[Çözüldü] Klavye Tuş Değiştirme

Başlatan rhoaides, 25 Ekim 2016 - 18:09:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhoaides

Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. İki ay önce *dizüstü bilgisayarıma ne olduysa bir anda caps lock ve iki shift tuşuda çalışmayı bıraktı. Herşeyi uyguladım tuşları söküp altındaki plastiğede bastım çalışmıyor.

Klavye sorunlu dedim ancak şunu fark ettim. Windows boot edilirken caps lock'a bastığımda ışığı yanıyordu. Bu sefer dedim ki bir yazılım engelliyordur. Güvenli modda denedim yeninden formatladım yine çalışmadım. Ubuntu üzerinde denedim yine çalışmadı. Bende windowsta atnsoft key remapper programı ile shift tuşunu sağ ctrl'ye atadım.

Shift tuşunu sağ ctrl ile kontrol edebiliyorum ancak ubuntuda bunu yapabileceğim bir program varmı yada bu sorunu nasıl çözebilirim?

if

@rhoaides, tuşların işlevini başka tuşlara atarız da çalışmamalarının sebebini öğrensek daha iyi olur. Sistem Ayarları > Klavye > Kısayollar yolluyla CAPS LOCK ve SHIFT tuşlarını herhangi bir kısayola atayıp atamadığınızı kontrol edin. Klavye düzeni uygulamasını açıp CAPS LOCK ve SHIFT tuşlarına basın. Bu tuşlara bastığınızda hangi tuşların uygulama üzerinde gösterildiğini kontro edin.

rhoaides

klavye kısayollarında caps lock ve shift birşeye atanmamış. klavye düzeninde ise caps lock ve shiftlere bastığımda ışığı yanmıyor.

rhoaides

zaten yeni bir laptop almayı düşünüyorum şimdilik sadece shift tuşu gerekli bana onu başka bir tuşa atayamazmıyım. windowsta iken sağdaki ctrl ye atamıştım

FireSwords

[mention=609152]@rhoaides[/mention] Ucuz bir USB klavye alabilirsin.

bugra9

Alıntı Yapsadece shift tuşu gerekli bana onu başka bir tuşa atayamazmıyım
Evet atayabilirsin ama bunu yapabileceğin bir yazılım var mı bilmiyorum. Eğer yazılımsız yapmak istersen,

sudo -H gedit /usr/share/X11/xkb/symbols/pc
yaz. Açılacak dosyada tuşların görevleri yazar. Bu dosyada
key <RCTL> { [ Control_R ] };
satırını
key <RCTL> {    [ Shift_L       ]   };
şeklinde değiştirerek kaydedip çık. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat. Çalıştığını göreceksindir.

mhmtkrktr

Şu program bu tarz işler için tabiri yerindeyse biçilmiş kaftandır.
Klavye, fare ve tocuhpad yapılandırması için kullanılabilir.

easystroke

http://i.hizliresim.com/aXm2Wd.png

rhoaides

@bugra9 teşekkür ederim sizin çözümünüzle sorunu hallettim.

bugra9

Rica ederim, etiket için teşekkürler.