Kali Linux - Bİr kaç sorun ?

Başlatan RnL29, 11 Kasım 2016 - 20:11:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RnL29

Tüm ubuntu ailesine merhabalar/iyi akşamlar
Bir çok kullanıcı gibi bir türlü beceremediğim bir kaç sorun'un cevabını ve problemin çözümünü siz değerli forum kullanıcılarından arz ediyorum yardımcı olabilebileceğiniz kadarı ile ?

Öncelik ile ' Kali Lİnux bayadır kullanıyorum,ancak her zaman olduğu gibi pulseaudio yani ses sorunu,araştırıp problemin çözümünü şu '   /etc/pulse/daemon.conf leafpad ile düzenleyip  ; default-sample-channels = 2 satrı başındaki virgül işaretini silip yazıyı başa getirdikden sonra kaydedip Terminalden pulseaudio --start 'i uyguladım ardından video ile test ettim sorun çözülmemiş var sayıp ' Ayalar>ses'ses çıkış aygıtını seçtikden sonra ses problemin çözüldü tabi bunun ile kalmadı ' sistemi kapatıp veya reset attığımda tekrar pulseaudio'yu başlatmam ve ses çıkış aygıtını tekrar'dan seçmem gerekiyor ve yine ayarlayıp sorunu çözüyorum.
Diyeceğim o ki bu sorunun çözümünü nasıl sabit tutacağım,her yeniden açtığımda sistemi aynı problemi yaşamak zorunda kalmıyayım.

İkincil olarak' ise kablolu ağ kullanıyorum ve ağ ayarlarını silmişim nasıl yapmışsam artık :D neyse onunda çözümünü buldum bir şekilde ayarladım ancak o sorun'da ses sorunu gibi her sistemi tekrar açtığımda yada reset attığımda tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum ' Ağ ayarımıda sabit tutmak istiyorum ancak nasıl ?

Ve son olarak localhost zaten kurulu bir şekilde geliyor k.linux'de ve anlarım localhost'den sıkıntı yokda kali'nin azizliğine uğradım phpmyadmin,mysql,php5,apache2 uygulamalarını autoremove yöntemi ile sistemden kaldırıp tekrar kurdum phpmyadmin açılmıyor bir şeikde hallederim vahim durum şudur ki ' sistemi kapatım açtım ve sonuç ' tüm herşey sıfır :D nasıl oldu hayret ediyorum açıkcası ' terminalde root@kadi kırmızı olurdu bende beyaz şimdi ..

Yardımcı olabileceğinizi umuyor şimiden teşekkür ederim sağolun var olun =)

[/b]

snorlax

Ubuntu kullanıp o hack araçlarını ubuntuya kurarak rahat edebilirsiniz :D

Ses sorunu için şifre ekranında sesi arttırıp öyle sisteme giriş yapabilirsiniz ben 2 gün önce kurduğumda böyle yapıyordum tabi dayanamyıp kaldırdım tekrardan.
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

RnL29

Alıntı yapılan: snorlax - 11 Kasım 2016 - 20:33:31
Ubuntu kullanıp o hack araçlarını ubuntuya kurarak rahat edebilirsiniz :D

Ses sorunu için şifre ekranında sesi arttırıp öyle sisteme giriş yapabilirsiniz ben 2 gün önce kurduğumda böyle yapıyordum tabi dayanamyıp kaldırdım tekrardan.

Ubuntu-Linux mint kaliden sonra ikisi arası gitgel aslında benim açımdan ancak karar'ım kesin yani ' eğer yeni bir kullanıcı olsa idim bu işten vazgeçer ubuntuda kurmayıp windows'a dönerdim ancak özgür platform artık tercihim bu problemide bir şekilde aşacağım artık,ne kadar bilgi olur ise olsun farklı bir işletim sistemine geçince insan tökezliyor :D teşekkür ederim.

snorlax

Ben 2 gün önce kali kurdum sistemi 4 saat kurcaladım ses sorunuydu flash playerdir depo eklemesiydi falan Debian tabanlı dağıtım kullanmaya tövbe ettim. Sonuçta tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır derler ya benim de o misali :)
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

