Ubuntuyu F11 tuşu ile başlatmak (recovery partition)

Başlatan bk-bk, 14 Aralık 2008 - 05:22:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bk-bk

      Son dönem dizüstü bilgisayarların , açılışta f11 ile başlatılan ,sistem kurtarma veya fabrika ayarlarına geri döndürme seçenegini biliyoruz.
Birkac firma ,başta Hp olmak üzere Laptoplara bu tip Recovery bölümlerini kurup  müşteriye herhangi bir kurulum cd si vermez.Bu konuda ilk zamanlar oldukca acemice davranıp durumdan hoşnutsuzlugumu gerek hp yöneticilerine.gerek servis yetkililerine defalarca anlatmak durumunda kalmıştım.Tabii ki konumuz bu durumdan şikayet degil.
     
    Bildiğiniz gibi kurtarma bölümleri için ''SATA'' (şifreleme özelligi olan) diskler kullanılıyor.Buradan yola cıkarak aklıma gelen bir soruyu sormak ve varsa çözüm arayışına girmek istedim.
   
   Winzort için yapılan bu kurtarma bölümü Linux (Ubuntu ) için yapılabilirmi ?  ya da ;
   'Ubuntu için kurtarma bölümü oluşturmak' . Konu başlığı olarak daha uygun olacaktı fakat vazgectim  ubuntunun kurtarma bölümü var oluşturmaya gerek yok diye bir cevap almak istemedim , daha doğrusu ubuntunun recovery sini ubuntuya müdahale etme bölümü diye adlandırsak ta yanlış olmaz sanırım.
     
  Grub ta Ubuntunun Recovery secenegi var buna ne gerek var da denilebilir fakat kurtarma bölümü bir tuşa atanabiliyorsa bunu Ubuntu için de uygulanabilir yapmak ve  açılışta f11 gibi bir tuş ataması ile istedigimiz bir işletim sistemini başlatmak mümkün olabilir diye düşünüyorum fakat nasıl ?

   Yine Grub ta gördüğümüz ubuntunun recorvery secenegi winzortun bildigimiz klasik başlatma seçeneklerine benzer.Yedek kısmı olarak oluşturacağımız bir partisyon ile ubuntunun kendi sistem gereksinimize uygun (ekran kartı,kablosuz ağ sürücüleri,programlar .v.s) olarak sisteme gömülü ve kilitli bir drive şeklinde Sata disk özelliğinin bu avantajından nasıl yararlanırız ?

'Sistemlerinde yer kaplamak istemeyen,Sata disk özelligi olmayan, ya da ben zaten işimi komutlarla hallediyorum buna ne gerek var diyen usta linux kullanıcıları olabilir.Fakat taşınabilir bilgisayar (Laptop) ,benim gibi acemi ve Linux sever ve de  merak eder sayısı oldukça fazla.Umarım bu sorulara bir çözüm bulur ve ubuntu kullanıcıları için (özellikle benim gibi acemiler için ) bir kurtarma bölümü oluşturma yöntemi buluruz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
deneyimli linux kullanıcılarının  bu konudaki fikirlerini merakla bekliyorum. :)
herkes layık olduğu yerdedir

matafleur

1)

Norton ghost disketten çalışan eski bir sürümü ile imaj çekilip açılışta F11 ile norton ghost un çağırılması suretiyle yapılabilir sanırım.

Not:Norton ghost şu anda ücretli bir yazılım.eski bendeki disketlik versiyonu ücretlimi onu bilmiyorum.

2)

Nortonghost benzeri bir yapı sadece gnu kütüphanesi kullanarak hazırlanabilir.Oldukça emek istemesine rağmen yapılabilirliği var.

Not:Bu imaj olayı için her konfigürasyona ayrı bir imaj çekmek lazım.bu konuda öncelikle ikna edilmesi gerekenler laptop üreticileri.

