[Çözüldü] Kodi Kurulum ve Silme Sorunu

Başlatan osmanpavraz, 15 Kasım 2016 - 23:50:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanpavraz

Merhaba yazılım merkezinden Kodi kurulumu yapmıştım eski sürüm diye onu silip Kodi'nin sitesindeki kodlar ile kurulum yaptım ama kurulmadı. Sonra terminalden kurulumu sildim ancak şimdi yazılım merkezindende Kodi'yi kuramıyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?

bugra9

Uçbirim kullanarak kurmayı deneyip çıktıları buraya aktarabilir misin?
sudo apt install kodi

osmanpavraz

sudo apt install kodi
çıktısı

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Bazı paketler kurulamadı. Bu durum, olanaksız bir durum istemiş
olduğunuzu ya da kararsız (unstable) dağıtımı kullandığınızı ve
bazı paketlerin henüz oluşturulamamış  ya da oluşturulmakta
olduğunu gösterir.
Aşağıdaki bilgiler durumu çözmenize yardımcı olabilir:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
kodi : Bağımlılıklar: kodi-bin (< 2:16.1~git20160425.1001-final-0xenial.1~) ama 2:17.0~git20161115.0200-f9d600a-0xenial kurulacak
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'noobslab-ubuntu-icons-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'kdenlive-ubuntu-kdenlive-stable-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'team-xbmc-ubuntu-xbmc-nightly-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'opera-stable.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'numix-ubuntu-ppa-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'team-xbmc-ubuntu-ppa-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'colingille-ubuntu-freshlight-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'nilarimogard-ubuntu-webupd8-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'intellinuxgraphics.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.

bugra9

Önce kurulu ise kaldıralım.
sudo apt remove kodi kodi-bin kodi-data

Daha sonra eklediğin ppa'yı silelim.

sudo add-apt-repository --remove ppa:team-xbmc/ppa
sudo add-apt-repository --remove ppa:team-xbmc/xbmc-nightly

Paket listesini güncelleyelim.
sudo apt update

Bundan sonra yazılım merkezi ile sorunsuz kurulması lazım.

Bu arada bir not düşeyim. Eğer bir yazılımı ppa ile yüklemek istiyorsan onunla ilgili tek bir ppa eklenmiş olsun. Diğer ppa'yı kullanmak istersen öncekini silmen seni hata almandan ya da kuramama durumundan kurtarır.

osmanpavraz

Sorun çözüldü ve kuruldu teşekkürler.

bugra9