RnL29

Alıntı yapılan: snorlax - 11 Kasım 2016 - 20:44:25
Ben 2 gün önce kali kurdum sistemi 4 saat kurcaladım ses sorunuydu flash playerdir depo eklemesiydi falan Debian tabanlı dağıtım kullanmaya tövbe ettim. Sonuçta tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır derler ya benim de o misali :)
Tabi kendi payına haklı olabilirsin.
aslında Kali linux hem sistemi hemde kullanıcıyı yoruyor kasıyor,biraz daha iyi bir sisteme ve iyi bir bilgiye sahip olmak gerekiyor kullanılması için aksi takdir'de bu işletim sistemleri çekilmez hale geliyor eğer kafayı yemek istiyorsak ki herhalde yemek istiyorum kafayı kali linux kullanmaya devam ama eğer çözüm bulamazsam malesef ubuntu'yu tercih edeceğim sizin gibi biraz'da onda uğraşırız :D

012rev3

Alıntı yapılan: RnL29 - 11 Kasım 2016 - 20:11:47

Öncelik ile ' Kali Lİnux bayadır kullanıyorum,ancak her zaman olduğu gibi pulseaudio yani ses sorunu,araştırıp problemin çözümünü şu '   /etc/pulse/daemon.conf leafpad ile düzenleyip  ; default-sample-channels = 2 satrı başındaki virgül işaretini silip yazıyı başa getirdikden sonra kaydedip Terminalden pulseaudio --start 'i uyguladım ardından video ile test ettim sorun çözülmemiş var sayıp ' Ayalar>ses'ses çıkış aygıtını seçtikden sonra ses problemin çözüldü tabi bunun ile kalmadı ' sistemi kapatıp veya reset attığımda tekrar pulseaudio'yu başlatmam ve ses çıkış aygıtını tekrar'dan seçmem gerekiyor ve yine ayarlayıp sorunu çözüyorum.
Diyeceğim o ki bu sorunun çözümünü nasıl sabit tutacağım,her yeniden açtığımda sistemi aynı problemi yaşamak zorunda kalmıyayım.
[/b]
Önce /etc/pulse/daemon.conf içeriğini eski haline getirin. Yani noktalı virgülü tekrar yerine koyun.
; default-sample-channels = 2
Bu yöntem ses ile ilgili sorununuzu çözecektir umarım;
pulseaudio -D --system
systemctl --user enable pulseaudio && systemctl --user start pulseaudio
Önce bunun olup olmadığına bakalım?
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

Elessar

Alıntı yapılan: RnL29 - 11 Kasım 2016 - 20:11:47
Diyeceğim o ki bu sorunun çözümünü nasıl sabit tutacağım?

systemctl --user enable pulseaudio && systemctl --user start pulseaudio
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

RnL29

[mention=610345]@012rev3[/mention]
Öncelik ile ilgi ve alakanız için teşekkür ederim ancak.
çözümlemeleri uyguladığımda sistemi reboot ettiğimde
systemctl --user enable pulseaudio && systemctl --user start pulseaudio komutu ile sanırım ses çıkış'ını sabitledik ancak

pulseaudio -D --system komutunu terminale girdiğimde
W: [pulseaudio] main.c: Sistem kipinde çalıştırılıyor fakat --disallow-exit ayarlı değil.
W: [pulseaudio] main.c: Sistem kipinde çalıştırılıyor fakat --disallow-module-loading ayarlı değil.
N: [pulseaudio] main.c: Sistem kipinde çalıştırılıyor, SHM kipi zorla devre dışı bırakılıyor.
N: [pulseaudio] main.c: Sistem kipinde çalıştırılıyor, boşta kalma süresi çıkışı zorla devre dışı bırakılıyor.
E: [pulseaudio] main.c: Artalan işlemleri başlatma başarısız oldu.

bu şekilde bir çıktı aldım.

illedelinux

Arkadaşlar yorumlardan Linux sistemleri sorunludur veya zordur gibi bir hava sezinledim.
Hiç de öyle değil, sorunlar, zorluklar bizden kaynaklanıyor, dağıtım veya masaüstü tercihini dogru yapmazsanız elbette bazı sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz ve bu normaldir. Örnegin daha Debian'ı öğrenmeden Kali Linux kullanırsan veya bir GB ram olan sisteme Ubuntu kurmaya kalkarsanız ya da hiç kurulum tecrübesi olmadan Arch kurmaya yeltenirseniz karşılaşacağınız sorunlar tamamen sizinle ilgilidir.

Forumda olsun bloglarda olsun bu konularda sürekli yayınlar yapıyoruz, bilgisayar hangi masaüstüne uygun, kullanıcıyla bilgisayarın tercihi uyuşuyor mu gibi bir çok bilgiler mevcut, bunları dikkate almadan bilinçsizce yaptığınız sonuçlarda Linux dağıtımları suçlamanız yanlıştır.
Yani çuvaldızı es geçip igneye odaklanırsak her şeyde olduğu gibi dağıtımlarda da kendimizi kandırmış oluruz.