BYK

Aslında düşünürseniz bir bilgisayara iki hatta n tane Ubuntu ya da başka işletim sistemi kurabilirsiniz. Bu durumda temel ve temiz kuruluma sahip, sürücüleri yüklenmiş bir Ubuntu kurulumu zaten bahsettiğiniz kurtarma bölümü yerine geçecektir. GRUB içinden adını değiştirip belki sabitleyerek tuşla olmasa bile kurtarma bölümü işlevine erişebilirsiniz.

Ayrıca küçük bir not, kurtarma bölümü olayının SATA disklerle bir ilgisi yok ki SATA disklerde zaten "şifreleme" ya da "kilitleme" gibi bir özellik de yok. Bunlar yazılımsal şeyler.

teneke

Merhabalar.
Çöken.bozulan açılmayan , başka bir dağıtım yüklenirken hatalı yüklemeden dolayı silinen çalıştırılımayan sistemler için kullanılacak ki temelde sordugunuz soru bu diye  düşünüyorum.  benim bildigim iki yöntem var bunları uygulamanız yeterli olur illaki bu yöntemi uygulamanız zorunlu değil. fakat açık kaynak dünyasında çözüm ve öneriler bol yeterki araştırın.
Aptoncd: kullanımı ( wiki.linux-sevenler.org )
ubuntuda sistem yedegini almak ( http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2958.0.html )

heartsmagic

Aslında düşünülen şu sanrım. Bir Ubuntu bölümü olsun kenarda hiç kullanmayayım. Eğer dara düşersem, sistem başlangıcında onu açar kurarım. Düşünülünce makul bir fikir aslında, zahmetsizce kurulum. Fakat bunun yapılabilirliği biraz zor, eğer oluyorsa bile üzerinde ciddi anlamda uğraş gerektirir. Götürüsü ise şu ki Ubuntu sürekli kendisini güncelliyor, altı ay sonra bir anlamı kalmıyor bu kurulumun. Bu nedenle birilerinin ciddi bir çalışma yapacağından şüpheliyim, kaldı ki elimizde çalışan CD'lerimiz varken.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matafleur

Gerçi bir de bahsedilen ubuntu kurulumu ki burada sözkonusu olan next next next lere tıklamak (:

bk-bk

     Öncelikle verilen cevaplar ve gösterilen ilgi için hepinize çok teşekkür ediyorum.Bir kez daha dogru bildiklerimin yanlış olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.Burası benim okulum. :)

   @matafleur ,bildiğim kadarıyla ghost,sistem halihazırda yüklü fakat aksamalar oldugunda geri yükleme sağlayan bir uygulama.Norton ve buna benzer birkac uygulama var.Winzort kullanırken bir defa kurmuştum oldukça kullanışlı fakat benim bahsettiğim konu biraz farklı sanırım.
'heartsmagic' in
Alıntı YapBir Ubuntu bölümü olsun kenarda hiç kullanmayayım. Eğer dara düşersem, sistem başlangıcında onu açar kurarım
cümleleri benim yapmak istediğimi açıkça ifade ediyor.
 
@BYK,
Alıntı Yapkurtarma bölümü olayının SATA disklerle bir ilgisi yok ki SATA disklerde zaten "şifreleme" ya da "kilitleme" gibi bir özellik de yok. Bunlar yazılımsal şeyler.
ata,pata,sata disklerin yapısal durumları hakkında  cok detaylı bilgim yok fakat sata özelligi olan disklerin bir disk bütünlüğü içinde scsi disk gibi kullanabilecegimiz bir alan oluşturmamıza ve bunu şifrelememize olanak tanıdıgını biliyorum.Tabii ki yazılımsal olduğu kadar donanımın destek vermesi de önemli.Kısaca ata ve pata disklerin bu özelliği sağlamadığını biliyorum.Tartışma konusunun çok ta dışına çıkmadan bu konuda bir yanlış anlaşılmaya da meydan vermemek için senin de bu konudaki uyarın üzerine tekrar araştırmaya başladım.

