[Çözüldü] Anormal bir sesle birlikte hızlı kapanma

Başlatan Afken, 10 Kasım 2016 - 23:01:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Afken

Arkadaşlar, Ubuntu 16.04 kullanıyorum. SSD üzerine kurulu sistem. Her şey düzgün çalışıyordu ama bugün bir şeyler ters gitti. System-multiload indicator'ünü kurmuştum en son, bundan sonra sistem ilk kez (dizdiğimden beri) kasmalara başladı kasmaması gereken yerlerde. Sadece firefox açıkken kasmalar vs. Yeniden başlattım. Fakat bir iki defa daha oldu. Ben de sildim indicatorü. Kasma düzeldi (biliyorum çok saçma, ben de alakasız olduğunu düşünüyorum aslında) ama kapatırken videoda görebileceğiniz üzere çok hızlı ve gürültülü şekilde kapanıyor. Sanki aniden güç kesilmiş gibi. O ses olmasa yine neyse der geçerim ama o ses kafamı kurcalıyor.

Sorun ne olabilir? Ya da sorun var mıdır? Kontrol etmem gereken bir yer var mıdır? Benzer durumu yaşayıp veri kaybı yaşadığını söyleyenler var internette. Pek anlamadım çözüm diye sunduklarını açıkçası. Unmount etmelerden ibaretti zaten söyledikleri. Benim böyle sorunlarım daha önce olmadığından bu çözümlerin bana yarayacağını da düşünmedim.

Umarım çözeriz bunu. 4-5 defa kapattım hepsinde bu şekilde.

Video: http://sendvid.com/45yf69d5
Not: video sesini biraz açmalısınız. cızırtrrı yüksek sesliydi ama videoda iyi duyulmuyor.
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

Afken

Alıntı yapılan: plazma - 11 Kasım 2016 - 03:08:32
http://askubuntu.com/questions/127737/loud-pop-on-shutdown-reboot/127774

Merhaba, verdiğiniz link yeni sürümlerle uyumsuz ama ondan önce ilginç bir şeyden bahsettikten sonra konuya gireceğim. Dün birkaç defa denedim ve hepsinde aynı sesi duyarak kapandığını gördüm. Ardından bu konuyu da açtıktan sonra hiçbir ek işlem yapmadan bilgisayarı son kez kapattım ve açmadım. Bugün sabah tekrar açtım ve denedim. Ta ta! Ses gitmiş. Nasıl olur? Böyle diyenlere uyuz olurdum, sorun kendiliğinden nasıl gitsin sen bir şey yapmışsındır diye ama yok cidden yapmadım.

Fakat anında kapanma olayı devam ediyor. Kapanışta ubuntu splash screen idir sanırım adı ubuntu logosu çıkıyor hani, altında noktalar var, loading gibi. Onun daha ilki dolmadan anında kapanıyor diyebileceğim kadar hızlı bir kapanış bu. Fakat o kötü ses yok.

SSD'den dolayı mı bu kadar hızlı veya eskiden de bu kadar, bir saniyeden bile hızlı kapanacak kadar hızlıydı bilmiyorum. Fakat demek ki öyleymiş. Çünkü linklerde sadece ses ile ilgili çözüm vermişler, bilinen bug'ı böyle çözüm sunduklarına göre problem sesten ibaret.

Verdiğiniz linke dönelim:
Komutları denediğimde, boş dosyalara götürüyor. Benzer şekilde şu linki buldum, sanırım aynı şeyi yapıyor ve bu komutlarla denediğimde gerçekten de dosyaların var olduğunu gördüm. Fakat benim için gerek kalmadı artık. Buna rağmen denedim, dediğim gibi aynı her şey. Çünkü ses sorunu zaten çözülmüştü ve hızlı açılıp kapanmaya da etki etmedi. Demek ki bu normal.

Söz konusu yeni link için http://askubuntu.com/questions/160882/popping-noise-from-laptop-speakers.
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"