Kali Linux Yükledim Herşey Berbat Oldu :(

Başlatan oguzak, 11 Kasım 2016 - 21:51:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzak

Arkadaşlar kali linux yükledim ve 1 yıldır kullanıyorum ama şuanda silmek istedim işim gereği adobe photoshop lazım ve windows'a dönemiyorum sebebi nedir ?

Şöyle hata alıyorum :

Windows Kurulumunda Aygıt Sürücüsü Bulunamadı.

Bu hatayı nasıl çözebilirim ?

Başka format dvd'leri denemedim. 2 Gündür işler aksıyor cevap verirseniz minnettar kalırım :)

012rev3

Forumda arama yapsanız bu sorunla ilgili bilgiler alabilirdiniz ama ben kısaca geçeyim.
Linux kurduğunuz için diskiniz ex4 veya ext2 formatıyla biçimlendirilir. Dolayısıyla windows bu formatı tanımaz. Bu nedenle ntfs olarak diskinizi biçimlendirmeniz gerek.
Bunu yapabilmek için Canlı/Live cd (forensic) modunda bilgisayarınızı açın. Ardından gparted ile diskinizi ntfs olarak biçimlendirin. Gerisi windows kurulumu. Kolay gelsin.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

oguzak

Alıntı yapılan: 012rev3 - 11 Kasım 2016 - 21:56:19
Forumda arama yapsanız bu sorunla ilgili bilgiler alabilirdiniz ama ben kısaca geçeyim.
Linux kurduğunuz için diskiniz ex4 veya ext2 formatıyla biçimlendirilir. Dolayısıyla windows bu formatı tanımaz. Bu nedenle ntfs olarak diskinizi biçimlendirmeniz gerek.
Bunu yapabilmek için Canlı/Live cd (forensic) modunda bilgisayarınızı açın. Ardından gparted ile diskinizi ntfs olarak biçimlendirin. Gerisi windows kurulumu. Kolay gelsin.

Hocam windows'un shift + f10 komutuyla bişeyler sildim ve şuanda linux çalışmıyor ama kali linux cd si mevcut hangi aşamaları izlemeliyim bu bölümde yardımcı olurmusunuz ?

penguenmurat

oguzak

Alıntı yapılan: penguenmurat - 11 Kasım 2016 - 21:58:14
https://forum.donanimhaber.com/m_39119412/tm.htm
bios dan hdd ya da ssd yi sata yerine ide olarak değiştirince çözülüyor imiş.

https://youtu.be/fS39q8y0GRk?t=65

Windows 10 kurmaya çalışıyorum hocam @2 hocamın dediğini yarın deniyicim iş ciddi kovulma olasılığım var :(

012rev3

[mention=610356]@penguenmurat[/mention]
Verdiğiniz bilgilendirme için teşekkürler. Bu farklı bir sorunmuş hiç karşılaşmamıştım.
[mention=610356]@oguzak[/mention]
İlk önce denilen yöntemi uygulayın. Bununla ilgili olsa gerek.
Ben direkt ntfs olayından aldım konuyu. Eğer bu tür bir sorunsa konuya geri dönebiliriz.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

oguzak

[mention=610359]@012rev3[/mention]

Yarın sabah 10'a kadar halletmem lazım 9 da iş başı hadi hayırlısı olucak inşallah

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2016 - 22:06:33

Alıntı yapılan: 012rev3 - 11 Kasım 2016 - 22:04:15
[mention=610356]@penguenmurat[/mention]
Verdiğiniz bilgilendirme için teşekkürler. Bu farklı bir sorunmuş hiç karşılaşmamıştım.
[mention=610356]@oguzak[/mention]
İlk önce denilen yöntemi uygulayın. Bununla ilgili olsa gerek.
Ben direkt ntfs olayından aldım konuyu. Eğer bu tür bir sorunsa konuya geri dönebiliriz.

+ Olarak hocam live'ı nasıl çalıştırabilirim ? Kali linux cd 'si ile çalıştırabilirmiyim ?

penguenmurat

oguzak

penguenmurat

canlı ya geçmek için cd yi takıp biostan cd den başlat yapın şu resimdeki:
live sizdede olması lazım canlı moda girebilirsiniz live yi seçip enter yaparak

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2016 - 22:11:52

https://www.google.com.tr/search?q=windows+7++format+hi%C3%A7bir+ayg%C4%B1t+s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BC+bulunamad%C4%B1&gbv=1&sei=pxcmWMX6GYL6swHulJGADg

Tek tek linklerden denemek lazım hocam. Malum kapalı kaynak yazılım sorun nerde belli değil ki nokta atışı olsun.

oguzak

[mention=610363]@penguenmurat[/mention]

hangi live ama ? 3 adet var :( ve live 'dan başlattıktan sonra hangi yolları izlemeliyim teşekkür ederim şimdiden çok yoruyorum ama

penguenmurat

En üstteki hocam. Sorun olursa ortada ki ile girebilirsiniz (güvenli mod) gibi bi şey

oguzak

Alıntı yapılan: penguenmurat - 11 Kasım 2016 - 22:14:13
En üstteki hocam. Sorun olursa ortada ki ile girebilirsiniz (güvenli mod) gibi bi şey

Hocam yarın size 8.30 - 9 gibi ulaşmam mümkünmü sabah ?