Evet,Ubuntu neredeyse altı ayda bir sürüm cıkarmakta kurtarma bölümüne gerek yok denilebilir. Edgy den bu yana sürümleri kurup denemekteyim ibex ile cook ama cok yol katedildiği yatsınamaz bir gerçek fakat bu işin sonu yok ,dediğim gibi  sisteminizde saglıklı bir yapı kurulduktan sonra yani bütün donanımların düzgün çalıştığı bir sürümü de kaldırıp yenisini kurmaya çalışmak ta ayrı bir konu  ya da gerekli mi bilemem.Bir zamanlar ekran kartımı kurabilmek için kafayı yemiştim bu gün de webcam için pek cok sürücü yazılmış olsa bile hala tanınmayan pek çoğu var ve ibex in (2.6.24-27-generic-2.6.24-29-generic ) çekirdekleri için en azından benim webcam im için yazılmış bir sürücünü henüz bulamadım.Hardy 2.6.24-22-generic için var. (hp pavillion webcam)

  Tabii ki bu ubuntunun suçu degil firmaların destek vermemesinden kaynaklanıyor ve  kabak ubuntunun (linuxun) başına patlıyor..Ama artık taşlar bir bir yerine oturuyor. Saglıklı ve düzgün calışan bir Ubuntu yu artık sistemde biryerde barındırma 'kurtarma (fabrika ayarlarına döndürme) bölümü olması birçok kişi için büyük kolaylık sağlıyacağı kanaatindeyim.Belki winzortta ki gibi next-next-next degil de tak bir komutla sistemiz fabrika ayarlarına döndürülmüştür desin.
 
Ubuntu da sistem yedeği almak  AptOnCD ve LiveCD gibi araçlar bizim için büyük kolaylıklar olsa da yine de bahsi geçen konuya ilişkin Canonical Ltd. nin ilerde böyle bir uygulama (özellikle laptoplar için )  geliştireceğini düşünmekteyim,belki de var ben bilmiyorum.Ubuntu yüklü Dell laptopların varlıgından haberim var fakat inceleme şansın olmadı.ülkemizde satışa sunuldu mu bilmiyorum.

sorumu biraz daraltıp şurdan yola çıkarak devam edelim.adım adım gitmekte fayda var.

Grubta bulunan işletim sistemlerinden birini grubta görmeyip sistem açılışında F11 * ya da herhangi bir tuş (süper tuş) ile nasıl başlatabiliriz ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grubta görmek istemediğimiz sistemin başlığına (# ) koyarak gizliyoruz,fakat gizlemek yeterli degil sanırım belki de gruptan  tamamıyla mı kaldırmak gerekir? bir tuşa atayabilmek için.

fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.


herkes layık olduğu yerdedir

matafleur

Alıntı yapılan: bk-bk - 14 Aralık 2008 - 19:17:38
     Öncelikle verilen cevaplar ve gösterilen ilgi için hepinize çok teşekkür ediyorum.Bir kez daha dogru bildiklerimin yanlış olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.Burası benim okulum. :)

   @matafleur ,bildiğim kadarıyla ghost,sistem halihazırda yüklü fakat aksamalar oldugunda geri yükleme sağlayan bir uygulama.Norton ve buna benzer birkac uygulama var.Winzort kullanırken bir defa kurmuştum oldukça kullanışlı fakat benim bahsettiğim konu biraz farklı sanırım.
'heartsmagic' in
Alıntı YapBir Ubuntu bölümü olsun kenarda hiç kullanmayayım. Eğer dara düşersem, sistem başlangıcında onu açar kurarım
cümleleri benim yapmak istediğimi açıkça ifade ediyor.
 
Şimdi anlamadım ben.Eğer tektip  ve/veya statik bir donanım içinse bir imaj alınır özel olarak ayırılmış bir partition a atılır bu partitionun boot sectorune bu norton ghost veya her ne kullanılacaksa yazdırılır ve direk boot vererek çalıştırıldığında bu imajın kopyalama olayı gerçekleşir.

Ha eğer her defasında tekrar kurulum isteniyorsa Bir live cd  unetbootin ile özel ayrılmış bir partition a usb diske kopyalanır gibi kopyalanır.Daha sonra partition dan boot verildiğinde bu live cd tadındaki işletim sistemi çalıştırılır.

