsettiğiniz sorun, teoriyi pratiğe dökmekte yaşadığınız problemleri kapsıyor sanırım. Bunun zamanla oturacağını düşünüyorum ama elbette size bağlı.
Programlama dillerini öğrendiğinizde teorinin muzzam katkısını ve fikrin gücünü en nihayetinde hissedeceğinizden eminim.
Bir programcı değilim, söylediklerim belki çok doğru gelmeyebilir ya da işiniz icabı daha farklı konulara yönlenmeniz gerekiyor olabilir.
Yine de benim bugüne kadar tecrübe edindiğim şeyin bu olduğunu söyleyebilirim.
Çalışmalarınızda başarılar.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

ekremsenturk

Bir kuş'un nasıl uçtuğunu bilebilirsin, ama uçamazsın. Bu durumda uçmay bilmiyorsun, nasıl uçulduğunu ve kuş'ların nasıl uçtuğunu biliyor oluyorsun. Uçmayı önce öğrenmelisin. Bunu da çok çalışarak yapabilirsin. Diğer öğrencilerin daha önceden deneyimleri var. Bu durumda onlar uçmayı da az çok biliyorlar.

Teori (varsayım) her zaman ve her ortamda işlemez. Evdeki hesap, çarşıya uymaz. Söz ile anlatılamayanlar, yaşanarak öğrenilir.

Bir programlama dilinin belirli standartlaşmış kod ve komutları vardır. Ama o programlama dili için bir den fazla farklı derleyici mevcutsa, o derleyicilerin de kendi özellikleri vardır ve bazen etkili olabilirler. yine programlar kendileri çalışmazlar. Adları .exe veya .com veya .bin veya ne olursa olsun, işletim sistemi tarafından çalıştırılırlar. İşletim sistem'lerinin de belli başlı özellikleri ve farklerı var. Bunları bilmek ileride önemli olacak.

Ben okuldayken Kimya ve Fizikte çok kötüydüm. Bir gün bir şekilde Rocket yakıtı hakkında, müthiş bir bilgi edinme isteği duydum ve araştırmaya başladım. ( Okulumuzun kendi Kütüphanesi vardı. )Bu ilgi, araştırmalarım esnasında dallandı budaklandı. Ve 6 ay sonraki kimya derslerinde en iyiler arasına girmiştim.

Fizik'te ise ilgimi çeken hiç bir şey bulamadığım için, derslerim kötü kalmaya devam etti. Kendi çapında bir şeyler araştır ve kendini ders konuları dışında da geliştir. bunu yapamazsan, moralin ne kadar yüksek olursa olsun, sonuç kötüye gider. Özellikle, bir hedefin yoksa, bir teşvikin de olmaz.