Program Kayboluyor

Başlatan HuaN, 21 Ekim 2016 - 01:19:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HuaN

Arkadaşlar genel de bu private internet access vpn programı üzerinde oluyor, belki diğer programlarda da oluyordur ama kullanmadığım için bilmiyorum. Kısacası yüklüyorum .sh dosyasını kullanıyorum daha sonra kapatıyorum bilgisaarı daha sonra tekrar açtığımda program hiçbir yerde görünmüyor başta aldırmıyordum ama artık can sıkmaya başladı bu durum sistemi yeniden başlatınca görünüyor ama bazen görünmüyor hiçbir yerde yok neden acaba bir şeyleri mi eksik yapıyorum. .sh dosyasını indiriyorum, çalıştırma izni veriyorum chmod +x ile daha sonra ./programadı ile çalıştırıp kuruyorum.

plazma

Kaybolan program hangisi ? private internet access vpn mi kaboluyor sadece

bytan

Programı hangi dizine açıp kuruyorsun? Diğer belge veya uygulamalarında benzer durum var mı? Ubuntu kurulumunu nasıl nereye yaptın? Usb, sabit disk vs..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ata1

tmp kuruyor olmayasın  :))

HuaN

Alıntı yapılan: plazma - 21 Ekim 2016 - 10:52:09
Kaybolan program hangisi ? private internet access vpn mi kaboluyor sadece
Evet private access vpn üzerinde oluyor çok program yuklemiyorum gerçi

HuaN

Alıntı yapılan: bytan - 21 Ekim 2016 - 12:32:09
Programı hangi dizine açıp kuruyorsun? Diğer belge veya uygulamalarında benzer durum var mı? Ubuntu kurulumunu nasıl nereye yaptın? Usb, sabit disk vs..
Ubuntu bilgisayar üzerine direk kurulu başka uygulamalar da hiç rastlamadım bu Soruna. Programı direk download dizinine indirip terminal üzerinden kuruyorum,nereye kuruluyor bilmiyorum. Ubuntu üzerinde programlar dosyalarını otomatik Kök klasörü içerisindeki sistem klasorlerini bulup dosyalarını o klasörlere atmıyor mu?  Programı istediğim dizine nasıl kurabilirim ki?

HuaN

Alıntı yapılan: ata1 - 21 Ekim 2016 - 18:53:45
tmp kuruyor olmayasın  :))
Download dizini içine iniyor orada terminali açıp kuruyorum diğer programlar gibi. Tmp içine kurulan programlar bilgisayar yeniden açılınca silinir mi hocam, kaldı ki birçok programı Download klasörü içine indirip direk dizin içinde terminal ile kuruyorum onlara neden bir şey olmuyor.

if

@HuaN, kaybolmaz kurduğunuz bir uygulama. Arka planda çalışıyordur. Nereden kuruyorsunuz bu uygulamayı?

ata1

tmp her başlatmada sıfırlanır o nedenle sordum mesela biz aurdan kurulum yaparken tmp içinde derlenip kurulur yenıden başlatmada yarım kalan varsa yada kurulumda hata veren hali ile silinir.
sen kurulum sonrasında şunu yap bakalım ne olacak
/usr/share/applications/   
programı bulup tutup masa üstüne de taşıya bilirsiniz.

HuaN

Hocam söyle düşünün sitesinden .sh uzantılı dosyayı Download klasörüne indirip chmod +x ile çalıştırma yetkisi verip . /program.sh ile çalıştırıyorum açılıyor kullanıyorum kapatıyorum sistemi sonra yeniden acıyorum sistemi program yok ara tara yok işin tuhaf yani bazen arıyorum bulup kullanıyorum bazen aramama rağmen bulamıyorum. Sistem açıldığında programı bulursam buldum yoksa sistemi kapatana dek bulamıyorum bazen yeniden başlatıyorum programim kullanmak için.

ata1

programı masa üzerine taşımayı anlattım oraya al ve dene bakalım ne olacak ?

HuaN

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ekim 2016 - 23:13:44
programı masa üzerine taşımayı anlattım oraya al ve dene bakalım ne olacak ?
Aynen hocam gördüm sistem başında değilim o yüzden denemeden yazmak istemedim ilk işim denemek olacak

bugra9

Alıntı YapUbuntu üzerinde programlar dosyalarını otomatik Kök klasörü içerisindeki sistem klasorlerini bulup dosyalarını o klasörlere atmıyor mu?
.deb gibi bir paketleme sistemiyle kuruyorsan evet dosyalar ilgili yerlere kopyalanır. "make, make install" şeklinde derleyip kuruyorsan da yüksek ihtimal dosyalar sistem klasörleri içerisine kopyalanır. Ama buradaki gibi kişinin kendi hazırladığı kurulum betiğini kullanıyorsan, betiği hazırlayan kişi nasıl bir kurulum düşündüyse o şekilde kurulur. Zaten yönetici yetkileriyle çalıştırmıyorsan betik, dosyaları ilgili sistem klasörlerine kopyalamak istese bile kopyalayamaz.

HuaN

Alıntı yapılan: bugra9 - 23 Ekim 2016 - 12:47:48
Alıntı YapUbuntu üzerinde programlar dosyalarını otomatik Kök klasörü içerisindeki sistem klasorlerini bulup dosyalarını o klasörlere atmıyor mu?
.deb gibi bir paketleme sistemiyle kuruyorsan evet dosyalar ilgili yerlere kopyalanır. "make, make install" şeklinde derleyip kuruyorsan da yüksek ihtimal dosyalar sistem klasörleri içerisine kopyalanır. Ama buradaki gibi kişinin kendi hazırladığı kurulum betiğini kullanıyorsan, betiği hazırlayan kişi nasıl bir kurulum düşündüyse o şekilde kurulur. Zaten yönetici yetkileriyle çalıştırmıyorsan betik, dosyaları ilgili sistem klasörlerine kopyalamak istese bile kopyalayamaz.
Çok net anladım hocam teşekkürler fakat ben bu betik root olmadan kurulmuyordu.

HuaN

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ekim 2016 - 23:06:20
tmp her başlatmada sıfırlanır o nedenle sordum mesela biz aurdan kurulum yaparken tmp içinde derlenip kurulur yenıden başlatmada yarım kalan varsa yada kurulumda hata veren hali ile silinir.
sen kurulum sonrasında şunu yap bakalım ne olacak
/usr/share/applications/   
programı bulup tutup masa üstüne de taşıya bilirsiniz.
/usr/share/applications dizini icinde yok program hocam, ama şu an sistem de kurulu görünüyor program kontrol ettiğimde