Bunlardan hangisi ihtiyacın olan?

bk-bk

  
  Çalışan bir sistem mi yoksa kurulum yapmak üzere diskin üzerinde bulunan bir partisyon dan mı başlatılabilir veya sorum her iki şart için de geçerlidir.
nasıl recovery oluştururuz degildir.bunu yapmak için pek çok araç ve yöntem var.
Ayrıca @matafleur,sistemde  bir live cd  elinde bulundurma fikri benim de düşündüklerimin içinde var.Usb diskten çalışırsa,sistem içinden de çalıştırılabilir diye düşünmekteyim.Fakat bunun grubtan ayrı nasıl çalıştırılabilir sorusuna yanıt aramaktayım.Çünki oluşturulacak olan livecd,kurtarma bölümü adına ne dersek diyelim yine kendini gruba dahil ettirecek ve burdan boot edilmek isteyecektir.

  konuyu başlığı kısaltarak daha anlaşılır yapalım.
 
Ubuntuyu  F11 tuşu ile  başlatmak nasıl ?

ilgi ve yardımlarınız tekrar teşekkürlerimle..
herkes layık olduğu yerdedir

bytan

Alıntı yapılan: bk-bk - 14 Aralık 2008 - 21:53:17
  Ubuntuyu  F11 tuşu ile  başlatmak nasıl ? sorusuna bir yanıt arıyorum.
  Çalışan bir sistem mi yoksa kurulum yapmak üzere diskin üzerinde bulunan bir partisyon dan mı başlatılabilir veya sorum her iki şart için de geçerlidir.
nasıl recovery oluştururuz degildir.bunu yapmak için pek araç ve yöntem var.

Bu konuda daha önce hiç bir şey duymadım.F11 ile kontrol edilen, laptopla gelen bölüm için, en iyi bilginin teknik servisten alınacağını düşünüyorum. Bu kısma sizin nasıl ulaşabileceğiniz ve üzerinde nasıl değişiklik yapabileceğiniz hakkında belki teknik bir belge yada bilgi verebilirler.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bk-bk

  @bytan, servisin bu konuda yürütebileceği bir  fikri olacağını sanmıyorum.Sadece format atıp veriyorlar cihazı ve bunu için de sizden imza alıyor veya bunu şart koşuyor.Bu uygulama wizort ortamları için laptoplarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir uygulama .Üstelik konumuz bunu Ubuntu (Linux) ortamında ve yine ubuntu için nasıl yaparız.winzortla alakamız yok.Servisten bir yanıt alacağımı sanmam.Anakartımın arızalı olduğunu ve onları buna ikna edebilmem 8 ayımı aldı.Eh işte gerisini sen düşün ;)
   'Grub açılışına şifre koymak' adlı makalenden yararlanmış ve linuxta bir adım daha atmıştım.Çözümü yine burada sizin gibi usta linux kullanıcıları ile bulacagız.Başka çare yok.


herkes layık olduğu yerdedir

ironic

Ayda yılda bir kullanacağınız Ubuntu için en kolay ve zahmetsiz yol çalışan CD kullanmak. NTFS arşivinize ulaşabilir, yüklü gelen yazılımları kullanabilirsiniz. Diğer türlü @heartsmagic'in dediği gibi bir anlam taşımaz. Bir ayda 100 MB'leri aşan güncellemeler olur. Aldığınız yedeğin de bir anlamı kalmaz.

bytan

Teknik bilgiden kastım şuydu. Bu firmadan, F11 ile win çalışacak şekilde laptopu satıyorlarsa, bunu nasıl yaptıklarını öğrenebilmekti. Sonrasında zaten biz kendi işletim sistemimizi kuracaktık. Ama dediğin gibi bu arkadaşlar bile bu bölüme zarar verebiliriz diye düşünerek sizden bir imza alıyorlarsa demek ki pek yapabilecekleri bir şey yok.
Onlar bu bölüme; okuma-yazma, üzerinde oynama yapamıyorlarsa, ubuntu kurulumu nasıl olabilir bilemiyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

matafleur

Alıntı yapılan: bk-bk - 14 Aralık 2008 - 21:53:17
  

 
Ubuntuyu  F11 tuşu ile  başlatmak nasıl ?

ilgi ve yardımlarınız tekrar teşekkürlerimle..