Oysa Linux dağıtımları her biri ayrı bir değerde ve herbiri farklı kullanıcıya hitap ediyor...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Toor

Alıntı yapılan: snorlax - 11 Kasım 2016 - 20:44:25
En kararlı taban Debian tabanı. Bildiğim kadarıyla Kali en son sürüm çekirdeği kullanıyor ve masaüstü ortamlarında da artık kararlılığı önemsemiyor.

Zaten Kali kullanılmaması gereken bir dağıtım. Kendi popüler kültürünü yaratmış, bazı kişiler kendini hacker zannetsin amacıyla varlığını sürdüren bir distrodan hayır gelmez. Arch'ın zengin AUR'u, Debian'ın güvenlik testlerine yatkın kararlılığı varken bu gösterişli dağıtımın kullanmını önermemek lazım.

012rev3

[mention=610347]@RnL29[/mention]
Ayar dosyalarında başka türlü değişiklikler yaptınız mı bilmiyorum bu çıktılara anlam veremedim.
Alsa sürücülerini yeniden mi kursanız?
İkinci komut olmadan ilk komutla deneyerek kullanıcı hesabınızı kapatıp tekrar giriş yapabilirsiniz.

Ne yaptığınızı biliyorsanız Kali Linux'u tercih edin, birçok dağıtımda olduğu gibi bu dağıtımda da sorunların olması normaldir.
Popüler kültürün sıradanlığına yakalansa da bu, bunca emeğin sıradan olduğu anlamına gelmiyor elbette.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

RnL29

Alıntı yapılan: illedelinux - 11 Kasım 2016 - 21:21:06
Arkadaşlar yorumlardan Linux sistemleri sorunludur veya zordur gibi bir hava sezinledim.
Hiç de öyle değil, sorunlar, zorluklar bizden kaynaklanıyor, dağıtım veya masaüstü tercihini dogru yapmazsanız elbette bazı sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz ve bu normaldir. Örnegin daha Debian'ı öğrenmeden Kali Linux kullanırsan veya bir GB ram olan sisteme Ubuntu kurmaya kalkarsanız ya da hiç kurulum tecrübesi olmadan Arch kurmaya yeltenirseniz karşılaşacağınız sorunlar tamamen sizinle ilgilidir.

Forumda olsun bloglarda olsun bu konularda sürekli yayınlar yapıyoruz, bilgisayar hangi masaüstüne uygun, kullanıcıyla bilgisayarın tercihi uyuşuyor mu gibi bir çok bilgiler mevcut, bunları dikkate almadan bilinçsizce yaptığınız sonuçlarda Linux dağıtımları suçlamanız yanlıştır.
Yani çuvaldızı es geçip igneye odaklanırsak her şeyde olduğu gibi dağıtımlarda da kendimizi kandırmış oluruz.

Oysa Linux dağıtımları her biri ayrı bir değerde ve herbiri farklı kullanıcıya hitap ediyor...
Herhangi linux sürümleri kötülenmiyor kastım sizinde bahsettiğiniz gibi ' yetersiz bilgi,yetersiz sistem ' kendi sistemim yeterli ancak bir kaç problem ile karşılaşmasakda bu işin bir önemi kalmaz,alışkın olduğumuz windows'dan kaynaklanan birşey.

Her ne olur ise olsun problemleri çözüp kali'den vazgeçmeyeğim açıkcası ve yıllardır özgür bir platform'a geçme derdindeydim ancak bu zamana nasipmiş ..

Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2016 - 21:56:21

Alıntı yapılan: 012rev3 - 11 Kasım 2016 - 21:50:31
[mention=610347]@RnL29[/mention]
Ayar dosyalarında başka türlü değişiklikler yaptınız mı bilmiyorum bu çıktılara anlam veremedim.
Alsa sürücülerini yeniden mi kursanız?
İkinci komut olmadan ilk komutla deneyerek kullanıcı hesabınızı kapatıp tekrar giriş yapabilirsiniz.

Ne yaptığınızı biliyorsanız Kali Linux'u tercih edin, birçok dağıtımda olduğu gibi bu dağıtımda da sorunların olması normaldir.
Popüler kültürün sıradanlığına yakalansa da bu, bunca emeğin sıradan olduğu anlamına gelmiyor elbette.
Şöyle diyeyim ne yaptığımı iyi biliyorum ancak bu her türlü sorunu kendi başıma çözeceğim manasına gelemez.
Alsa sürücülerini yeniden kurayıp sorun'a tekrar odaklanayım.

Hİç bir emek boşuna verilmemiştir bende bundan yanayım.