[Çözüldü] kurulumlarda terminalde hata alıyorum

Başlatan difficulty, 05 Kasım 2016 - 22:17:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

difficulty

herhangi bir şey kurarken kurulum sonunda terminalde aşağıdaki hataları veriyor.

İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
/var/cache/apt/archives/steam_1%3a1.0.0.48-1ubuntu3_i386.deb
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'linrunner-ubuntu-tlp-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'skunk-ubuntu-pepper-flash-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'indicator-brightness-ubuntu-ppa-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-audio-dev-ubuntu-alsa-daily-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'kamalmostafa-ubuntu-linux-kamal-mjgbacklight-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'spotify.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

siberoloji

/etc/apt/sources.list.d/ dizinindeki uzantılar normalde .list uzantılıdır.
.save uzantılı olanlar GUI dediğimiz görsel güncelleme yöneticisi tarafından oluşturulan yedek dosyalarıdır. Görsel paket yöneticisinin oluşşturduğu bu .save uzantılı dosyalar normalde komut satırında apt programı tarafından görmezden gelinmelidir. Yani size bilgi olarak veriliyor. O dosyalar hata değil, apt programının, bu listeleri görmezden geldim bilginiz olsun mesajıdır. Dert etmenize gerek yok. İsterseniz silebilirsiniz. Örnek:
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/linrunner-ubuntu-tlp-xenial.list.save
Ancak bana sorarsanız dokunmayın.

difficulty

Teşekkür ederim Ben bu hataları almaya adobe flash player ve pepper flash uygulamalarını yüklemeye çalıştıktan sonra almaya başladım. flash playerlar da çalışmıyor bende onu  ayrı bir konu olarak mı açmam gerekir. Yoksa burdan yardımcı olabilir misiniz?

bugra9

O uyarı yazılarını görmek istemiyorsan
sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
komutuyla bunu yapabilirsin.

Hataya gelince, komutu verdiğin satırdan itibaren tüm çıktıları paylaşabilir misin.

difficulty

Alıntı yapılan: bugra9 - 05 Kasım 2016 - 22:41:22
O uyarı yazılarını görmek istemiyorsan
sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
komutuyla bunu yapabilirsin.

Hataya gelince, komutu verdiğin satırdan itibaren tüm çıktıları paylaşabilir misin.

verdiğiniz komutu kullandıktan sonra synaptic i kurarken şu şekilde diyor
sudo apt-get install synapticPaket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
synaptic zaten en yeni sürümde (0.83).
Aşağıdaki paket otomatik olarak kurulmuş ve artık bu pakete gerek duyulmuyor:
  nvidia-prime
Bu paketi kaldırmak için 'sudo apt autoremove' komutunu kullanın.
Aşağıdaki paketler yükseltilecek:
  steam:i386
1 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 14 paket yükseltilmeyecek.
9 paket tam olarak kurulmayacak ya da kaldırılmayacak.
0 B/874 kB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 2.662 kB ek disk alanı kullanılacak.
debconf: DbDriver "config": /var/cache/debconf/config.dat is locked by another process: Resource temporarily unavailable
(Veritabanı okunuyor ... 285209 dosya veya dizin kurulu durumda.)
Paket açılacak: .../steam_1%3a1.0.0.48-1ubuntu3_i386.deb ...
debconf: DbDriver "config": /var/cache/debconf/config.dat is locked by another process: Resource temporarily unavailable
dpkg: /var/cache/apt/archives/steam_1%3a1.0.0.48-1ubuntu3_i386.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (--unpack):
alt süreç yeni pre-installation betiği 1 çıkış kodu ile sona erdi
dpkg: temizlik yapılırken sorun yaşandı:
alt süreç yeni post-removal betiği 1 çıkış kodu ile sona erdi
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
/var/cache/apt/archives/steam_1%3a1.0.0.48-1ubuntu3_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

şeklinde oluyor

bugra9

Tamam, çıktıların tamamını verince sorun belli oldu.

Aynı sorun şu konuda çözülmüş. Bir bak yapamazsan adım adım gidelim.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=53065.0

difficulty

Alıntı yapılan: bugra9 - 05 Kasım 2016 - 23:04:56
Tamam, çıktıların tamamını verince sorun belli oldu.

Aynı sorun şu konuda çözülmüş. Bir bak yapamazsan adım adım gidelim.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=53065.0

Teşekkürler burada ki sorunu benim soruna uyarlayınca hata ortadan kalktı :) Peki ben flash player olmadığı için chromium da flash gerektiren şeyleri açamıyorum kurmaya çalıştım ama olmadı

bugra9

Rica ederim.

Flash player için şu iletiye bakabilirsin.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=53983.msg608336#msg608336

Eğer sorunların çözüldüyse başlığa çözüldü etiketi koyabilirsin.
http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

difficulty

bende adobe kurulu görünüyor ama chromium da açmıyor . pepper flash ı kurmak için
sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree

bu kodu çalıştırdım ama yine flash la açılan şeyler açılmıyor :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Kasım 2016 - 23:52:19

chromium da çalıştıramadım :( chrom kurdum orda sorun yok gibi ...teşekkürler çözümler için.