Boot alınan hdd nin boot sektörüne kendi başlatıcını ataman lazım ki f11 kesmesini yakalayabilesin.Bu veya bios yazılımını değiştirmek dışında bir alternatifi olacağını düşünmüyorum.

Boot sektöre kendi dosyanı yazdırmak zahmetli olmasına rağmen yapılamaz değil.Yazın gerçek zamanlı bir işletim sistemi için hazırlamıştık laboratuarda.

Sorun bu yazılan kısmı grub veya windows un bootloadırının ele geçirmesinden koruyabilmek.Nasıl yapılabilir bir fikrim yok açıkçası.

bk-bk

#14
  @bytan, teknik servisin , bunun nasıl , hangi mantıkla ve ne şekilde hazırlandıgı konusunda bir fikre sahip olmadığını bana kendilerinin hazırlayıp verdiği bir kurtarma DVD sinin de işe yaramadığını  kendileri tarafından test edilince ortaya cıktı.Üzgünüz!orijinal DVD siparişi vermemiz gerekir dediler.Yani bu durumdan bihaberler açıkçası.Evet ! bilselerdi ve bize bu sırrı söyleselerdi iyi olurdu.Şimdilik buna sır diyorum,sonra sır olmaktan çıkacak elbet.

@ironic,
Alıntı YapAyda yılda bir kullanacağınız Ubuntu için en kolay ve zahmetsiz yol çalışan CD kullanmak. NTFS arşivinize ulaşabilir, yüklü gelen yazılımları kullanabilirsiniz. Diğer türlü @heartsmagic'in dediği gibi bir anlam taşımaz. Bir ayda 100 MB'leri aşan güncellemeler olur. Aldığınız yedeğin de bir anlamı kalmaz.
demekle bu sevdadan vazgeçmemi salık veriyorsun ama şöyle bir fikirden yola çıkarsak..

Winzort halaa evrimini tamamlamış yani stabil  değil. Tüm güvenlik açıkları olsun Spack leri olsun sistem kurulduktan sonra 100mb lara varan güncelleme ihtiyacı doğar.Bu çok doğal ve sistemlerin güncellenme ihtiyacı hep olacak.Biz bunu Ubuntu da da yapsak gereksiz mi olur ? Bu bir fikir di tabii ki ! ve bu tartışmayı başlatmaktaki amacım winzort camiasının yapabildiklerinin katbe kat üstünde işleri Linux (ubuntu) altında gerçekleştirebileceğimiz di.

Sistemimde halen kurulu olarak 'Wista+Ubuntu 8.10+Ubuntu 8.04+Wista kurtarma bölümü yerleşik durumda.Grub ta * herkes yerini almış ve sorunsuzca çalışan sistemler.Winzort arasıra tırtlasa da aldırmıyorum kurtarma bölümünün varlığı bir nebze güven ve kolaylık sağlıyor.Birkaç hafta önce webcam sürücü kurucam diye hem kendimi yedim hem de ubuntuyu,sistemi çöketmeyi başardım. ;) yaptıklarımın bilincinde olsaydım belki kurtarabilirdim.Kayda değer bir bilgi ve dosya bulunmadığından sıfırdan kurup kurcalamaya devam ettim,hala da devam etmekteyim.Sonra yine dakikalarca yüklemeler.güncellemeler velhasıl bu işin sonu yok.Eh iyisi mi bir kurtarma bölümü oluştur ve içine sürücüler,ihtiyaca uygun programlar yükle olsun bitsin dedim.İşte böyle..

  Linux herşeye rağmen güzel ve herşeye değer ve de * her şey yapılabilir ! Yeter ki fikirler çıksın ve olabilirlikleri tartışılsın. :) :)

  Halen sizlerden öğreneceğim cook ama cok şey var.Teşekkürlerimle..

