başlangıçta governor'u performance olarak değiştirmek istiyorum

Başlatan twats, 19 Ekim 2016 - 19:58:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

twats

şu anda kullandığım cpu frequency scaling sürücüsü intel_pstate ve başlangıçta varsayılan olarak powersave governoru atanıyor sisteme
bunu sağlamak için bu kaynaktan yararlandım ayrıca biraz da google'da araştırma yaptım ama başarı sağlayamadım.

http://askubuntu.com/questions/410860/how-to-permanently-set-cpu-power-management-to-the-powersave-governor

nedenini sorarsanız bilgisayarımı adaptör ile kullanıyorum çünkü batarya ölü gibi bu durumda performance olması daha doğru olur diye düşünüyorum.

yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.

bugra9

Zaten ihtiyacı olduğunda tam kapasite çalışacaktır. Sürekli olarak tam kapasite çalışacak şekilde ayarlamak hem daha fazla enerji harcaması demek hem de işlemcinin yorulması yani ömrünün azalması demek.

cat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor
çıktısını aktarır mısın?

twats

Alıntı yapılan: bugra9 - 19 Ekim 2016 - 20:08:55
Zaten ihtiyacı olduğunda tam kapasite çalışacaktır. Sürekli olarak tam kapasite çalışacak şekilde ayarlamak hem daha fazla enerji harcaması demek hem de işlemcinin yorulması yani ömrünün azalması demek.

cat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor
çıktısını aktarır mısın?

çıktı
Alıntı Yappowersave
powersave
powersave
powersave

öyleyse gerekli değil teşekkür ederim. :)

bugra9

Bilgisayar otomatik ayarlamıyormuş, normalde "ondemand" yazması gerekiyordu :D
"powersave" olarak ayarlamayı verdiğin bağlantıdaki hangi cevap sayesinde yaptın? Yaptığın işlemi geri alamıyor musun?

twats

Alıntı yapılan: bugra9 - 19 Ekim 2016 - 20:56:13
Bilgisayar otomatik ayarlamıyormuş, normalde "ondemand" yazması gerekiyordu :D
"powersave" olarak ayarlamayı verdiğin bağlantıdaki hangi cevap sayesinde yaptın? Yaptığın işlemi geri alamıyor musun?

intel pstate driver'in iki governor'u var performance ve powersave.
ben bu sürücüyü kullanıyorum dolayısı ile iki tane governor olabilir.sistemde öntanımlı olan powersave governoru imiş.

bugra9

Biraz baktım da intel 2. nesilin altındaki işlemcilerde ondemand seçeneği olup bu seçenek otomatik ayarlama yaparken 2. nesil ve üstündeki işlemcilerde sendeki gibi sadece "performance" ve "powersave" seçenekleri varmış. Ama bu iki seçenekte binen yüke göre işlemci hızını otomatik ayarlıyormuş. Yani bence bir şey yapman gerekmiyor.

Alıntı Yap
Depending on the scaling driver, one of these governors will be loaded by default:
- ondemand for AMD and older Intel CPU.
- powersave for Intel CPUs using the intel_pstate driver (Sandy Bridge and newer).

The intel_pstate driver supports only the performance and powersave governors, but they both provide dynamic scaling.