012rev3

[mention=610361]@penguenmurat[/mention]
İşte bu benim bahsettiğim sorundan kaynaklı. Windows diskleri görmüyor. (Ext dosya sistemiyle formatlanmış olmasından dolayı.)
[mention=610361]@oguzak[/mention]
Biostan Cd/Dvd eğer Usb ise Usb'nizi ilk sıraya getirin. Sanırım bunları yapabiliyorsunuzdur.
Daha sonra forensic mode ile başlatın.
Sistem açıldığında 'gparted'i başlatın varolan diskleriniz listelenecektir. Usb ile başlattıysanız usb nizi formatlamamaya dikkat edin. Muhtemelen sda olarak isimlendirilmiştir.
Daha sonra aşamalar windowsa benzer şekildedir. Sağ tıklayıp format seçeneğini ntfs olarak değiştirin. Ardından yukarıda enter olarak simgelendirilen onayla bölümü var onunla işlemi gerçekleştirin. (Apply all operations)
Bunu terminalden daha kolay yapabilirsiniz ama bu şekilde bir deneyin.

Bu kodu dikkatli kullanın tüm diskinizi formatlayacaktır. Eğer böyle bir tercihiniz yoksa hangi bölüm yedeklerinizi içeriyor ona göre karar vermeniz gerek. Yani '/dev/sda' yerine '/dev/sdax/y' x=1 y=2 değişikliğine gitmelisiniz. Windows kurulumunu tercihli yapacaksanız örnek olarak 'sda1' i seçmiş olalım;
mkfs.ntfs /dev/sda1
Yok eğer tüm diskinizi ntfs olarak formatlayacaksanız. En kolay yöntem;
mkfs.ntfs /dev/sda
'-f' parametresi gerekli olursa(hızlı format bakımından-quick format);
mkfs.ntfs -f /dev/sda

Forensic modunu önermemin nedeni disk bağlama işlemlerinin yapılmıyor olması.

penguenmurat

oguzak

[mention=610368]@penguenmurat[/mention]

Hocam sms attım bi geri dönerseniz çok memnun olurum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2016 - 22:40:58

Alıntı yapılan: 012rev3 - 11 Kasım 2016 - 22:14:52
[mention=610361]@penguenmurat[/mention]
İşte bu benim bahsettiğim sorundan kaynaklı. Windows diskleri görmüyor. (Ext dosya sistemiyle formatlanmış olmasından dolayı.)
[mention=610361]@oguzak[/mention]
Biostan Cd/Dvd eğer Usb ise Usb'nizi ilk sıraya getirin. Sanırım bunları yapabiliyorsunuzdur.
Daha sonra forensic mode ile başlatın.
Sistem açıldığında 'gparted'i başlatın varolan diskleriniz listelenecektir. Usb ile başlattıysanız usb nizi formatlamamaya dikkat edin. Muhtemelen sda olarak isimlendirilmiştir.
Daha sonra aşamalar windowsa benzer şekildedir. Sağ tıklayıp format seçeneğini ntfs olarak değiştirin. Ardından yukarıda enter olarak simgelendirilen onayla bölümü var onunla işlemi gerçekleştirin. (Apply all operations)
Bunu terminalden daha kolay yapabilirsiniz ama bu şekilde bir deneyin.

Bu kodu dikkatli kullanın tüm diskinizi formatlayacaktır. Eğer böyle bir tercihiniz yoksa hangi bölüm yedeklerinizi içeriyor ona göre karar vermeniz gerek. Yani '/dev/sda' yerine '/dev/sdax/y' x=1 y=2 değişikliğine gitmelisiniz. Windows kurulumunu tercihli yapacaksanız örnek olarak 'sda1' i seçmiş olalım;
mkfs.ntfs /dev/sda1
Yok eğer tüm diskinizi ntfs olarak formatlayacaksanız. En kolay yöntem;
mkfs.ntfs /dev/sda
'-f' parametresi gerekli olursa(hızlı format bakımından-quick format);
mkfs.ntfs -f /dev/sda

Forensic modunu önermemin nedeni disk bağlama işlemlerinin yapılmıyor olması.

Çook teşekkür ederim :)

mhmtkrktr

Alıntı YapWindows Kurulumunda Aygıt Sürücüsü Bulunamadı.

Bu sorunun ext4 yada diğer biçimlerden kaynaklanacak bir sorun olduğunu sanmıyorum. Uyarıda ki aygıt sürücüsünden kasıt, donanımın sistem tarafından tanınmasını sağlayan, üretici tarafından sağlanan ek yazılım. Normalde Linux çekirdeğinde olduğu gibi, Windowsta da kurulum medyası içinden sağlanır.
Bu hatanın birden çok sebebi olabilir. Daha eski sistemlerde bazı üreticilerin yine bazı modelleri kurulum medyasında bulunamıyordu. Bu durumda sürücü, üreticisinin kendi sitesinden temin edilerek flopy üzerinden gösteriliyor ve windows un yolunu bulması sağlanıyordu. O hatanın oluştuğu pencerenin altında bulunan aygıt yükle seçeneğinin amacı buydu. Ancak sata destekli yeni aygıt ve kurulum medyalarında çok sık karşılaşılan bir durum değil bu. Eğer bu şekilde bir sorun varsa önerim windows un elindekinden başka bir sürümünü denemen olur. Sürücüyü elle yükleme hakkında yönergeye zaten gerek yok.
Diskin çalışamaz durumda hasarlı olması ihtimalide yüksek. Bir ihtimal daha önceki önerilerde olduğu gibi, diski formatlayıp üzerinde oluşabilecek hataların düzeleceğini umut edebilirsin.
Herşeyden önce bios ayarlarını da iyice bir gözden geçirmen, gerekiyorsa fabrika ayarlarına alıp yeniden yapılandırman yerinde olur. 

plazma

Bir diğer olasılık sizin uefi dedir bios ayarları [mention=610383]@mhmtkrktr[/mention] da dediği gibi bios tarafındaki ayaları mbr ye çekip deneyebilirsiniz ama konunun bizim taraf ile alakası yok, windows forumlarında sorunu araştırmanız daha sağlıklı olacaktır.