 





herkes layık olduğu yerdedir

kA0s

yardım !!!! arkadaşlar bende eski bi laptop var hp nc 6120 recovery yok format attım yasal olmayan bir xp professional cd si ile fakat xp yasal degil ama lop topun eski yüklü olan xp si yasal idi laptopun altında xp keyi var giriyorum ama kabul etmiyor o keyi başka bir yasal olmayan xp cd ile yükledigim içinmi xp yi  nasıl yasallaştırabilirim? laptop eski hp+ ekranı gelerekde acılmıyor artık direk acılıyor

heartsmagic

Alıntı yapılan: kA0s - 02 Ocak 2010 - 14:07:05
yardım !!!! arkadaşlar bende eski bi laptop var hp nc 6120 recovery yok format attım yasal olmayan bir xp professional cd si ile fakat xp yasal degil ama lop topun eski yüklü olan xp si yasal idi laptopun altında xp keyi var giriyorum ama kabul etmiyor o keyi başka bir yasal olmayan xp cd ile yükledigim içinmi xp yi  nasıl yasallaştırabilirim? laptop eski hp+ ekranı gelerekde acılmıyor artık direk acılıyor

@kA0s, ne yazık ki burası Windows forumu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aslantekin

#17
Alıntı yapılan: bk-bk - 15 Aralık 2008 - 01:43:56
  @bytan, teknik servisin , bunun nasıl , hangi mantıkla ve ne şekilde hazırlandıgı konusunda bir fikre sahip olmadığını bana kendilerinin hazırlayıp verdiği bir kurtarma DVD sinin de işe yaramadığını  kendileri tarafından test edilince ortaya cıktı.Üzgünüz!orijinal DVD siparişi vermemiz gerekir dediler.Yani bu durumdan bihaberler açıkçası.Evet ! bilselerdi ve bize bu sırrı söyleselerdi iyi olurdu.Şimdilik buna sır diyorum,sonra sır olmaktan çıkacak elbet.

@ironic,
Alıntı YapAyda yılda bir kullanacağınız Ubuntu için en kolay ve zahmetsiz yol çalışan CD kullanmak. NTFS arşivinize ulaşabilir, yüklü gelen yazılımları kullanabilirsiniz. Diğer türlü @heartsmagic'in dediği gibi bir anlam taşımaz. Bir ayda 100 MB'leri aşan güncellemeler olur. Aldığınız yedeğin de bir anlamı kalmaz.
demekle bu sevdadan vazgeçmemi salık veriyorsun ama şöyle bir fikirden yola çıkarsak..

Winzort halaa evrimini tamamlamış yani stabil  değil. Tüm güvenlik açıkları olsun Spack leri olsun sistem kurulduktan sonra 100mb lara varan güncelleme ihtiyacı doğar.Bu çok doğal ve sistemlerin güncellenme ihtiyacı hep olacak.Biz bunu Ubuntu da da yapsak gereksiz mi olur ? Bu bir fikir di tabii ki ! ve bu tartışmayı başlatmaktaki amacım winzort camiasının yapabildiklerinin katbe kat üstünde işleri Linux (ubuntu) altında gerçekleştirebileceğimiz di.

Sistemimde halen kurulu olarak 'Wista+Ubuntu 8.10+Ubuntu 8.04+Wista kurtarma bölümü yerleşik durumda.Grub ta * herkes yerini almış ve sorunsuzca çalışan sistemler.Winzort arasıra tırtlasa da aldırmıyorum kurtarma bölümünün varlığı bir nebze güven ve kolaylık sağlıyor.Birkaç hafta önce webcam sürücü kurucam diye hem kendimi yedim hem de ubuntuyu,sistemi çöketmeyi başardım. ;) yaptıklarımın bilincinde olsaydım belki kurtarabilirdim.Kayda değer bir bilgi ve dosya bulunmadığından sıfırdan kurup kurcalamaya devam ettim,hala da devam etmekteyim.Sonra yine dakikalarca yüklemeler.güncellemeler velhasıl bu işin sonu yok.Eh iyisi mi bir kurtarma bölümü oluştur ve içine sürücüler,ihtiyaca uygun programlar yükle olsun bitsin dedim.İşte böyle..

