[Çözüldü] Ubuntu 16.04 mü yoksa 16.10 mu?

Başlatan yenilikciadam, 22 Ekim 2016 - 11:52:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yenilikciadam

Arkadaşlar ben daha önce (5 ay öncesine kadar falan) ubuntu 16.04 kullanıyordum sonra windows'a geçmiştim şimdi yeniden ubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum şimdi 16.10 çıkmış sizce 16.10 kurayım mı?
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

yenilikciadam

Cevap verecek bir insan yok mu?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

meda

16.04 LTS yani uzun dönem desteklenecek ( 5 yıl ) bir sürüm 16.10 ise 6 ay sonra 17.04 sürümüne geçersin. Fark olarak 16.04 sürümünde hata oranı çok daha düşüktür. Donanım yeni ise 5 ya da 6 nesil işlemciye sahipsen veya ekran kartı sürücülerinde 16.04 ile sorun yaşamışsan 16.10 sürümünü kurman hayrına olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

yenilikciadam

Alıntı yapılan: meda - 22 Ekim 2016 - 14:07:09
16.04 LTS yani uzun dönem desteklenecek ( 5 yıl ) bir sürüm 16.10 ise 6 ay sonra 17.04 sürümüne geçersin. Fark olarak 16.04 sürümünde hata oranı çok daha düşüktür. Donanım yeni ise 5 ya da 6 nesil işlemciye sahipsen veya ekran kartı sürücülerinde 16.04 ile sorun yaşamışsan 16.10 sürümünü kurman hayrına olur.
Yok hiç sıkıntı yaşamamıştım 16.04 de en iyisi 16.04 kurayım canım hata falan istemiyor :)

FireSwords

16.10 bana 16.04'den daha kararlı geldi.

yenilikciadam

16.10 da ne gibi yenilikler var acaba?

OnLive

Ben hep LTS sürümlerini kullanıyorum ve bana ara sürümlerden çok daha stabil gelmiştir hep. Bir de ara sürümlerin sadece 6 ay desteklenmesi çok can sıkıcı bir durum bana göre.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

yenilikciadam

Alıntı yapılan: OnLive - 22 Ekim 2016 - 18:57:34
Ben hep LTS sürümlerini kullanıyorum ve bana ara sürümlerden çok daha *kararlı gelmiştir hep. Bir de ara sürümlerin sadece 6 ay desteklenmesi çok can sıkıcı bir durum bana göre.
Bencede 6 ayda bir güncellemeye mi çalışacağız [emoji19]

if

@OnLive, ara sürümlerin altı ay desteklendiğini nereden öğrendiniz? Ara sürümler altı değil dokuz ay desteklenir.

@yenilikciadam, "altı ayda" bir güncellemeye çalışmak istemiyorsanız LTS sürüm kurun.

Bu soru forumda daha önce soruldu, arayınca cevabını bulacaksınız.

Afken

Alıntı yapılan: yenilikciadam - 22 Ekim 2016 - 18:16:07

Benim gördüğüm unity 8 kurulu geliyor. Acaba şu anki arc teması falan unity 8'de sorunsuz çalışır mı merak ediyorum. Ben 16.04 sürümünde sinyal yok hatası almıştım yani siyah ekranla karşılaştım grubdan sonra. 16.10 deneyeceğim, umarım sorun olmaz. Bir sürü şey kurdum. Acaba güncellesem sistem yine kararlı olur mu bunu da merak etmiyor değiilim. Bir araştırayım forumu.
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

FireSwords

Alıntı yapılan: Afken - 22 Ekim 2016 - 21:15:57

Benim gördüğüm unity 8 kurulu geliyor. Acaba şu anki arc teması falan unity 8'de sorunsuz çalışır mı merak ediyorum. Ben 16.04 sürümünde sinyal yok hatası almıştım yani siyah ekranla karşılaştım grubdan sonra. 16.10 deneyeceğim, umarım sorun olmaz. Bir sürü şey kurdum. Acaba güncellesem sistem yine kararlı olur mu bunu da merak etmiyor değiilim. Bir araştırayım forumu.
Temayı geçtim X uygulamaları çalışmıyor. Çalıştırmak için bir yol var ama uygulamalar aşırı çirkin duruyor. Unity 8 için daha çok erken.

Afken

Alıntı yapılan: FireSwords - 22 Ekim 2016 - 21:35:44

Temayı geçtim X uygulamaları çalışmıyor. Çalıştırmak için bir yol var ama uygulamalar aşırı çirkin duruyor. Unity 8 için daha çok erken.

GUI uygulamaları mı demek oluyor X uygulamaları? Nedir tam olarak? Sanırım bu Unity 8 olayı Windows'un Metro arayüzü gibi masaüstünden ziyade responsive mobil app görünümünde çalışıyor?
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

FireSwords

Alıntı yapılan: Afken - 23 Ekim 2016 - 03:00:47
Alıntı yapılan: FireSwords - 22 Ekim 2016 - 21:35:44

GUI uygulamaları mı demek oluyor X uygulamaları? Nedir tam olarak? Sanırım bu Unity 8 olayı Windows'un Metro arayüzü gibi masaüstünden ziyade responsive mobil app görünümünde çalışıyor?
Şu anda Ubuntu üzerinde kullandığın tüm uygulamalar X uygulamaları.

yenilikciadam

Bencede pek güzel olmamış unity 8

bugra9

@yenilikciadam, görünüşü göre Ubuntu 16.10'u kurmuşsunuz. Eğer konu sizin için açıklığa kavuştuysa şöyle bir uygulamamız var.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

yenilikciadam

Açıkçası 16.10 kurmadım ama kararımı verdim 16.04 kuracağım çözüldü diye etiketliyorum :)

bugra9

Unity 8'i yorumlayınca ben de kurduğunuzu düşündüm. :) Etiket için teşekkürler.