  Linux herşeye rağmen güzel ve herşeye değer ve de * her şey yapılabilir ! Yeter ki fikirler çıksın ve olabilirlikleri tartışılsın. :) :)

  Halen sizlerden öğreneceğim cook ama cok şey var.Teşekkürlerimle..

Sayın bk-bk sizin bu düşüncenizin aynısı bende de var, benim de win. sistemimde F11 olayı vardı ve çok kereler kullandım. Bunun faydası sizin kişisel dosyalarına zarar vermeden ve bütün sürücülerinizi zahmetsizce kurması... Onun için fikrinizi destekliyorum. Bu teknik sevis işi değil HP'nin kurulum Cd'si vermemek için hazırladığı bir yol, diye düşünüyorum.
yapılabilirse çok kullanışlı. Tüm foruma hayırlı günler
                                                                                                                  aslantekin

chapraz

Alıntı yapılan: teneke - 14 Aralık 2008 - 12:05:06
Merhabalar.
Çöken.bozulan açılmayan , başka bir dağıtım yüklenirken hatalı yüklemeden dolayı silinen çalıştırılımayan sistemler için kullanılacak ki temelde sordugunuz soru bu diye  düşünüyorum.  benim bildigim iki yöntem var bunları uygulamanız yeterli olur illaki bu yöntemi uygulamanız zorunlu değil. fakat açık kaynak dünyasında çözüm ve öneriler bol yeterki araştırın.
Aptoncd: kullanımı ( wiki.linux-sevenler.org )
ubuntuda sistem yedegini almak ( http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2958.0.html )
link bozuk editlerseniz sevinirim

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

chapraz

#20
Alıntı yapılan: bytan - 12 Mart 2011 - 21:59:44
Editlendi.

Düzenlendi.
alışkanlık afedersin...


ozz10

samsung n210 netbook umda yamulmuyorsam f4 le başkabir işletim sistemi ''hyperspace''  f7 ile recovery açılıyordu ve bikaç dk da sisteme format atıyordu veya yüklü programları çekebiliyorduk hatta ekleyebiliyorduk sanırım. tabi starter le gelince bu özelliklerin anlamı olmuyor çaktım formatı gitti komple sonra araştırdım baya win7pro da nasıl kurulur diye zahmetli gelmişti bana iso su varken uğraşmak. ama recovery modda ayrı isletim sistemi olarak gözüküyor hatta recovery partition vista , diğeri win7 olarak gözüküyordu

konudan biraz farklı olarak

ben grub açılışı yerine F4 gibi bir tuşla açılan ubuntuyu çok araştırdım ozaman bişey çıkmadı çünkü bilgisayarda win7 yanında pc açılışında  hemen açılabilen bir linux vardı hyperspace diye ..ubuntuda neden olmasın grub menusu goreceğımıze açılışta basarız tuşa gireriz
 
adamlar bunu linux ta yapmışlar sonuçta ''Phoenix Technologies HyperSpace instant-on OS''

heartsmagic

Tam anlamadım ancak sen Grub görünmesin istediğimde mi görünsün diyorsun? Kısacası Windows açılacak ilk olarak. Onun için özelleştirmeye gerek yok, Grub'u Windows açacak şekilde ayarlar, süresini sıfır yapar, sonra da gizlersin. Sen hiç farkında olmadan Windows'u açar sanırım sistem, eğer Grub'u görmek istersen Shift'e basarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozz10

hatta gurup hiç olmasın tek tuşla istenildiğinde direk bağlasın fakat buda bi çözüm hem daha kolay çok zaman önce aklıma takılmıştı paylaşayım dedim

heartsmagic

Açıkçası ön yükleyici olmadan o iş nasıl kotarılır hiçbir fikrim yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.